mikaelis Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 Witam Mam problem z kartą graficzną radeon9100 supergrace. Wiatrak na karcie strasznie głośno hałasuje i nic na to nie mogę poradzić. Chciałbym wymienić wiatrak, ale wszędzie znajduję wiatraki ze złączem 3-pinowym, podczas gdy potrzeba mi ze złączem 2-pinowym. Rozstaw zaczepów radiatora chyba 54 mm (chociaż pewny nie jestem). Proszę o pomoc w tej sprawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 A moze tak poszukac wiatraka bo NA PEWNO znajdziesz na 2 piny. Jak nie to co za problem zmienic koncowki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 jak mozesz/umiesz to troche zwolnij witrak - Radki 8500/9100 nie sa az tak cieple (jak nie @ oczywiscie) - standardowe wentylatorki montowane na tych kartach maja przeplyw poiwietrza gora = 5CFM - dodatkowo sprobuj dac nawiew z boku cos a'la Zalman FB165 labo zrob dziure na wentylator w boku obudowy zeby dmychal na grafike wtedy ten wentylatorek mozesz zwolnic nawet o polowe (podkreslam jak nie @ GPU) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ituriel Opublikowano 31 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2003 mozna dosc tanio kupic coolery z odzysku - np pod P2 slot kosztuje w granicach 5zł - pozostaje kwestia wymiany/nasmarowania wentylatorka.W ten sam sposob mozna dostac radki na pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...