dawidof Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Mam nadzieję, że nie powielam tematu ale przejrzałem forum i nie znalazłem nic co by dotyczyło mojego problemu. Mam otwarte konto administratora dla siebie i konto użytkownika dla dzieci. Problem w tym że nie potrafię ustawić które programy mogą uruchamiać a które nie. Korzystałem z folderu "dokumenty udostępnione". Tam umieszczałem skróty do gier. Mam też zainstalowany program SWITCH OFF , który wyłącza mi komp. po 30 min. raz działa raz nie kiedy loguje sie na koncie użytkownika. I jeszcze jedna sprawa kiedy dziecko gra nie jest możliwe zrobienie sav'u w grze. Nie wiem czy będzie mi potrzebny jakiś program czy uda się to ustawić w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 Co do save'ów to zapewne zapisują się one w innym folderze niż jest gra. Pewnie w C:\Documents and Settings\Nazwa_użytkownika\Moje dokumenty... Więc zapewne musisz dodać uprawnienia dla innych użytkowników... Ale już na starcie pojawi się problem gdyż: W przypadku wyłączenia prostego udostępniania plików są wyświetlane klasyczne karty Zabezpieczenia i Udostępnianie. Można wtedy określić, którzy użytkownicy i grupy mogą uzyskiwać dostęp do folderów udostępnionych na danym komputerze. Uwaga W systemie Windows XP Home Edition nie można wyłączyć prostego udostępniania plików. Tu masz opis jak zablokować uruchamianie programów w Windowsie XP HE (działa także na koncie administratora): http://dl.dropbox.com/u/1700965/Wy%C5%82%C4%85czanie%20dost%C4%99pu%20do%20aplikacji.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidof Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2010 (edytowane) Już raz starałem się uruchomić tą opcję ale bez powodzenia, właśnie znalazłem program SteadyState. Program jest po angielsku ale dosyć prosty w obsłudze, zablokowałem w nim programy, dziękuję za zainteresowanie tematem i pozdraiwiam. Edytowane 1 Listopada 2010 przez dawidof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...