Skocz do zawartości
sPiDeK

Nowy sprzęt i blue screen w grach :((

Rekomendowane odpowiedzi

Nie no raczej opcja nie przyjęcia czy odrzucenia nie wchodzi w grę. Na 100% to jest jego wina i oni niech się martwią mogę go nawet zaprosić do siebie. Ani raz nie przechodził testu ps a puszczałem go kilkanaście razy żeby dać Ci te wykresy. Potem już z pominięciem upsa nawet żeby wykluczyć każdą rzecz.

Ale to wszystko jest teraz dla mnie bardzo sensowne. Po podkręceniu grafiki i procka w bc2 grałem max 10min może nawet krócej a po odkręceniu dłużej bo komp był mniej obciążony. Po podkręceniu proca i grafy occt wywalał się dosłownie po chwili bez podkręcenia raz tylko poszedł jakieś 5 min i zwis. Chieftec działał w każdej konfiguracji bez najmniejszych problemów.

W ostateczności kupię nowy zasilacz i już ale raczej na moje argumenty nie będą mieli innego wyjścia tylko odddać kase/nowy psu.

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

On ma jeszcze lepsze kwiatki bo już przy pojedyńczym teście ma resety. Dobrze, że po naszych testach udało się jeszcze komuś pomóc. Z tego wychodzi, że może cała seria p7 lub tylko 650w jest do kitu i prędzej czy później wyjdą takie cuda. Nie mam tam konta, ale przed kupnem nowego zasilacza wolałbym to jeszcze sprawdzić na innym tak jak ja to zrobiłem, ale widzę że user też ma nie pierwszy raz problem z bq.

Jak by ktoś szukał. To mam teraz tymczasowo włożonego chiefteca 500w na linii 12v ma 360w i przy mojej konfiguracji nie kręconej daje radę ! :) Właśnie wróciłem z sesji 3h w bc2 i zero blue screenów, śmiga jak tralala.

No i oddali mi kasę za zasilacz ! Zdecydowałem się na Chiefteca z serii nitro. Dzięki jeszcze raz za pomoc wszystkim w szczególności leven'owi.

Nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda, ale dla potomności. Na nowym zasilatorku nie ma już mowy o żadnym blue screenie. Komputer katuje jak tylko można i śmiga bez najmniejszych problemów. Muszę się zabrać od nowa za kręcenie procka i grafy bo teraz nie wiem czy reset był od przekręcenia czy od zasilacza bq.

No i niestety, ale po tygodniu z Chiefteciem zmieniam opinie o tej firmie. Strasznie głośny !! Tzn. słychać szum z wentylatora, generalnie mam wyciszonego kompa i bardzo to przeszkadza jak pracuje a nie bawię się na komputerze. Jutro przyjdzie do mnie Seasonic z odświeżonej serii X a dokłądnie model X-660. Mam nadzieje, że tym razem się nie zawiodę :)

Edytowane przez sPiDeK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi