Skocz do zawartości
Olo80

'' System windows nie może uzyskać dostępu..''

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy temat na tym forum, także proszę o wyrozumiałość jeśli palnę jakąś głupotę czy też napiszę temat w złym dziale.

Otóż mój problem polega na tym, że od jakiegoś czasu nie mogę odpalić wielu aplikacji, AQQ w ogóle przestało reagować. Pamiętam że gdy jeszcze wszystko było OK wyskoczyło mi powiadomienie o aktulizacji Adobe Shockwave Player, więc zaktualizowałem go, po restarcie komputera zauważyłem, że AQQ nie działa więc napisałem do pomocy technicznej, i oni nie mogli temu zaradzić. Potem odpalając sobie grę online zauważyłem że nie ma jednej wtyczki od adobe ( flash player o ile się nie mylę ) więc pomyślałem, że może dlatego są problemy z AQQ więc postanowiłem ją zainstalować, i wtedy właśnie po raz pierwszy napotkał mnie błąd o treści '' System windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku. Możesz nie mieć odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do elementu. ''. Czytałem co nie co w internecie na ten temat, przeskanowałem dysk programami anty wirusowymi, anty spyware, anty malware - znalazły one co prawda kilka infekcji których się pozbyłem, jednak to nie pomogło. A więc pomyślałem że może ComboFix tutaj zaradzi, ale i on nawet nie chciał mi się odpalić, dopiero w trybie awaryjnym po zalogowaniu się na Administratora mogłem ten program odpalić. Sprawdziłem oczywiście swoje uprawnienia, jednak u mnie Windows wskazuje że mam uprawnienia jako Administrator Komputera.

Nie próbowałem formatować dysku, bo mam na nim ważne dane, a nie mam ani pendrive ani płyt DVD żeby te rzeczy zrzucić. Próbowałem tez usunąć wszystkie swoje wtyczki do Firefoxa i IE8, jednak po tym ja nie mogę zainstalować tych wtyczek od nowa. Liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi