majsterious Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam. Jak w temacie - poszukuję sprzętu do +/- 8000zł. Zależy mi oczywiście na jak najlepszych parametrach z naciskiem na bezawaryjność, wydajność grafiki i wydajność baterii, oraz jak najmniejszej wagi. Przekątna ekranu - od 17 cali w górę. Zależy mi na tym aby kupić jak najlepszy sprzęt za te pieniądze, a w laptopach się niezbyt orientuję, więc zdaję się na Wasze doświadczenie i sugestie. Zakup będzie na firmę i najlepiej aby sprzęt dało się wyrwać dokładnie za cenę jak najbliższą 8000zł. MacBooki odpadają :) Komputer ma działać na W7, tutaj małe pytanie - opłaca się kupić laptopa bez systemu i go dokupić, czy zakupić sprzęt z systemem operacyjnym? Sprzęt nie może mieć Office w zestawie, ponieważ pakiet Office będzie zakupiony osobno. Na razie tyle, jak coś mi przyjdzie do głowy to będę dopisywał. Bardzo proszę o pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 1. Nie ten dział ;) 2. Zastosowania? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Czy wydawanie 8000 zł na sprzęt, który starzeje się przecież szybciej niż PC, to nie jest overkill? Ale 2 typy podam, coby nie robić off-topiku. http://www.x-kom.pl/p/60206-notebook-laptop-17,3-asus-g73jw-tz054v-i7-740qm-12288-1000-brcombo-7hp64x.html http://www.x-kom.pl/p/60642-notebook-laptop-17,3-dell-xps-l701x-i7-740qm-8192-1280-brcombo-7pro64.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 17+ cali i jak najmniejsza waga? To się razem nie łączy.. Mobilny ten sprzęt nie będzie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) Zastosowanie - grafika, multimedia. Chodzi o to aby miał jak najmniejszą wagę z takimi parametrami jakie podałem. Wiem, że nie będzie lekki jak netbook, ale interesuje mnie sprzęt możliwie najlżejszy z matrycą przynajmniej 17 cali. Jeśli chodzi o kwotę to powiedzmy, że nie ja płacę za ten sprzęt, a takie pieniądze zostały na niego przeznaczone. Przepraszam za pomyłkę z działem :) Edytowane 1 Listopada 2010 przez majsterious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) MBP 17" kosztuje koło 8k i waży mniej niż 3 kilogramy. Nie wiem, czy są lżejsze laptopy 17". Tak, czytałem, że nie chcesz Macbooka. @stark: ba, nawet na stronie Apple jest napisane, że można spokojnie W7 zainstalować. Edytowane 1 Listopada 2010 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 MB przecież działa z Win7 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Zastosowanie - grafika(...) Tam zapewne siedzą nienadające się do pracy z grafiką TN. To już lepiej jakiś ultra lekki, mobilny, mały laptop za 4 tys. + monitor za drugie tyle [-: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Gdybym potrzebował monitor to bym napisał :) Jeśli chodzi o MacBooki to mam wrażenie, że dużą część tej kwoty płacę za firmę, wygląd i lans, a nie na tym mi zależy. Chodzi mi głównie o jak najlepsze parametry laptopa za tą kwotę. Chociaż te 3kg wydają się być kuszące. Tak z ciekawości - ile godzin pracy wytrzymują teraz laptopy 17"? Tak średnio Widzę, że parametry MBP w stosunku do w/w Asusa są bez porównania słabsze za tą samą kwotę.. Edytowane 2 Listopada 2010 przez majsterious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Gdybym potrzebował monitor to bym napisał :) Jeśli chodzi o MacBooki to mam wrażenie, że dużą część tej kwoty płacę za firmę, wygląd i lans, a nie na tym mi zależy. Chodzi mi głównie o jak najlepsze parametry laptopa za tą kwotę. Chociaż te 3kg wydają się być kuszące. Tak z ciekawości - ile godzin pracy wytrzymują teraz laptopy 17"? Tak średnio Widzę, że parametry MBP w stosunku do w/w Asusa są bez porównania słabsze za tą samą kwotę.. Ale nie bedziesz mial loga jabluszka :D A tak na serio. MBP to fajny sprzet, dle mnie nie wart swojej ceny ale fajny. Najwiekszym problemem moze byc przejscie z Windowsa na MacOS, no i problemy z dostepnoscia niektorego oprogramowania. Oczywiscie ze da sie wszystko sprowadzic, ale czas to pieniadz ;] Ten Asus jest calkiem milutki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Asus też jest w wersjach z W7 Pro oraz W7 Ultimate (+200zł /+ 400zł względem wersji z home premium); Wg testu akumulator trzyma od 2.5h do 1h; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Mimo, że nie zależy mi zbytnio na wyglądzie to ten Asus wygląda niestety jak kloc za przeproszeniem. Nie wiem kto to wymyślił ale lipę odstawili z wyglądem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Nie patrz jak wyglada tylko jak dziala Co z tego ze bedziesz mial wersje slim kiedy przy tej konfiguracji wszystkie podzespoly beda sie gotowaly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) A co możecie powiedzieć o laptopach marki Sager? Wpadła mi w oko taka alternatywa - Dell Alienware: http://kuplaptopa.pl/product_info.php/products_id/5020/ http://kuplaptopa.pl/product_info.php/products_id/5030/ Edytowane 2 Listopada 2010 przez majsterious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 Sager to klon Clevo. W PL może być nieciekawie z gwarancją. Można pomyśleć nad BLUEMOBILITY Oprócz Alienware - masz jeszcze Precisiony od Della. Ew. MSI GX740. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 2 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2010 (edytowane) Hmm a jak z jakością takiego Blueberry? Edytowane 2 Listopada 2010 przez majsterious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacp3r Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 różnie z nią bywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 A a okolocy 15" znalazła by się jakaś alternatywa dla sprzętu który podaliście? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Sony VAIO VPC-F13Z1E/B7PC - Core i7 740QM / 16,4 WUXGA / 8192 / 128 SSD / GeForce GT 425M / Blu-ray / Windows 7 Pro / pakiet dodatkowych usług i wysyłka w cenie :: kuzniewski.pl Można wybrać wersję z klasycznym dyskiem (500GB); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Sony VAIO VPC-F13Z1E/B7PC - Core i7 740QM / 16,4 WUXGA / 8192 / 128 SSD / GeForce GT 425M / Blu-ray / Windows 7 Pro / pakiet dodatkowych usług i wysyłka w cenie :: kuzniewski.pl Można wybrać wersję z klasycznym dyskiem (500GB); F13Z mozna kupic za 6500zl - sklep ivio.pl chociazby w ktorym ja kupowalem F12S z ktorego jestem zaje biscie zadowolony. Proc i7, 6GB ramu, do tego wsadzone SSD + dysk 500gb i mozna szalec. Model Z rozni sie tylko dodatkowym 2GB ramu i gumowa podkladka pod nadgarstki zamiast fabrycznej plastikowe. Gumowa ponoc sie szybko zuzywa i nie jest polecana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Tu widzę że nie musi być najtańszy sklep, podałem ten ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 "Zależy mi na tym aby kupić jak najlepszy sprzęt za te pieniądze" a co to znaczy według Ciebie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...