hashid Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 Witam, mam następujący problem. Posiadam dwa dyski wewnętrzne po 80GB każdy. Jeden 2,5" Fujitsu ze złączem SATA. Drugi 3,5" samsung ze złączem IDE. Dysków nie miałem gdzie podłączyć i kupiłem im kieszenie zewnętrzne USB. Fujitsu trzymam w kieszeni tracera, Samsunga w Chieftecu. Na moim komputerze stacjonarnym jak pracował jeszcze pod WIN XP PRO 32-bity oba dyski po podłączeniu zainstalowały się prawidłowo i wszystko było ok. Na obu jest system NTFS. Następnie zainstalowałem na komputerze WIN VISTA 64-bity. I w tym momencie pojawiły się problemy z instalacją sterowników. Na laptopie z VISTA 32-bity wszystko działało bez problemu. Na tym samym stacjonarnym komputerze z WIN7 64-bity był ten sam problem z instalacją sterowników. Obecnie na obu komputerach (laptopie i stacjonarnym) mam WIN 7 PRO 32-bity i na laptopie wszystko działa prawidłowo a na stacjonarnym niestety bez zmiam, oba dyski nie chcą się zainstalować. W komputerze jest płyta główna ASUS a8n-e. Wszystkie inne urządzenia jakie podpinam pod usb działają prawidłowo. Jeśli ma ktoś pomysł jaka jest przyczyna problemu to proszę o wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...