oicw Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Cześć.Laptop to 6 letnia Toshiba Satellite A60.Posiada ona 3 porty USB,jeden z portów jest już całkowicie uszkodzony(uszkodzenie fizyczne),natomiast dwa są dobre..w miarę dobre,ponieważ jeden z nich "goni" na boki(obluzowane jest całe wejście). Po podłączeniu jakiegokolwiek urządzenia(myszki,modemu,pendrive) pojawia się powyższy komunikat "skok napięcia na porcie koncentratora",oczywiscie żadne urządzenie nie jest wykrywane.Czasami zdarza się jednak tak..że wykrywa,chociaż po pewnym czasie i tak rozłącza.Laptop podpinany był do dwóch zasilaczy(oryginalnego,oraz dokupionego,uniwersalnego),i na każdym działo się tak samo. Mi to wygląda na uszkodzenie portów USB,a co Wy o tym sądzicie? Chyba laptop czekają odwiedziny w serwisie.I tutaj pytanie..czy opłaca się? Edytowane 4 Listopada 2010 przez oicw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 (edytowane) Aż tak się nie znam na elektronice, ale z tego co znalazłem ( na elektrodzie ) (co prawda to HP) to może być problem z mostkiem na płycie. Oczywiście najpierw wyklucz fizyczne uszkodzenia tych dwóch portów, a potem pozostaje rozłożenie lapka i ewentualna wymiana gniazd usb (to chyba prostsze) lub mostek (tak jest w przypadku tego HP, w Tośce może być podobnie, ale nie musi) i to jest znacznie trudniejsze (serwis, albo super fachura ) Pozdro Aha jeszcze gdzieś znalazłem rozwiązanie w postaci wyłączenia usb no ale to częściowo załatwia sprawę :) wejdź mój komputer->PPM->właściwości->menadżer urządzeń->kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i wyłącz gl.koncentrator USB to komunikat zniknie Edytowane 4 Listopada 2010 przez Tony Soprano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...