Skocz do zawartości
Immortally Insane

mobo na P35 do E8400

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Potrzebuje tanią płytkę najlepiej na P35, może być używka z allegro. Płyta ma zastąpić Asusa P5N-E SLI która hulała bezproblemowo z podkręconym E6600, ale z E8400 mam już zwisy z zapętlaniem dźwięku, a nawet zwiechy w BIOSie. Z tego co pamiętam ( czyli nie wiele ) niezłe płytki na P35 to DFI blood iron, abit IP35 i jakiś Foxconn którego pełnes nazwy nie pamiętam :P .

Kompletny config z którym będzie chodzić mobo:

E8400 rev. C0 więc OC zatrzyma się pewnie na 4000 - 4300MHz

GTX 460

4 x 1GB

2 HDD

FLOPP

dźwiękówka

sieciówka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś takiego:

Foxconn P35A-S

DFI BLOOD IRON P35-T2RL

DFI LanParty DK P35-T2RS Czy jest to ta sama płyta co z tego artu ? DFI LANParty DARK P35-T2RS

ABIT IP35-E Czy Abit z E na końcu nie był przypadkiem jakimś kastratem ?

MSI NEO2 FR P35

Bombay mógłbyś powiedzieć coś więcej o tej NOE2 ? kiedyś czytałem że przy OC coś się w niej reguluje za pomocą zworek, nie jest to zbyt kłopotliwe ? i podobno jest kapryśna przy wysokim FSB.

Tak ogólnie to chciałbym się dowiedzieć która z podanych przeze mnie płyt ( biorąc pod uwagę cenę jak i okres gwarancyjny ) będzie najlepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do neo2 to zworke ustawiasz tylko raz i tyle potem reszte wykonujesz w biosie ;)

Co do kaprysow przy wysokim fsb , to byla plotka ze wydajnosc diametralnie spada bodajze przy fsb 513 ale wystarczylo ustawic timingi pamieci i wszystko bylo ok.

Dla mojej plyty 520 fsb nie bylo problemem , wiecej ramy stare nie wytrzymywaly a teraz moj procek posiada fsb wall i nie sprawdze wiecej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi