Asterixs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Witam. Najbardziej zależy mi na płycie głównej. Przejrzałem wiele informacji na temat płyt głównych, przejrzałem również całe kilkudziesięciostronne tematy o płytach dla q6600, jest tyle informacji na ten temat że już zgłupiałem jaką płytę wybrać. Szukałem wśród dfi, asus, abit, msi oraz gigabite. Nie mam już czasu na czytanie o płytach, niedługo mam wyjazd i chcę zdążyć złożyć komputer do połowy listopada, jak bym miał więcej czasu to przypuszczam że nie prosił bym was o pomoc Szukam płyty stabilnej, jak najmniej awaryjnej, tym bardziej przy zmianach biosu oraz manipulacjach oc, wytrzymałej płyty która wykręci q6600 na 3,5-3,6ghz bez problemów i nie potrzebuję więcej, chcę tylko raz ustawić oc tak żebym nie musiał już nic manipulować w opcjach o ile to możliwe, sprzęt po oc ma chodzić 15h/24h. Nie zależy mi na CF i SLI oraz innych zbędnych dodatkach które można w późniejszym czasie dokupić do płyty, płyta może być na ddr2 lub ddr3, nie musi być płyta za dobra jeśli nie ma takiej potrzeby. Jeżeli to mozliwe to proszę o podanie dwóch płyt w tańszym przedziale cenowym i droższym. Obecny konfig jaki posiadam. -Q6600 rev.G0 -Delta DPS-350PB-2 C rev:01 ( podobno ten zasilacz jest w stanie obsłużyć dość wymagające komputery a jaka w tym prawda to już liczę na wasze sugestie, do zasilacza mam wszystkie przejściówki sata itp) -Hdd SAMSUNG 500GB SATA2 HD502HI 16MB -SB Audigy2 nie zależy mi na karcie zintegrowanej -DVDrw pioneer sata -SAMSUNG 22" SM B2230N Części do zakupu Grafika nie mam wybranego modelu, max do 400-450zł ni grosza więcej: ) Chłodzenie na procka 100-150zł max Pamięci, narazie 2gb ramu, takie które będą współpracowały z wybraną płytą głowną. Liczę na waszą pomoc w złożeniu ww sprzętu, z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) czytaj ten temat Edytowane 30 Października 2010 przez stolara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Delta to delta, cudów nie ma, kupisz do tego grafe za 400-500zł i możesz mieć frytki w pełnym obciążeniu. Chcesz ryzykować, twój wybór o oc nawet nie ma mowy. Więc dolicz dodatkowe koszty zasilacza. Płyta główna do oc Q6600? Najlepiej z dobrą sekcją zasilania, np: Asus P5Q. Grafa do 500zł to najlepiej szukać hd 5750/5770 w wersji 1GB. Pamięci wielkiego znaczenia nie mają, do oc Q6600 wystarczą dobre 800ki.\ Zasilacz, markowe 450W wystarczy, ewentualnie jakbyś myślał o dołożeniu mocniejszej grafy to na zapas można by wziąć 500W+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Do użytkownika stolara dzięki za linka ale niestety nic mi to nie pomogło, bardziej jestem nastawiony na konkretne odpowiedzi od ludzi którzy zajmują sie tym profesjonalnie i wiedzą co doradzić dostosowując sie w miare możliwości do wymagań oczekującego. DFI przeczytałem kilka kilkudziesięciostronnicowych tematów i po wyciągnieciu wniosków płyty lubią sprawiać różne figle za co nie wykluczam ich świetnymi konstrukcjami do OC, potrafią się resetować, po wgraniu biosu zdaża im się nie wstać i do tego niezbędny jest programator, potrzeba poświęcić im dużo czasu i cierpliwości, jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić. EDIT.. master4life dzięki wielkie i na tego typu odpowiedzi oczekuję : ) Potrzebuję do przekonania jeszcze jednego potwierdzenia do Twojej odpowiedzi i temat mogę uznać za zakończony. EDIT 2... Jeszcze takie pytanie, bo poleciłeś asusa P5Q ale jaki konkretnie, ma to znaczenie ? ASUS P5Q PRO P45 OC FSB 1600 EXPRESS GATE DDR2 ASUS P5Q-E P45 OC FSB 1600 CROSSFIRE Express Gate DDR2 ASUS P5QD TURBO O/C INTEL P45 DDR2 ASUS P5Q Deluxe Intel P45 DDR2 ASUS P5Q3 DELUXE DDR3 2000 OC P45 XPRESS GATE Edytowane 30 Października 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 A no ma znacznie, głównie cenowe. Jak już skusiłeś się na asus'a to szukaj delux'ów, stoją najwyżej w hierarchii ale też są najdroższe, następnie P5Q-E i P5Q- PRO Turbo, zwykły pro nie ma radiatora na górnej sekcji zasilania proca. Modele z "Turbo" w nazwie były ostatnimi i dopracowanymi modelami P5Q. Jak myślisz o wsparciu dla DDR3 to szukaj tego deluxa, imo kombinacje ddr3 + P5Q nie były najbardziej dopracowane. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Skoro i tak masz kupić mobo i ram to nie lepiej przejść na AM3 ? Sprzedaj CPU i PSU. Kup np: Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 - 499 zł Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa - 135 zł Płyta Główna : MSI 870-C45 - 235 zł RAM : GoodRam 2GB 1333MHZ - 115 zł Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 CuCore TOP 1024MB DDR3 - 349 zł Zasilacz : Fortron FSP460-60GHN - 169 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Dzięki master4life, na pewno coś wybiorę i dam znać co zamówiłem : ) Skoro i tak masz kupić mobo i ram to nie lepiej przejść na AM3 ? Sprzedaj CPU i PSU. Kup np: Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 - 499 zł No właśnie w tym rzecz że nie przepadam za amd pomijając karty graficzne, z amd skończyłem na 333mhz jakos tak, nie pamietam. Czemu mi proponujesz coś na amd jak sam nie posiadasz niz z amd patrząc po podpisie, tym bardziej że q6600 nie jest aż taki gorszy od 8400 i mam większe przekonanie do intela, dla mnie intel to intel i nigdy nie narzekałem na intela. Jednak dzięki za złozenie konfiguracji z której niestety nie skorzystam : ) następnie P5Q-E i P5Q- PRO Turbo, zwykły pro nie ma radiatora na górnej sekcji zasilania proca. podkreliłem na pomarańczowo to czy o tą płytę dokładnie chodzi ? Płyta ASUS P5Q PRO TURBO - porównanie cen w sklepach internetowych nie chcę się pomylić przy zamówieniu bo ausus ma bardzo dużo płyt na rynku z drobnymi dodatkowymi kodami gdzie nieraz nie są uwzględniane. Raczej wezmę te płytę i mam nadzieje że bedę z niej zadowolony jeśli to o nią chodzi, mam nadzaieje ze z dobrym chłodzeniem nie bedzie problemu z q660 3,5-36ghz ? więcej nie potrzebuję go katować : ) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Ok, tyle że to nonsens. Pakować się w LGA775 bo AMD jest be. Chcesz Intela to wykładaj na 1156 a nie się bawisz w starocie :P Ponadto Q6600 + chłodzenie + dobre mobo + ram + psu + rachunki za prad będzie troszkę tańsze (o ile, bo mobo które ogladasz tanie nie sa) od AM3 i przy tym znacznie mniej wydajne. Ale co kto woli ;) Zdziwilo mnie tylko ze w sumie nikt nie wskazal alternatywy, ktora przynajmniej w moim mniemaniu powinna byc rozpatrywana jako podstawa a ew. stary socket a nie na odwrot. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Ok, tyle że to nonsens. Pakować się w LGA775 bo AMD jest be. Chcesz Intela to wykładaj na 1156 a nie się bawisz w starocie :P Myślę że to jeszcze na jakiś rok starczy, jeśli oczywiście zainwestuję w dobrą kartę. Sąsiad ma q6600 nie podkręcony i ładnie jemu to śmiga, testowałem ten komputer, płyte główną ma jakąś zwykłą bo zakupił ten komplet w media bee : ) do tego ma gf 8800gtx i gry i obróbka grafiki czy filmów zaszokowało mnie w stosunku do mojego kompa i7 920 którego też składałem chyba na tym forum : ) potrzebuję drugiego tańszego zestawu, ewentualnie przerzucę hd4850 do q6600 a do I7 kupie coś lepszego. Wolę przepłacić i mieć (dla pocieszenia amd maniaków) słabszego intela niż mniej kasy wydać na bardziej opłacalnego amd, taki jestem i juz : ) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Ale co ma laptopowy procek do pełnego quada? Ja śmigam na deskoptowym E8400@4ghz i jedynie w GTA4 miałem niski minimalny fps.. jak wiadomo ta gra lubi kilka rdzeni. Co do procesorów, q6600 i tak jest wydajniejszy od phenoma II x4 taktowanego takim samym zegarem. Jeżeli trafi na dobrą sztukę G0 to 3,8ghz jest realne. Jedyny problem lga775 to to, że platforma ta nie jest już rozwijana. Ale jeżeli ktoś składa kompa na dłużej to za kilka lat AM3 zapewne też będzie przeżytkiem tak jak teraz AM2. + Tak, to ta płyta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Jeżeli trafi na dobrą sztukę G0 to 3,8ghz jest realne. Jedyny problem lga775 to to, że platforma ta nie jest już rozwijana. a to zależy jeszcze od samej wersji G0 że jedną da się wyżej wykręcić a drugą nie ? tego nie wiedziałem, dzięki za cenne info : ) tak czy innaczej mam już Q66 G0 ale czy to akurat ta wersja co pujdzie na 3,8 to nie wiem. jeżeli chodzi o lga775 to myślę że zanim przejdzie to do historii, to jeszcze troche czasu minie, jest jeszcze duzo możliwości na lga775, co nie co czytam na różnych serwisach tj. purepc, bench, oc, pclab, wiem co nie co z swojego doświadczenia. Jakoś w pierwszym kwartale 2009r składałem kosmiczny sprzęt na i7, miał być przyszłościowy i co, okazuje się że przyszłościowa płyta, grafika, pamięci do wymiany, wszystko polecali na forach i zakup każdej części był mocno przemyślany. Po zakupie wszystkich części co kwartał wychodziły nowe z nowszą technologią, niestety ale mogę stwierdzić że nie warto więcej pakować w komputer niż 2,5k pomijając monitor i tak tylko dwa lata mozna się nim pocieszyć jeśli chodzi o gry bo do obróbki grafiki to nawet dzisiaj nie mogę narzekać, wtedy wyszło mnie blisko 4k. Co byśmy dzisiaj nie złozyli to i tak za jakieś dwa lata okazuje się że trzeba zmienić grafike i często procka o ile wcześniej nie zapłaciłeś za samego proca 2 klocki to jesteś uratowany, przy tym duzo osób proponuje wymianę całej platformy bo juz wyszły nowe bardziej przyszłosciowe itp. itd :) EDIT... Tak więc zdecydowanie wybieram Asus P5Q PRO TURBO. Płytę już dzisiaj zamawiam. Dzięki i pozdrówka : ) Edytowane 31 Października 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 Witam ponownie. Tym razem proszę was o dobór odpowiednich pamieci oraz zasilacza do poniższej konfiguracji, nie musi być nic na przyszłość. Q6600 będzie wykręcony na 3,6ghz na stałe, prosił bym aby zasilacz jak i pamieci sprostały wymaganiom oc. Q6600 P5Q PRO TURBO SAMSUNG 500GB SATA2 HD502HI 16MB SB Audigy2 Grafike sobie dobiorę, lecz będzie to coś z pokroju gtx460 lub HD57xx. Zasilacz do 220zł jesli jest jakiś tańszy i sprosta wymaganiom powyższej konfiguracji to świetnie że nie będę musiał przepłacać. Pamięci do 300zł pojemność, częstotliwość, opłacalność, jak najmniejsza awaryjność. Tak żebym mógł osiągnąć przy całej konfiguracji swój cel, czyli 3,66 na ww. platformie : ) Pozdro i dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Ile dałeś za płytę? Corsair Edytowane 31 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Płyta ASUS P5Q PRO TURBO - porównanie cen w sklepach internetowych dostępność tych płyt jest bardzo duża, taniej jak na allegroszu, zamówiłem w pc media. który dokładnie model corsaira ? Corsair CX430W 159zł starczy czy za mało. znalazłem jeszcze takie FORTRON 500W Bronze (FSP500-60GHN 85+) -190zł Amacrox Warrior 500W 189zł Edytowane 31 Października 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Interesu życia nie zrobisz kupując to. Wydasz 350zł na płytę, 300zł na pamięć czyli 650zł. DFI + i5 lub i5 + Goodram Taki zestaw wyjdzie Cię około 1100zł. Swojego Q6600 sprzedasz za około 350zł, więc zapłaciłbyś około 100zł więcej, a miałbyś wydajniejszy procesor z lepszym oc. http://www.anandtech.com/bench/Product/53?vs=109 Edytowane 31 Października 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 (edytowane) Dzięki za linka ale co do kompa to nie mam czasu na sprzedaż procka i fundusze na to sobie ograniczyłem, jak bym tak chciał do wszystkiego dokładać to wyszło by jak z moim I7 : ) Niedługo wyjeżdżam i muszę sie streścić ze wszystkim a tam drogie części jak jasny gwint i komp na q6600 pozostanie u mnie na długo, jeszcze będę go chciał wykorzystać przez jakis czas do gier a później tylko programy, typowo do gier to mogę sobie zmodernizować i7, ale sam nie bedę pracował na komputerze, dlatego drugi potrzebny, wiem że dobrze kombinuję : ) EDIT... DFI+i5+4gb ram z wysyłką =1160zł + 250zł z wysyłką jakiś dobry zasilacz tak z zapasem aby oc na tej jednostce kręcić i by głupio nie wygladało = 1410zł Powiedzmy że policzę swojego 6600+P5Q+4gb ram + zasiłka = 1180zł 1410-1180= 230zł różnicy, niby niewiele ale to zależy dla kogo. Płyte dfi którą podałeś już dla mnie ma ogromny minus, problemy z uspieniem. Płyta też nie jest aż taka przyszłosciowa i powiedzmy że na rok by mi to i5 starczyło to i tak bede musiał płyte i proca wymienić bez względu na to czy pozostanę przy q6 czy i5. Będę wolał sprzedać za jakieś grosze zestaw q66 i i7 i kupić coś na jak to się mówi, krótką przyszłosć : ) Edytowane 31 Października 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 31 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2010 VX 450 starczy, amacroxy odradzam, po roku wentylator do wymiany... Ewentualnie możesz poszukać chieftec'a CTG-500-80P. Markowe pamięci 8000mhz wystarcza do oc, reszta zależy od twoich funduszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) a więc tak. poniższe pamieci są w 100% kompatybilne z płytą, patrzyłem już pod nowszym biosem do płyty. Ważne żeby wykręcić na tych pamieciach q6600 do 3,6ghz. ceny policzone z wysyłką. GEIL DDR2 2x2Gb 800MHz DS 5-5-5-15 1,8V 306zł GeIL DDR2 2x2Gb 800MHz DS Dual Ultra 4-4-4-12 brak info o napięciu 324zł Czy może bardziej opłaca się ddr2 pc8500 ? Kingston HyperX 2x2GB 1066 MHz CL5 315zł Zasilacz biorę Chieftec CTG-500-80P A80 180zł Dziwne że moja delta 350dps ma mocniejsze parametry od powyższej delty, tyle że moja ma jedną linię +12 Edytowane 2 Listopada 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie kupuj szefa , nie jest to jakas dobra konstrukcja , lepiej jakiegos corsair'a 450w albo nawet ocz'a. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Dzięki za info. na razie sie wstrzymam z zasiłką, tak rozmyślalem nad ocz. chyba odżałuje. Może mi ktoś pomóc z pamięciami ktoś kto miał już taką lub podobną konfiguracje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Testowałem te xyperx'y i więcej jak 1140 mhz nie chciały tykać. Geili ultra nie testowałem ale po black dragonach mam pozytywną opinie. OCZ'ów nie kupuj, korsarz będzie najlepszym wyborem. Edytowane 2 Listopada 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 z tego co pamietam, gdy mialem tez asusa p5k-e na s775, to mialem mozliwosc ustawienia na sztywno szyny 400 a dzielnik pamieci nie musialem zmieniac. ten q6600 ma mnoznik 9, tak? szyne 266? wiec 9*400(fsb)=3600 a pamieci pozataja na nominalnych wartosciach. wiec bralbym najtansze pamieci 800 :) bez sensu jest pakowanie sie jakies drozsze do OC, jak cena jest podobna to wez do zabawy w OC jakies najtansze 1066, jakby 800 bylo za malo. bo nie kazde 800-tki robia ponad 1ghz :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) o coś takiego mi chodziło, dzięki za odpowiedź kolego : ) W takim razie biorę Kingston HyperX 4GB (2x2GB) 1066 MHz CL5 PC-8500 DS W takim przypadku mam jeszcze takie pytanie odnośnie kompatybilności ramów z płytą. W instrukcji płyty głównej są podane parametry kompatybilnych pamięci i jedna rzecz mnie zastanawia w przypadku kingstona, ramy które mam zakupić mają symbol KHX8500D2K2/4G a w instrukcji podane jest KINGSTON KHX8500D2K2/2G 2048MB(Kit of 2) to co pogrubiłem to jedyna różnica i nie wiem czy dobrze rozumiem że kingstony można pakować w największych rozmiarach po 2gb na slot, będzie to miało jakiś wpływ na stabilność ? nie chciał bym bluescrenów : ( obym nie miał racji, bo widzę jeszcze mozliwość błednego oznaczenia przez kingstona a to jedyna wersja najbardziej pasująca pod moją płytę z tej firmy. Edytowane 2 Listopada 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 no max 2gb na jeden slot:) 2 sloty = dual czyli 2x2gb. powinno smigac. asus nie ma za duzych problemow z pamieciami, tym bardziej z kingstonami i goodramami :) sam mialem dlatego mowie. wiec mysle ze powinno dzialac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Zmiana planów ! Procesor : Intel Core i5 760 Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa Płyta Główna : DFI LanParty DK P55-t3eh9 RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX 460 768MB Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 Nie pasuje mi troche ta płyta dfi ale jak nie ma ona żadnego odpowiednika do oc 4ghz na tej konf. w podobnym, podkreślam podobnym przedziale cenowym, czyli 330zł. to ostatecznie łykam tą płytke. Potrzebuję do tego zestawu monitor 21,5-22" niedrogi do 500zł, najlepszy w tym przedziale cenowym. Wybrałem coś takiego. Asus VW225N 500zł za tyle mogę go mieć, nowy. SAMSUNG 2243LNX ten mogę mieć za 510zł z gw. 36mc. Co polecacie ? Edytowane 4 Listopada 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Benq G2222HDL (16:9, FullHD, 5ms, DVI, LED) - 515zł : Esc.pl ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Ciezko o plyte o podobnych mozliwosciach co dfi w podobnej cenie. Za ok 400pln jest MSI p55-gd65. Mozesz grafike zmienic na gigabyte gtx460 768mb troche drozsza ale cichsza i z lepszym chlodzeniem. Tak to fajny zestaw , nie ma za bardzo do czego sie doczepic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 dobry zestaw i tez wzialbym gtx'a od gigabyte ;) a monitor benqu od prologa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asterixs Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) monitor benqu od prologa ;) prolog ma na sprzedaż ten monitor czy chodzi o link z esc ? : ) mam dylemat, ponieważ im więcej przeglądam stron ww, tym lepsze oferty się trafiają. Gigabyte GeForce GTX460 1GB DDR5/256b D/H PCI-E - Nvidia - ram.net.pl gigabyte, tylko czy powyższy zasilacz w zestawie wytrzyma tą karte ? no i troszke odstraszają mnie te dwa wentylatory. Może to przez kilka miesięcy chodzić cicho, ale jak zaczną szumieć te wentyle to nie będzie już przyjemnie, może się mylę, nie miałem jeszcze doczynienia z kartami nvidia od gigabyte, może mają dobrej jakosci te wentyle, tego nie wiem. Moja 4850 wyje jak helikopter, czasami muszę palcem zatrzymać wentylator na chwile i już jest ok, po każdym włączeniu kompa tak sie dzieje, smarowanie już nic nie daje, poprostu olewam to, skupcie się na karcie gainward 460 i zasilaczu przy tym rozwiazaniu. : ) Obecnie konfig wygląda tak. Procesor : Intel Core i5 760 bedziem kręcić do @4 Chłodzenie Procesora : Zalman CNPS10X Performa Płyta Główna : DFI LanParty DK P55-t3eh9 RAM : GoodRam 2x2GB 1333MHZ Karta Graficzna : jakiś GTX 460 Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 Benq G2222HDL Edytowane 5 Listopada 2010 przez Asterixs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Nie ma sensu bawić się w zakupy w ram.net.pl. Oszczędzisz kilka zł, a będziesz miał probelmy z realizacją zamówienia i gwarancją. Oszusci & niesolidne: firmy, serwisy, sklepy - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 31 GeForce GTX 460 - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 69 Edytowane 5 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...