remis Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 witam expertów:) mam taki problem z kartą sieciową w jednym z kompów w firmie: net działał bezproblemowo przez około rok, nagle wyskoczył komunikat "kabel sieciowy odłączony", sprawdzałem i zmieniałem kabel sieciowy, zmieniałem ustawienia routera, zmieniałem porty, przeinstalowałem sys i nic, po poszukiwaniach na forach znalazłem poradę aby w ustawieniach karty sieciowej zmienić jej szybkośc na 10mbps półduplex i poszło! chodzi tylko na takim ustawieniu, a jest to karta gigabitowa :) i w zasadzie nie zwalnia mi połączenia, ale ciekawi mnie czemu pojawił się taki problem> może ktoś się z tym spotkał? czy sieciówka jest uszkodzona? czy wysłać ten komp na serwis bo jest jeszcze na gwarancji, dzięki:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 Jak na gwarze to jak najbardziej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remis Opublikowano 4 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2010 myślisz że zciach!a ta karta? na razie działa na takich ustawieniach, posypie się dalej? pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 Spotkałem się ze dwa razy z podobnym problemem - raz w sieciówce na pci, raz w laptopie. Podpinane do switchy Cisco. Reklamacja i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...