Skocz do zawartości
neho

Chłodzenie do X2 5000+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

obecnie procesor AMD Athlon X2 5000+ AM2 w idie ma 30-42 C, a w stresie do 68 C. Dostałem do niego CoolReefPro Spire SP805S3, ale już widzę że to słaba konstrukcja jest. Moje pytanie jest takie...jakie chłodzenie polecilibyście mi do 100 zł.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno są chłodzenia wygodniejsze w montażu na am2. Zapytam, zdjąłeś wentylator z radiatora na czas montażu?

TAk zauważyłem, że on na gumkach jest. Mi cały czas te śrubki wypadają, jak z jednej strony przykręcę to z drugiej odpada. Nie wiem czy koszyka nie odkręcić i całości już nie wstawić.

Btw. Spire zaczął ciut lepiej chodzić. Z max 69 C przy zamkniętej obudowie mam teraz 63 C a otwartej 59 C. Może wtedy za dużo pasty nałożyłem.

Edytowane przez neho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TAk zauważyłem, że on na gumkach jest

No naprawdę spostrzegawczy jesteś. Zauważyłeś, że w zestawie była instrukcja montażu? Link do instrukcji. Nie szarpiesz jak byka za rogi tych gum, tylko zdejmujesz cały koszyk z wentylatorem. Masz to w pierwszej lini na instrukcji. Obrazek 4 i 5 pokazuje ponowne zakładanie wentylatora.

. Ściągasz wentylator, przykręcasz śrubkami lekko blaszki, zakładasz na podstawkę / koszyk, dokręcasz śrubki do oporu. Zakładasz wentylator, wpinasz wtyczkę i to wszystko. Edytowane przez Klaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No naprawdę spostrzegawczy jesteś. Zauważyłeś, że w zestawie była instrukcja montażu? Link do instrukcji. Nie szarpiesz jak byka za rogi tych gum, tylko zdejmujesz cały koszyk z wentylatorem. Masz to w pierwszej lini na instrukcji. Obrazek 4 i 5 pokazuje ponowne zakładanie wentylatora.

. Ściągasz wentylator, przykręcasz śrubkami lekko blaszki, zakładasz na podstawkę / koszyk, dokręcasz śrubki do oporu. Zakładasz wentylator, wpinasz wtyczkę i to wszystko.

Kolego. Nie nabijaj sobie proszę postów. Twoja uwaga niczego nie wniosła a również mnie nie poirytowała, bo pewnie taki był cel tegoż sarkazmu.

I nie przeczytałeś tego co napisałem powyżej.

Dopiero jak kupie pastę będę drugi raz montował. (dla dociekliwego kolegi powyżej - nie, nie montowałem. Po prostu się skończyła.

A video przydatne - dziękuję.

Edytowane przez neho

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi