Skocz do zawartości
Yearman

Laptop dla starszej osoby

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Proszę o pomoc w wyborze laptopa dla starszej osoby 55 lat. Komputer bedzie wykorzystywany przede wszystkim do internetu, przegladania zdjec.

W zwiazju z tym, że dla starszej osoby to mile widziana wygodna "duża"? klawiatura i czytelny ekran.

Budżet - im taniej tym lepiej powiedzmy do 2000 pln

Byc może ktos stał przed podobnym dylematem i ma jakies przemyślenia - chetnie skorzystam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W zasadzie mocarny sprzęt to nie musi być;

System operacyjny myślę, że i XP i W7 będzie intuicyjny, W7 ma szerzej rozwinięte usługi ułatwiające dostęp;

Ekran napewno 17";

Coś typu:

TANIO! Laptop Asus K70IJ T4500 4GB 320GB HDMI LED (1295279315) - Aukcje internetowe Allegro

HIT ASPIRE 17' 7715Z T400/320/2GB/WIFI/KAM/Windows (1286982708) - Aukcje internetowe Allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja stoję pod podobnym, z tym, że target jest o prawie 20 lat starszy. ;)

Po pierwsze- nówka czy używany? Czy ta osoba ma jakąś wadę wzroku? Z jakimi systemami miała ta osoba styczność?

Raczej nówka-wole uniknac przykrych niespodzianek.

Osoba może nie najstarsza ale kompletnie zielona-bedzie sie uczyć. Chodzi o podstawowy standard.Procesor ne musi być szybki to samo pamiec grafika, dzwiek i hdd.

Wada wzroku jest ale nie wiem dokladnie jaka w kazdym badz razie 15-ka może 17'ka

serwal dzięki za typy

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi