neho Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Witam, obecnie procesor AMD Athlon X2 5000+ AM2 w idie ma 30-42 C, a w stresie do 68 C. Dostałem do niego CoolReefPro Spire SP805S3, ale już widzę że to słaba konstrukcja jest. Moje pytanie jest takie...jakie chłodzenie polecilibyście mi do 100 zł. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ47 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Według mnie najbardziej opłacalne : ARCTIC COOLING FREEZER 7 PRO PWM Rev.2 GW6L (1281019598) - Aukcje internetowe Allegro Lub szukaj używki "SCYTHE MUGEN 2" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Chyba bardziej opłacalny będzie COOLERMASTER TX3. Tańszy, ma normalny wentylator w razie zużycia i konieczności wymiany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Kupiłem Freezera 7 i nie powiem, aby montaż był prosty. Wręcz odwrotnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Na pewno są chłodzenia wygodniejsze w montażu na am2. Zapytam, zdjąłeś wentylator z radiatora na czas montażu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Na pewno są chłodzenia wygodniejsze w montażu na am2. Zapytam, zdjąłeś wentylator z radiatora na czas montażu? TAk zauważyłem, że on na gumkach jest. Mi cały czas te śrubki wypadają, jak z jednej strony przykręcę to z drugiej odpada. Nie wiem czy koszyka nie odkręcić i całości już nie wstawić. Btw. Spire zaczął ciut lepiej chodzić. Z max 69 C przy zamkniętej obudowie mam teraz 63 C a otwartej 59 C. Może wtedy za dużo pasty nałożyłem. Edytowane 6 Listopada 2010 przez neho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) TAk zauważyłem, że on na gumkach jest No naprawdę spostrzegawczy jesteś. Zauważyłeś, że w zestawie była instrukcja montażu? Link do instrukcji. Nie szarpiesz jak byka za rogi tych gum, tylko zdejmujesz cały koszyk z wentylatorem. Masz to w pierwszej lini na instrukcji. Obrazek 4 i 5 pokazuje ponowne zakładanie wentylatora. . Ściągasz wentylator, przykręcasz śrubkami lekko blaszki, zakładasz na podstawkę / koszyk, dokręcasz śrubki do oporu. Zakładasz wentylator, wpinasz wtyczkę i to wszystko. Edytowane 6 Listopada 2010 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neho Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 (edytowane) No naprawdę spostrzegawczy jesteś. Zauważyłeś, że w zestawie była instrukcja montażu? Link do instrukcji. Nie szarpiesz jak byka za rogi tych gum, tylko zdejmujesz cały koszyk z wentylatorem. Masz to w pierwszej lini na instrukcji. Obrazek 4 i 5 pokazuje ponowne zakładanie wentylatora. . Ściągasz wentylator, przykręcasz śrubkami lekko blaszki, zakładasz na podstawkę / koszyk, dokręcasz śrubki do oporu. Zakładasz wentylator, wpinasz wtyczkę i to wszystko. Kolego. Nie nabijaj sobie proszę postów. Twoja uwaga niczego nie wniosła a również mnie nie poirytowała, bo pewnie taki był cel tegoż sarkazmu. I nie przeczytałeś tego co napisałem powyżej. Dopiero jak kupie pastę będę drugi raz montował. (dla dociekliwego kolegi powyżej - nie, nie montowałem. Po prostu się skończyła. A video przydatne - dziękuję. Edytowane 7 Listopada 2010 przez neho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 (edytowane) Jeżeli już masz freezera to wymień ten badziewny wentylator, bo ani to wydajne, ani ciche. Wbrew pozorom całkiem sporo to daje. Edytowane 7 Listopada 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2010 Kolego. Nie nabijaj sobie proszę postów. ... A video przydatne - dziękuję. To się zdecyduj czy moje uwagi coś wnoszą, czy też tylko nabijam posty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...