ReJF Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) Od jakiegoś czasu poszukuję dysku 1.5 TB, przeznaczonego głównie do archiwizacji danych. Przez jakiś czas czekałem, aż Samsung wprowadzi nowe dyski ze swoimi nowymi, większymi talerzami, ale tak się nie stało. Później WD wprowadziło dysk 3 TB, na 4 talerzach … i tu pojawia się pierwsze pytanie : - czy wiadomo coś o wydaniu przez WD dysku 1.5 TB na dwóch talerzach ? Jeżeli z tego pomysłu nici, pozostaje zabawa trzema talerzami. Jakie dyski proponujecie? Myślałem nad Samsungiem F3EG (HD153WI), ale nie udało mi się go znaleźć (przynajmniej w popularniejszych sklepach), jest za to model F2EG (HD154UI). Ciekawe czemu jeszcze nie ma dysków 1.5 z serii F4? Edytowane 8 Listopada 2010 przez ReJF Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Jak ma byc na archiwum, to wydajnosc nie jest najistotniejsza. IMHO bierz Samsunga F2EG, bardzo zacne dyski do takich celow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...