Bertex Opublikowano 5 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2010 (edytowane) Witam ! Miałem całkiem niedawno, 3 miesiące temu jeszcze router TP-Link W8960N czy jakoś tak - z serii N ogólnie, jednak internet to skryty zabójca - po RJ11'tce poleciał impuls i poszedł ... Chciałem teraz gdy mam trochę pieniędzy odłożone zakupić nowy router - Wygląd jest nie ważny, jak widzę teraz nowością są porty USB[?] - powiem szczerze że jeśli dało by się kopiować/zapisywać pliki z prędkością jaką FAKTYCZNIE oferuje standard wifi N przydało by mi się, gdyż mam takowy dysk przenośny. Myślałem o routerze Netgear DGN 2200 Neatgear info - Click Od routera po ostatnim, nie pierwszym i nie ostatnim zapewne incydencie głównie lepszych zabezpieczeń. Nie chciałbym aby po 1 uderzeniu pioruna[dla zrozumienia: Tamten nie uderzył bezpośrednio w mój dom, a na końcu ulicy[500 metrów] i przeszło po linii] poszedł z dymem, bo kiełbaski na nim nie smakują - przesiąkają plastikiem. Myślę że 300 złotych to górny limit jaki mnie interesuje. Pozdrawiam - Bertex :). Edytowane 5 Listopada 2010 przez Bertex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miło2z Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Po kolei: 1. Netgear DGN2200 jest ok :). Prędkości po USB się nie spodziewaj za dużych, bo tu ograniczeniem jest nie tylko wifi, ale też procesor routera. Wiem, że demonami szybkości nie są nawet routery za 400-500zł. 2. Przepięcia się zdarzają i trzeba się przed tym bronić-proponuję zakup listwy zasilającej z gniazdem telefonicznym. 3. W 300zł zmieścisz się kupując DGN2000 lub DGN2200, jeśli możesz dołożyć to weź router z możliwością wgrania tomato/dd_wrt (np. WNR3500L) i do tego modem ADSL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...