Serekzolty Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 (edytowane) Witam Was:) Mam Amd Athlon XP 1600+ Palomino o częstotliwości 1400MHZ.Z racji wysokich temperatur oraz tego,że jutro albo pojutrze dostanę bartona postanowiłem conieco się pobawić i poobniżać napięcia.Jak wiemy jego domyślne napięcie wynosi 1.75V i przy takim osiągał z 50C w stresie,a tymczasem piszę tego posta z obniżonym napięciem na 1.475V,a zaraz będe obniżał jeszcze niżej.Czy to jest w ogóle możliwe? Właśnie leci orthos a temperatura nie przekracza 44 stopnie (na bank napięcie się obniżyło bo wcześniej dochodziło do 50). Mam jakąś dobrą sztukę czy każdy z nich tak potrafi? Kurka troche się rozpędziłem,jeśli ten temat powinien być w jednym z przyklejonych to proszę moderatora o przeniesienie. Edytowane 3 Listopada 2010 przez Serekzolty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Zwykły undervolting. Testuj, testuj, przy znacznym obniżeniu napięcia możesz utracić stabilność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Tez mi tam... Undervolting owszem OK, ale schlodz go pasywnie przy tym zegarze to bedziesz wielki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 obnizanie obnizaniem ale wymiar technologiczny tez robi swoje mozesz ( jak masz checi bawic sie dziadkiem ) zainwestowac w takie cos : AMD Geode 1750+ OC 2200+ TYLko 25w COOLER FV (1293781142) - Aukcje internetowe Allegro AMD ATHLON AXDA1700DUT3C (1307834992) - Aukcje internetowe Allegro jednym slowem cokolwiek w technologii 13 mikro ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Barton jest w drodze,mam nadzieje że już w poniedziałek go dostane.Swoją drogą czy ten Geode to jest jakaś podróba? Bo te 25W wydzielanego ciepła jakoś podejrzane jest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 nie jest to wal , porownaj napiecie zwyklego XP z tym ... AMD Athlon XP 1600+ - AXDA1600DUT3C AMD Geode NX 1750 - ANXS1750FXC3F czyli 1,6 vs 1,25 i daje to polowe zurzycia energii bartka pewnie tez sie da tak ustawic :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...