Skocz do zawartości
=L@win@h=

Drodzy forumowicze !!! POMOCY !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na tym forum juz jakis czas i po raz pierwszy musze prosic o pomoc w tak "niekomputerowej" sprawie...

a wiec problem wyglada tak... jestem zagrozony z polskiego ;( i musze napisac jeden z tematow maturalnych (z mazowieckiego) jesli ktos zna jakas stronke na ktorej sa opracowane te tematy albo sam ma gdzies to bylbym niezmiernie wdzieczny...

Jeszcze raz prosze !!! pomozcie bo NIE ZDAM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle ze ja nie mam na to czasu !!!!!

na jutro musze sie calego roku nauczyc

i jeszcze 4 wypracowania napisac :evil: :evil: :evil:

normalnie nauczyc sie naucze, ale ja poprostu nie umiem pisac takich rzeczy jak wypracowania... nie po to poszedlem na profil mat-inf zeby z polskim sie meczyc do kur.wy nedzy !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli ktos mialby troche czasu, zeby pomoc to tu sa tematy:

Woj. mazowieckie, 2003

1. "Według mnie" - napisał Witold Gombrowicz "literatura niepoważna usiłuje rozwiązać problemy egzystencji. Literatura poważna je stawia." Rozważ te słowa, odwołując się do wybranych utworów literackich z różnych epok.

2. "Bywają takie spotkania, które w jednej chwili odmieniają ludzkie życie". Czy zgadzasz się z tym stereotypowym sformułowaniem? Swoją odpowiedź uzasadnij odwołując się do wybranych utworów literatury i filmu.

3. "Bogini Hebe wśród przyjaciół". Sprawadzian z rozumienia czytanego tekstu i tworzenia własnego.

4. Dokonaj interpretacji wiersza Konstantego Ildefonsa Gałczyńskiego "Szekspir i chryzantemy". Zwróć uwagę jaką rolę odgrywają w utworze aluzje i odwołania do tradycji kultury europejskiej.

@ =L@win@h=

Rozwiazania do matur byly w regionalnych dodatkach wyborczej nastepnego dnia po maturach. Ja mam, ale niestety z woj. łódzkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

inne opraowania niz z gazety.. bo oddam to babce ona zobaczy ze to samo i gale dostane...

Ja nie mowie zeby przepisac slowo w slowo. Jezli nie mozesz nic znalezc to nawet cos takieo byloby dobre. Przeczytasz i juz mniej wiecej wiesz co masz pisac. To ma byc takie naprowadzenie, mozesz zastosowac te same lektury i miec podobne wnioski, ale innaczej napisane. W tym tkwi trik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale w tym sek ze ja nie mam wogole zadnych opracowan... gdybym mial chocby takie z gazety to juz cos .... a tak... ch.ujnia ku.tasowa....

jak tego nie napisze to nie zdam..... qr.wa no.... jeszcze nie mialem w zyciu tak w szkole prze.je.ba.ne :evil: :evil: :evil: HEEEEEELP !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaaaasne, może jeszcze za Ciebie napisać wypracowanie??

Najlepszym rozwiązaniem jest usiąść i napisać (medota wg. Nikyo jest ok) A niie buczeć na forum

oooo stary... jakbys to zrobil to bylbym wdzieczny :D

wiesz... moglbym to sam napisac... tylko sa dwa problemy... hmmm JAKIE ???

1.nie mam juz czasu !!!!

2.nie mam zadnych materialow z ktorych moglbym to napisac... apoprostu jestem umyslem scisle NIEhumanistycznym i nie umiem pisac wypracowan...wiec pomyslalem, ze jesli ktos by poprostu wiedzial gdzie czegos takiego szukac to moglby pomoc ! Ja mam teraz naprawde prze.je.ba.ne!!! i byloby naprawde milo jakby ktos sie oderwal od czytania recenzji non stop na chwilke i pomogl znalezc cos dzieki czemu kolega z forum by mial wieksze szanse zdac...

I tak bede jeszcze cala noc siedzial i sie uczyl tego [ciach!] polskiego... moze mnie jutro nie udupi :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Life is brutal...

No to zes go pocieszyl, nie ma co :wink:

Tak powaznie, to 5h 5m od teraz (zakladam ze na 0800h do szkoly idziesz), to calkiem sporo zeby cos napisac. Wystarczy zrobic tak jak mowi Mutos - usiasc i napisac. Nie jest wazne, ze nie masz humanistycznego zaciecia. Bierzesz wszystkie notaki i sciagi jakie masz, zwolujesz cala dostepna rodzine (im na 100% zalezy bardziej niz tobie :wink: ) i siedzisz do rana i dlubiesz. Z tego musi cos wyjsc. Pod warunkiem, ze przestaniesz panikowac i wezmiesz sie w kupe. W tej chwili juz jest za pozno, zeby ktorys z forumowiczow mogl Ci pomoc. Od teraz... you're on your own :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

=L@win@h= - napisz nam czy sobie dales rade :P :)

(I jesli tak to jaka satysfakcja ze sam to zrobiles, prawda? :P A jesli nie to... ehmmm... sorry za ten post, przypuszczam ze moze Cie on zdolowac jeszcze bardziej : - P)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi