Skocz do zawartości
lalamido

Zestaw komputerowy za max 3000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Dnia wczorajszego padł mi komputer, wszelkie próby reanimacji nie dały skutku, dlatego stanąłem przed problemem zakupu czegoś nowego, a w związku z tym iż komputer ma swoje lata to po 1) modernizacja nie wchodzi w grę, 2) wypadłem trochę "z obiegu", dlatego proszę o pomoc w zakresie wyboru nowego komputera.

Przeznaczenie: głównie praca: wszelkiej maści programy graficzne projektowe - ArchiCad, SketchUp, PS, Corel, rzadko 3dmax; i rozrywka: multimedia i gry (do tej pory rzadko, ale od czasu do czasu miło zagrać w jakąś nową pozycję, a poprzedni komputer mi na to nie pozwalał).

Zestaw bez monitora (ostał mi się HP 23" - rozdzielczość 1920x1080), klawiatura z myszką pod ps/2, głośniki, reszta podzespołów z "trupa" nie będzie wykorzystywana. No może dyski, ale to raczej do stacji dokującej (z wyjściami na wszelkie karty pamięci plus USB i dysk).

Nie zamierzam bawić się w podkręcanie, części oczywiście nowe, duża pojemność dysku/ów ze względu na dosyć duże projekty przechowywane na kompie.

W cenę należy wliczyć oryginalnego Windowsa7.

Aha, mile widziane wyjście na dwa monitory, ale nie jest wymagane.

Z góry dziękuję za pomoc

Edytowane przez lalamido

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z kart to nawet osobno z innego sklepu ale wolalbym:

Camino.pl- ATI Radeon HD 6850 1GB HDMI&DualDVI DisplayPort MSI

lub:

Gigabyte Radeon HD6850 1024MB DDR5 /256bit/ 2xDVI/HDMI/DP [GV-R685D5-1GD-B] - 749zł : Esc.pl

test:

http://www.guru3d.com/article/msi-radeon-6850-review/

:)

Edytowane przez gronio89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj pochodziłem w miarę możliwości po sklepach w mojej mieścinie - o ile w jednym przygotowali mi dokładną wycenę proponowanego przez andrew777 zestawu (zasilacz zmeniony na 430W) + nagrywarka Sony/Nec za 73 zł, o tyle w drugim dostałem propozycję wymiany na:

Gigabyte MA770T-UD3 /AMD 770, DDR3 1333/ [GA-MA770T-UD3] - 249 zł; esc.pl

AMD Phenom II X6 1055T /2.8GHz, 125W, BOX, AM3/ [HDT55TFBGRBOX] - 625 zł; esc.pl

Kingston 4GB (2x2GB) 1333MHz CL9 HyperX Blue [KHX1333C9D3B1K2/4G] - 249 zł; esc.pl

GeForce with CUDA GTX 470 MSI 1280MB HDMI&2xDVI (PCI-E) - 889 zł; komputronik.pl

OCZ ModXStream Pro 600W - 285 zł; esc.pl

Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.12 [sT3500418AS] - 130 zł; esc.pl

Cooler Master Elite 310 (Black/Blue) - 149 zł; esc.pl

do tego nagrywarka asus sata za 120 zł.

Proszę o komentarz/pomoc/wyjaśnienie z góry dziękując również za poprzednie wypowiedzi. Jutro na pewno coś się kupi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi