BLANTMEN Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Gra Rona Gilberta, czyli twórcy serii Monkey Island. Zabawna opowieść o dzielnym wojowniku, który podejmuje walkę z wszelkim złem. DeathSpank to połączenie gry akcji/RPG z przygodówką. Tytuł został opracowany przez studio Hothead Games, które w przeszłości stworzyło odcinkową serię Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness. Autorem DeathSpank jest Ron Gilbert, legendarny twórca gier, odpowiedzialny między innymi za pierwsze odsłony sagi Monkey Island. W DeathSpank wcielamy się w tytułowego śmiałka chcącego zostać największym rycerzem i ostatecznym niszczycielem zła. Niestety bohater ma mnóstwo problemów, nawet po odnalezieniu potężnego artefaktu. Przedmiot zostaje skradziony przez niejakiego Lorda Von Pronga, który dodatkowo porwał mnóstwo niewinnych ludzi. Oczywiście heros błyskawicznie przystępuje do działania, aby pokonać złego Lorda i pozbyć się wszelkich przejawów niesprawiedliwości. Podczas zabawy wykonujemy mnóstwo „ważnych” (głównych) i „nieważnych” (pobocznych) zadań oraz rozwijamy naszą postać, zdobywając doświadczenie i przedmioty. Całość została utrzymana w mocno humorystycznym i parodystycznym tonie. W przykładowej misji musimy odnaleźć egzotyczne nawozy dla pewnego farmera, wśród których pojawiają się między innymi odchody jednorożca. Podczas potyczek najważniejsze są umiejętności. Niektóre z nich wpływają na stan przeciwnika (np. usypiają), a inne po prostu zadają obrażenia (atak hordy kurczaków). W sumie w grze pojawia się także ponad dwieście różnych zbroi i broni – każda z nich posiada własne statystyki i właściwości. Możemy również kupować lub tworzyć miksturki (zbierając i łącząc odpowiednie składniki). Pozwalają one nie tylko odnowić życie bohatera, ale też zwiększyć jego możliwości. Oprawa audiowizualna DeathSpank przypomina kreskówkę i jest bardzo kolorowa. Na uwagę zasługuje fakt, że akcję obserwujemy z nietypowej perspektywy, a cały świat jest w zasadzie dwuwymiarowy, chociaż wykonany przy użyciu trójwymiarowego silnika graficznego. Wykonanie produkcji dodatkowo podkreśla jej humorystyczny i prześmiewczy charakter. Źródło: www.gryonline.pl http-~~-//www.youtube.com/watch?v=nNbDcGhSHwk Grę można kupić via Steam za ~50zł. Dawno tak dobrze nie bawiłem się przy grze RPG. Humor wiadrami wylewa się z ekranu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) Gra jest rewelacyjna! Czekalem na dwa porty z xbox live, czyli DeathSpank oraz Shank. Nie zawiodłem się na każdej z nich! Jeśli chodzi o DeathSpank to IMHO jest 100x lepszy od Torchlight, ktróy btw uważam za tandetę ;). Przynosi tyle przyjemności z siekania co diablo! Humor i dialogi są super, można się uśmiać. Mam nadzieję, że nie będzie strasznie krótka. Edytowane 1 Listopada 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Nie jest krótka, spokojnie ok. 10h gameplayu :) Ja ostatnio gram w drugą część i też jest rewelacyjnie (to samo doskonałe poczucie humoru). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Ja na razie na spokojnie. Bardziej interesują mnie questy poboczne, niż główny :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Co to znaczy "Local Co-op" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 to znaczy ze mozesz grac z kumplem na padzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 E to kupa. :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Wcale nie :wink: Całkiem przyjemnie gra się we dwoje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 No tak, ale jak już robią wersję na pc w połączeniu ze steam to mogli się postarać o coopa przez neta. :] Mam pewien problem, jak ustawić, żeby pad był jako pierwszy kontroler ? W momencie rozpoczęcia gry gościu jest ustawiony na klawe a czarodziejem mogę się pojawić jako player2 - pad. ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 O tutaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 No gierka rzeczywiście wciągająca, uświerkłem na ponad 2h co mi się rzadko zdarza. :] No i nawet nie przeszedłem pierwszej mapki. Szybka zmiana sprzętu, ciągła akcja, humor, bardzo dobry tytuł. :] Trochę szkoda, że przez neta się nie da pograć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Dołączam się do powyższych wypowiedzi. Gra wsysa aż miło. Wie ktoś z Was jak ubijać duchy? Używam różnych broni i nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Proszę użyłem za Ciebie google :] Google Ja póki co przerwa na rzecz Black Ops. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 (edytowane) No i dwójeczka zawita na dniach (dokładnie za 6 dni) na PC-ta, źródło. Edytowane 24 Listopada 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Ooo szybko. :] Ja póki co nie przelazłem jedynki, dosyć długa, nie to co Shank :] Ile Wam zajęło przejście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 (edytowane) Póki co mam na liczniku 13 godzinek z Death Spank. Jestem obecnie przed wejściem do zamku Lorda :lol2: Lubie wszędzie zaglądać a nie robienie tego w tej grze to swego rodzaju profanacja :D Zostało mi jeszcze kilka zadań pobocznych, poza tym zacząłem nagrywać filmiki z gry. Funu co nie miara! Nie ma bata dwójkę zakupuję w ciemno w przedpremierze :wink: Edit: A jednak dodatkowe 3 godzinki i w sumie po 16 Death Spank ukończony :lol2: Wszystkie questy i achevmenty zaliczone. 57 miejsce w rankigu ilości zabitych wrogów. Dawno się tak dobrze nie bawiłem :wink: Edytowane 28 Listopada 2010 przez Melampus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 (edytowane) Hmmmm. Chyba jestem za stary. Męczę się się z tym tytułem drugi wieczór i ani ani. Gagi były zabawne przez 10 minut, potem już nie bardzo. Mechanika gry jest dość dziwna - wolałbym opisane jasno działanie co dziwniejszych broni a nie testowanie na własnej skórze. Tempo gry jest po prostu zabójcze, zasnąć można ;) Jutro premiera Super Meat Boya na PC, mam nadzieję że jest tak dobry, jak jest prosty w pomyśle i wykonaniu... PS. Jedynkę zaliczyłem na szybkensa i skusiłem się na dwójkę. Chociaż dwójka to za dużo powiedziane, różnice wyglądają jak te między XCOM 1 do XCOM 2 :) Powinni jakiś upust dawać. Niemniej kontynuacja podoba mi się bardziej ze względu na mniej absurdalne dialogi póki co - pierwsza mapka - ucieczka z obozu. Pierwszy strój bohatera - miodzio, prawie jak Solid Snake. Za to 15 minut dostajemy... sami zobaczycie. Nie licząc wtórności zabawa na takim samym poziomie. Edytowane 5 Grudnia 2010 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...