Skocz do zawartości
Kevlar

Jaka kartę kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taką sprawę. Zastanawiam się nad zakupem nowej karty graficznej, ale nie specjalnie się znam. W związku z czym - mój PC to:

Płyta główna: Abit IS7-e2 (AGP x8)

Zasilacz: 350W firmy nie znam

Procesor: Intel Pentium 4 3.0 ghz

Ram: 2 gb DDR

Obecna karta: Gigabyte Radeon 9550 128 mb.

Generalnie główne założenie to stałe 100 fps w Counter Strike, jako, że Radeon nie daje rady. Oczywiście pograć w nowsze gierki również bym chciał. Z tego co znalazłem, opcje, które mi się spodobały to:

NOWY GEFORCE 7600GT AGP 512MB !!! Kraków (1309333364) - Aukcje internetowe Allegro

lub

AGP 8x Nvidia WINFAST 7600GT 256 MB DDR3 Kraków (1291337460) - Aukcje internetowe Allegro

Czytałem, że DDR3 > DDR2. Stąd moje pytanie, którą wybrać, a może jakieś inne propozycje? Czy będę musiał zmieniać zasilacz? Oczywiście chciałbym dokonać tej poprawy systemu we wmiarę rozsądnej cenie. Z góry dziękuję za pomoc.

Edytowane przez Kevlar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć obojętnie którą firmę karty wybierzesz to i tak będziesz miał bez najmniejszych problemów 100fps w cs1.6 dlatego powinieneś sugerować się tylko cenną + musi być to ddr3 bo jest sporo wydajniejsze od ddr2. Zasilacz wytrzyma bez najmniejszych problemów chyba że masz naprawdę jakiś słabej firmy "krzak" to wtedy może być problem.

Edytowane przez SAPRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi