Skocz do zawartości
arak

Monitor LED -19'' - wybór konkretnego modelu.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Miałbym do Was ogromną prośbę.Otóż noszę się z zamiarem zakupu monitora.Mam trochę ograniczone pole manewru,ponieważ gabarytowo może być najwyżej 19'',chciałbym aby miał podświetlenie LED oraz cenowo nie przekraczał 500 złotych.

Po przesortowaniu znalazłem 3 monitory,które spełniają te warunki.

I tu chciałbym Was prosić o pomoc,który wybór będzie najkorzystniejszy:

- Samsung SyncMaster SMEX 1920 W

SAMSUNG EX1920W • ProLine.pl Najlepszy Internetowy Sklep Komputerowy Wrocław

- BenQ G920WL

BenQ Monitor LCD-LED G920WL 19'' wide, LED, 5ms, DVI, czarny | Komputery | Monitory | Śląsk - Linksys | Cisco | Welland | Garmin | Unitek | Qnap | PQI | Transcend |4World |Whitenergy |Tracer |A4Tech |Pszczyna | Śląsk | Sklep | Salon |

- Acer P195HQLbd

Monitor LCD 19'' Acer P195HQLbd - LCD 19'' - ram.net.pl

Będę bardzo wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bez specjalnego wgłębiania się w te modele kierował bym się ku temu z rozdzielczością 1440x900 (mniejszy piksel=mniej dostrzegalna siatka pikseli). A czy jest najlepszy (najmniejszy LAG, najmniejsze smużenie/rozmycie ruchomego obrazu, najszerszy zakres regulacji jasności) tego nie wiem. Jeśli dobrze widzę to żaden z podanych modeli nie posiada overdrive (za szybkie to one nie są) ... z drugiej strony źle użyty overdrive to też problem (a przy najtańszych modelach różnie to z przebiciem bywa).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi