kernee Opublikowano 3 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2010 Witam. Mam płytę ASRock P4S61. Po włączeniu PC nie ma obrazu. PC-speaker jest na pewno sprawny, jednak nie wydaje żadnych sygnałów (nawet jak podłączam bez kości RAM - a zawsze w takich sytuacjach był sygnał). Sprawdzałem wszystko: procesor, zasilacz, RAM, kartę graficzną. Wyjąłem baterię z płyty (nie ma zworki do resetu CMOS). Kondensatory wyglądają jak nowe. Wyczyściłem wszystko dokładnie. W czym może być problem? Coś z płytą, z BIOSem? Jakieś pomysły? Mam drugą płytę ASrocka P4i65 (działającą), może jakbym zamienił kości BIOSu to coś by to pomogło? Fizycznie kości są identycznie, programowo zapewne nie. Włączyłem właśnie działającą płytę bez BIOSu i są takie same objawy jak na zepsutej płycie. Teraz pytanie może coś "trafić" BIOS jeżeli dokonam wymiany BIOSu tak jak opisałem powyżej? Bo tej działającej płyty już nie chcę zepsuć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...