VenT Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Chciałem się was poradzić w sprawie internetu, a dokładniej nieszczęsnej Neostrady TP. Od jakiś dwóch miesięcy net potrafi rozłączyć się w przeciągu dnia kilka-kilkanaście razy. Nie wiem gdzie jest dokładnie centrala w Częstochowie, ale umowa została podpisana w punkcie TP w C.H M1 przy ul. Kisielewskiego. Ode mnie do tego punktu wg. zumi to 3.8km, czyli chyba nie jest to duża odległość. BTW to internet najczęściej rozłącza się zaraz po połączeniu rano, po włączeniu AQQ, Steama, czy Firefoxa z wieloma zakładkami. Modem to ZTE ZXDSL 852. Myślę nad telefonem do nich, ale co oni mogą mi powiedzieć ? Że problem nie leży po ich stronie ? Raz już był "technik" i nie stwierdził żadnych problemów. Wtedy akurat internet w ogóle nie chciał się połączyć. Powiedział, żeby wymienić ówczesnego SpeedToucha 330 na coś innego. W punkcie zaproponowali ZTE to wziąłem, bo nic innego na stanie nie mieli. W domu jest jeden komp, może zrezygnować z modemu i wziąć coś innego. Jak nie to wytrzymam do końca umowy i się pomyśli nad czymś innym. Macie jakieś pomysły ? P.S Oczywiście opcja 1024. Edytowane 30 Października 2010 przez VenT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papillon86 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Spróbuj na innym modemie/ routerze z modemem, sprawdź tłumienie i margines. A odległość od Ciebie do punktu tp nie ma żadnego znaczenia, liczy się odległość do centrali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...