SzczYpior_n1 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Witam, Zdecydowałem się założyć temat w tym miejscu o tym, co przykuło moją uwagę już na początku wakacji gdy sam potrzebowałem pomocy w wycenie sprzętu. Jest sobie taki wątek "wycena sprzętu komputerowego", jednak od dłuższego czasu kompletnie nikt tam się nie zajmuje wyceną - jeszcze jakiś czas temu ładnie i sprawnie pomogał tam dzikidaniel. Wystarczy przejechać ostatnie strony --> Wycena, strona 18, gdzie tłumy userów radzą się a nie otrzymują odpowiedzi. Myślę, że "odgórni" postarają się o dobrego fachowca, który znów postawi temat na nogi i będzie się starał oszacować wartość naszego sprzętu ;) Pozdrawiam, Dawid :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Ten temat dawno temu powinien wylecieć z tego działu. Nieraz pisałem z Miguelem żeby to usunąć, a on zawsze stwierdzał, że temat jest bardzo przydatny, ponieważ nie powstają zbędne tematy o wycenie. Po nazwie działu można się domyślić, że jest to dział o tym co lepiej kupić, a nie za ile sprzedać. Jak ktoś chce coś sprzedać, a nie zna ceny to niech przejrzy oferty na rożnych forach, allegro lub wystawi aukcje na allegro. Edytowane 6 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) No już nie mòwię tutaj o tym, czy jest w dobrym dziale czy nie, tylko sam w sobie temat jest dobry, jednak martwy co może zniechęcić useròw proszących o wycenę. A szkoda... A tematy o wycenę powstają, i co gorsza, ludzie zakładający takie tematy są odnoszeni właśnie do tego głòwnego a ich temat jest natychmiast zamykany jak np. TEN. Tak czy inaczej, jeśli byłby ktoś, kto by się zajmował uczynnym pomaganiem to ok, ale jeśli na być tak jak jest teraz to może i faktycznie lepsze byłoby usunięcie go i tyle :? Edytowane 6 Listopada 2010 przez DejwiT11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 (edytowane) Można zrobić tak jak z tematem o nazwie "Spis Sklepów Komputerowych." czyli przenieść go w miejsce, do którego większość osób nie ma dostępu. Jeśli nie będzie widocznej różnicy to go tam zostawić. Edytowane 6 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Nie raz, nie dwa optowałem za wywaleniem wyceny w cholerę, niech się ludzie nauczą Allegro używać. W samym temacie bodajże dwukrotnie to pisałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Co za problem wycenić sprzęt? Najlepsza oferta z allegro minus 5-10% i wszystko wiadomo. Gorzej jak sie ma sprzet który pojawia sie raz na pół roku, ale mały odsetek użytkowników ma taki problem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 MaSell Dokładnie to samo pisałem, jak grochem o ścianę. Przecież widać, że ludzie tu nie odpisują. Chcecie wyceny? Sami ją przeprowadźcie w prosty sposób. Spójrzcie na cenę nowego sprzętu, dla orientacji. Chodzi o znalezienie najtańszej oferty. Następnie sprawdźcie po ile chodzą części używane na allegro. Jeżeli chcecie sprzedać szybko to odejmijcie jakieś 10% od średnich cen na allegro, w przypadku np. dobrze kręcących się podzespołów możecie liczyć na jakieś 10% więcej od normalnych cen. Przy ustalaniu ceny powinniście wziąć pod uwagę gwarancję, stan tech. i wizualny, długość używania sprzętu i dodawane akcesoria. W przypadku starszego sprzętu zacznijcie licytację od minimalnej satysfakcjonującej was kwoty i pozwólcie rynkowi samemu wycenić towar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 6 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2010 Temat poleciał do kosza. Jakąś wątpię, żeby ktoś za nim tęsknił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...