Skocz do zawartości
Mąki

Błędy crc na Epox 8RDA

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem bo ilekroć instaluje jakąś gierkę to wyskakują mi błędy crc. Jak zgram zawartość płyty na twardy to instaluje bez problemu. Przy rozpakowywaniu archiwów też nie ma problemu. Problem jest tylko przy instalacji z cd. Mam Lg 32x10x40 i Lg52x, na obu to samo. Nie wazne czy wgram ide sw czy nie, wciąż są te same problemy. Zmieniałem stery, najlepiej jest na sterach danych do płyty, ale też wyskakuje błąd crc lecz żadziej. W biosie wyłączałem opcje prefetch, ale nic nie pomaga. Co robić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proc za bardzo podkrecony i bledy wywala 

przetestuj prime95

Skręciłem proca i dalej to samo, a Gta VC to nawet z dysku wywala crc. Co teraz jest grane. Dodam, że na poprzedniej instalce windy nie było tego problemu. Przy okazji to powiem, że nie jestem zadowolony z epoxa. Na starym MSI wszystko śmigało, a tu non top jakieś problemy. To nagrywarka pali czasem płyty, to cd wariuje. A o błędach crc nie wspomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powtorze za kolegami, ze to wina pamieci, sam tak mialem na agresywnych ustawieniach. obecnie jade na NORMAL i jest wolniej, ale bez bledow

Przy okazji to powiem, że nie jestem zadowolony z epoxa

to mzemy sie zamienic. fakt, ze moj to tez EPoX, ale na innym chipie i moj nie sprawia mi problemow :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...