Skocz do zawartości
weronica

pytania o Neo+

Rekomendowane odpowiedzi

Zlozylam juz podanie wiec niedlugo bede miala neo instalowane. I mam pytanie : ktora wybrac opcje

1.podlaczenie przez karte sieciowa

2.podlaczenie prze Usb

co jest mnie problemowe i czy sa jakies roznice.

Pytanie numer dwa jesli chcialabym rozdzielic Neo to czy dobrym rozwiazaniem byloby kupno urzadzen bezprzewodowych? czy ktos mial z nimi powazne problemy. Moja znajoma Iformatyczka mowi ze one strasznie promieniuja i lepiej wybrac jakis inny waraiant podlaczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlozylam juz podanie wiec niedlugo bede miala neo instalowane. I mam pytanie : ktora wybrac opcje 

1.podlaczenie przez karte sieciowa

2.podlaczenie prze Usb

co jest mnie problemowe i czy sa jakies roznice.

Pytanie numer dwa jesli chcialabym rozdzielic Neo to czy dobrym rozwiazaniem byloby kupno urzadzen bezprzewodowych? czy ktos mial z nimi powazne problemy. Moja znajoma Iformatyczka mowi ze one strasznie promieniuja i lepiej wybrac jakis inny waraiant podlaczenia.

Mi zakladali NEO+ 2 dni temu i nie mialem wyboru co do polaczenia bo mieli modemy tylko na karte sieciowa. Puki co wszystko dziala dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tam nie mam neo :/ ale chyba bym wybral podlaczenie przez USB (tak jakos mi sie wydaje - nie mam zadnego poparcia teoretycznego), co do rozdzielania neo, to nie jestem pewien, ale chyba w umowie jest klauzula, ze jest to zabronione, a jesli mozna, to bym uzyl bezprzewodowych, w koncu to na pewno nie jest zadne wielkie promieniowanie :lol: chyba :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz dzielic to bierz podłaczenie przez karte sieciową - mniej problemów. Potem łączysz modem ->serwer(lub router)->hub->kompy i po krzyku :D

Przy podłączeniu przez usb odpada opcja stosowanie routera, trzeba serwer z portem usb.

A co do bezprzewodowych to kwestia gustu. Ja raz z takim cudem mialem do czynienia i działało, nie wiem jak u innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W umowie oczywiście jest zapis, o zakazie dzielenia 'bez zgody TPSA'. Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś taką zgodę dostał :(, ale pani z tepsy (z lokalnego BOK'u) przyznała, że dzielenie jest możliwe i nie powinno być żadnych problemów z ich strony. A poza tym to, że tepsa udowodni dzielenie łącza poza lokal, jest BARDZO wątpliwe. Gdyby tak robili, straciliby połowę userów Neo+, a na to nie mogą sobie pozwolić. Prawdopodobnie ten zapis wprowadzili, żeby zamiast Neo+ ew. ISP brali iDSL do budowy dużych sieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi