Piospi Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Witam, padł mi WD w moim laptopie. Muszę kupić nowy dysk. Czego od niego oczekuję ? No ba wiadomo, żeby był cichy, miał przyzwoitą wydajność a co do wielkości to nie musi być jakiś kolos. Generalnie na laptopie oglądam filmny i przeglądam neta, więc może być ~300GB. Coś polecicie ? :) Złącze w laptopie to Serial ATA. Edytowane 30 Października 2010 przez Piospi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Kilka dni temu miałem pod opieką taki nowy - WD Scorpio Blue 320GB właśnie z Vobisa i nie robił problemów. Cena chyba także przyzwoita, choć nie bardzo orientuję się w modelach 2.5". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 No właśnie wolałbym coś poza WD, bo strasznie się na nim zawiodłem, przez niego straciłem masę ważnych danych..:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) W Shifcie koleś proponował mi Seagate'a (akurat w sklepie na miejscu cena była 195) i mówił, że WDki są słabsze, ale ja nie jestem do tego aż tak bardzo przekonany, bo 3.5" Seagate'y nie wypadają najlepiej, ale może w tej kwestii jest znacznie lepiej.. PS. Nie ma to jak robić kopie zapasowe (1010101) ;) Edytowane 30 Października 2010 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...