Skocz do zawartości
hashid

Nie można zainstalować dysku usb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam następujący problem. Posiadam dwa dyski wewnętrzne po 80GB każdy. Jeden 2,5" Fujitsu ze złączem SATA. Drugi 3,5" samsung ze złączem IDE. Dysków nie miałem gdzie podłączyć i kupiłem im kieszenie zewnętrzne USB. Fujitsu trzymam w kieszeni tracera, Samsunga w Chieftecu.

Na moim komputerze stacjonarnym jak pracował jeszcze pod WIN XP PRO 32-bity oba dyski po podłączeniu zainstalowały się prawidłowo i wszystko było ok. Na obu jest system NTFS. Następnie zainstalowałem na komputerze WIN VISTA 64-bity. I w tym momencie pojawiły się problemy z instalacją sterowników.

Na laptopie z VISTA 32-bity wszystko działało bez problemu. Na tym samym stacjonarnym komputerze z WIN7 64-bity był ten sam problem z instalacją sterowników. Obecnie na obu komputerach (laptopie i stacjonarnym) mam WIN 7 PRO 32-bity i na laptopie wszystko działa prawidłowo a na stacjonarnym niestety bez zmiam, oba dyski nie chcą się zainstalować.

W komputerze jest płyta główna ASUS a8n-e. Wszystkie inne urządzenia jakie podpinam pod usb działają prawidłowo.

Jeśli ma ktoś pomysł jaka jest przyczyna problemu to proszę o wskazówki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi