Gość Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Mam (chyba) bardzo dziwny problem. Zainstalowalem pewien wygaszacz, ktory wymaga czcionki z kodem Matrixa, ale jej nie wykrywalo. Pogrzebalem w fontach i usunalem niektore niepotrzebne. Windowsowa przegladarka fontow (FONTVIEW.exe) mi nie dziala, wiec zainstalowalem sobie alternatywe. Wlaczam kompa dzien pozniej, patrze, a tu mi wszystko, co bylo napisane w MS Sans Serif zniklo. Font jest na dysku, w katalogu C:windowsfonts, ale go nie wykrywa. Skopiowalem go z CD Windowsa- tak samo. Czy ktos ma pomysl na rozwiazanie tego problemu? Uniwersalne rozwiazanie (format) odpada. Z gory thx za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 a czy czasem czcionek sie jakoś nie instaluje ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Dobra dobra, ale jak nic ich nie wykrywa to jak?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=TDI= Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 jak mowisz ze format odpada to sprubuj z office znalesc z cd1 o ile sie nie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Ok, tylko co? Czcionke mam, ale nic jej nie wykrywa. Jak zmienic glowna czcionke systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Czcionki poza folderem FONTS maja swoje wpisy w rejestrze oraz win.ini czy system.ini. Skopiowanie czcionki do w/w foldera to nie wszystko. Skopiuj ten font do jakiegos katalogu. Wybierz Panel Sterowania -> Czcionki -> Zainstaluj nowa czcionke i wkaz ten katalog. Powinno ja zobaczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ltox Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 format c: i instlka systemu ;P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 format c: i instlka systemu ;P :D początkujący :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 format c: i instlka systemu ;P :D Taka strata czasu :oops: Chlopak chyba GHOSTa nie uzywal... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Instaluje, a i tak nie ma jej nigdzie. Gdyby byla to bym tego tematu nie zakladal. Znikla i nie moge jej przywrocic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Konkretnie co Ci znikło? Napisy systemowe? Co masz w zamian? Inną czcionkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zniklo: menu kontekstowe, pasek adresu itd. czyli napisy systemowe. W zamian dostalem czcionke MS Serif, a ona jest obrzydliwa i diabelnie mala lub duza (7 i 20 pkt sa dostepne- 7 za male, 20 za duze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Jak rozumiem, najpierw usunąłeś niechcący MS Sans Serif, Win wprowadził MS Serif, po czym Ty zainstalowałeś Sans Serif z powrotem. I nie można po prostu ponownie wybrać MS Sans Serif we właściwościach ekranu? Nie masz jej na liście? Co do wielkości. :? Ja mam większy wybór wielkości przy Serif i przy Sans Serif (przy obu to samo). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 http://nuclear.coolfreepages.com/font.jpg Tak to wyglada. I to raczej nie ja usunalem. A reszta sie zgadza. No i mozna sobie wyobrazic jak w 1280x1024 takie cos sie czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 "Reszta się zgadza", czyli nie masz MS Sans Serif dostępnej w Wyglądzie we Właściwościach ekranu? A próbowałeś podstawić inną czcionkę, która bardziej by Ci odpowiadała niż MS Serif? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Juz tak zrobilem, ale zostala tylko czcionka glowna- do wyswietlania nazw plikow, adresu w przegladarce i zakladek (m.in.). Przeszukalem caly panel sterowania i troche w rejestrze ale nie znalazlem tego czego szukalem, czyli glownej czcionki systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 To nikt nie wie jak zmienic glowna czcionke systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 To nikt nie wie jak zmienic glowna czcionke systemu? zobacz: panel sterowania > ekran > wygląd > zaawansowane > nie wiem czy o to ci akurat chodzi, ale tam sie zmienia czcionki (np. tą którą masz na pasku tytułowym okna przeglądarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Te elementy ktore sa dostepne w Win ME zmienilem, ale czesc napisow systemowych jest niezmienialnych (przynajmniej dla mnie). A ten screen powyżej jest zrobiony przy rozmiarze czcionek 115% zeby w ogole sie dalo cos odczytac. I nadal nie wiem jak to naprawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 Hm, a jak u Ciebie wygląda win.ini? [FontSubstitutes]Helv=MS Sans SerifTms Rmn=MS SerifTimes=Times New RomanHelvetica=ArialSystem,0=System,238Fixedsys,0=Fixedsys,238Small Fonts,0=Small Fonts,238MS Sans Serif,0=MS Sans Serif,238MS Shell Dlg,238=MS Sans Serif,238MS Serif,0=MS Serif,238Arial CE,238=Arial,238Arial CE,0=Arial,238Arial Cyr,204=Arial,204Courier New CE,238=Courier New,238Courier New CE,0=Courier New,238Courier,0=Courier New,238Courier New Cyr,204=Courier New,204Times New Roman CE,238=Times New Roman,238Times New Roman CE,0=Times New Roman,238Times New Roman Cyr,204=Times New Roman,204Helvetica,238=Arial,238Helvetica,0=Arial,238Times,238=Times New Roman,238Times,0=Times New Roman,238 Czy ta linijka MS Shell Dlg to nie będzie właśnie to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...