Skocz do zawartości
Serekzolty

Geexbox - oglądanie filmów przez LAN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Postawiłem sobie taki o to systemik.Narazie testuje go na virtual boxie ale docelowo będzie stał na PIII 1.4.

Chciałbym na nim oglądać filmy przez sieć LAN ale niestety gdy odpalam (dalej przez VB) to nie znajduje mojego komputera:/

Znajduje za to komputer brata,laptop na którym jest Vista albo 7 tutaj nie jestem pewny.Na moim jest 7 w wersji 64bit i niestety Geexbox go nie widzi.

Z drugiego kompa z Xp'kiem normalnie widze swój PC w otoczeniu sieciowym i da się wejść i przeglądać pliki,w drugą stronę widzę komputer natomiast nie mogę się do niego podłączyć gdyż wyskakuje monit o nazwę użytkownika i hasło..właśnie tego w 7 nie rozumiem.Czyją nazwę użytkownika mam mu podać? Bo na tym kompie z XP nie ma w ogóle hasła...

Jakieś pomysły? Dodam,że jestem laikiem jeśli chodzi o linuxo-podobne systemy także proszę tłumaczyć jak krowie na rowie:)

Pozdrawiam!

Edit:Doszedłem do tego,że włączyłem konto gościa na XP i gdy próbuję się podłączyć z 7 to wyskakuje komunikat,że nie mam uprawnień i żebym skontaktował się z administratorem...

Edytowane przez Serekzolty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

...hmmm, aczkolwiek jestem daleko od wspierania użyszkodników winblows, to jednak wypadałoby zauważyć iż host system zazwyczaj wymaga aby użyszkodnik był zarejestrowany w bazie uprawnionych do mieszania w plikach... ;) czyli: stwórz konto do użytkowania "zdalnego"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi