weronica Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zlozylam juz podanie wiec niedlugo bede miala neo instalowane. I mam pytanie : ktora wybrac opcje 1.podlaczenie przez karte sieciowa 2.podlaczenie prze Usb co jest mnie problemowe i czy sa jakies roznice. Pytanie numer dwa jesli chcialabym rozdzielic Neo to czy dobrym rozwiazaniem byloby kupno urzadzen bezprzewodowych? czy ktos mial z nimi powazne problemy. Moja znajoma Iformatyczka mowi ze one strasznie promieniuja i lepiej wybrac jakis inny waraiant podlaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zlozylam juz podanie wiec niedlugo bede miala neo instalowane. I mam pytanie : ktora wybrac opcje 1.podlaczenie przez karte sieciowa 2.podlaczenie prze Usb co jest mnie problemowe i czy sa jakies roznice. Pytanie numer dwa jesli chcialabym rozdzielic Neo to czy dobrym rozwiazaniem byloby kupno urzadzen bezprzewodowych? czy ktos mial z nimi powazne problemy. Moja znajoma Iformatyczka mowi ze one strasznie promieniuja i lepiej wybrac jakis inny waraiant podlaczenia. Mi zakladali NEO+ 2 dni temu i nie mialem wyboru co do polaczenia bo mieli modemy tylko na karte sieciowa. Puki co wszystko dziala dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 ja tam nie mam neo :/ ale chyba bym wybral podlaczenie przez USB (tak jakos mi sie wydaje - nie mam zadnego poparcia teoretycznego), co do rozdzielania neo, to nie jestem pewien, ale chyba w umowie jest klauzula, ze jest to zabronione, a jesli mozna, to bym uzyl bezprzewodowych, w koncu to na pewno nie jest zadne wielkie promieniowanie :lol: chyba :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Nie pojmuję co mają urządzenia przewodowe/bezprzewodowe do dzielenia łącza. A neo+ można udostępniać tylko na lokal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Jak chcesz dzielic to bierz podłaczenie przez karte sieciową - mniej problemów. Potem łączysz modem ->serwer(lub router)->hub->kompy i po krzyku :D Przy podłączeniu przez usb odpada opcja stosowanie routera, trzeba serwer z portem usb. A co do bezprzewodowych to kwestia gustu. Ja raz z takim cudem mialem do czynienia i działało, nie wiem jak u innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Kto powiedzial ze nie mozna dzielic neo :lol: W tej chwili wszyscy to robia, wiec uwazam to za normalna rzecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 hehehe :) prawda :P dzielenie neo+ to juz normalka :P tak jak Felson powiedzial.... lepiej bierz neo+ do karty sieciowej, bo bedziesz miec mniej problemow z dzieleniem :D a jak Ci sie trafi dodatkowo lucent to juz w ogole bajka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Kto powiedzial ze nie mozna dzielic neo :lol: W tej chwili wszyscy to robia, wiec uwazam to za normalna rzecz. TPSA, niestety :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 no kolega u nas w miescie chcial podzielic neo na 2 osoby i panowie z TPsa powiedzieli, ze to jest niemozliwe i mial taki paragraf w umowie. wiec poprosze bez loli :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 W umowie oczywiście jest zapis, o zakazie dzielenia 'bez zgody TPSA'. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś taką zgodę dostał :(, ale pani z tepsy (z lokalnego BOK'u) przyznała, że dzielenie jest możliwe i nie powinno być żadnych problemów z ich strony. A poza tym to, że tepsa udowodni dzielenie łącza poza lokal, jest BARDZO wątpliwe. Gdyby tak robili, straciliby połowę userów Neo+, a na to nie mogą sobie pozwolić. Prawdopodobnie ten zapis wprowadzili, żeby zamiast Neo+ ew. ISP brali iDSL do budowy dużych sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weronica Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Rownie dobrze mogli ten zapis w wprowadzic po to zeby ludzie nie zarabiali na neostradzie to jest dosc szybkie lacze a to kusi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...