Skocz do zawartości
Macho

Dziwne kompresowanie z cd>mp3?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam program CDex,mam płytke z posenkami i chce ja na mp3 skompresowac ale kiedy kompresuje jakies błedy wyskakuja tzn.jest tam cos takiego jak joinerror czy cos takiego i kiedys sie piosenka przerobi na mp3 to jak ja odsłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e to slychac zaciecia jak by sie płyta zacinala?

Dlaczego tak jest i co mam zrobic....mam windowsa XP?

pozdrawiam

ps.Windows media player jest tak samo?Ale niektore pisoenki sa dobre ale wiekszosc wlasnie przerywa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainstalowalem ten program ktory mi poleciles...ale tam nie mozna konwertowac prosto z cd na mp3?tylko z wava a mi chodzi o prosto z plyty na mp3.

Bo nawet jak z plyty robilem na wava to tez tak sie zacinalo?

da sie. Z katalogu gdzie zainstalowałes program uruchom ezcddax.exe i zaznacz które kawałki chcesz zgrać po czym naciśnij 'copy' i wybierz format pliku do jakiego ma zgrywać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne chodzi o błąd jitter correction; porysowana płyta zazwyczaj. Jeżeli masz nagrywarkę, spróbuj odczytać w nagrywarce, zwykle lepiej ogniskują. Dodatkowo możesz ustawić prędkość odczytu na x1. Powinno pomódz.

Inną kwestią może być to, że na windowsach NT nie ma sterowników ASPI, z których rippery chętnie korzystają. U Ciebie CDex pracuje zapewne na biblotekach systemu; u mnie też i nie ma problemu, ale z niektórymi CD-romami są. Poszukaj na sieci sterowników ASPI, ale nie na stronie Adapteca, bo te ostatnio jakoś nie działają z CDex (przynajmniej u mnie) :roll:

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi