Zielonek Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Witam.! Jestem tutaj nowy i chciałbym od razu spytać się Was o jedną ważną rzecz. Dokładnie chodzi mi tutaj o taktowanie mojego procesora. A więc problem jest taki, że mam procesor o taktowaniu 2.13GHz a mi pokazuje, że mam 1.2GHz.. więc jest mam pytanie co mogę teraz w takim razie zrobić (może coś w BIOS'ie poustawiać, albo coś ??) z góry dzięki ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Oszczędzanie energii... Włącz cokolwiek obciążającego procesor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielonek Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 np.: jakąkolwiek grę ? a da to się zrobić tak, że jak odpalam gry to mi procesor jedzie z pełną siłą?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość doink Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 np.: jakąkolwiek grę ? a da to się zrobić tak, że jak odpalam gry to mi procesor jedzie z pełną siłą?? odpal sobie film, wtedy cpuz czy ppm na moj kompóter i będziesz miał swoje >2ghz Bez obciążenia procesor obniża taktowanie i napięcie, jak go czymś obciążysz, np. filmem czy grą procek sam wskoczy na pełne taktowanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 To że jest: - mnożnik 6 zamiast 8 -oszczędzanie energii, jest ok. - szyna 200 zamiast 266 Mhz- ustawienie w biosie. Najpierw zrób takiego samego screena gdy procesor jest pod obciążeniem, wystarczy odpalić program Orthos lub np. Superpi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Problem był poruszany wielokrotnie i gdyby autor się choć trochę wysilił już dawno znalazłby odpowiedź. Zamykam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...