Spookie Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Jak w temacie... Błędne hasło w Konsoli Odzyskiwania - Windows XP Wyświetlanie komunikatu o błędzie „Hasło jest nieprawidłowe” podczas logowania do Konsoli odzyskiwania w systemie Windows XP Niestety trafiło się to u mnie, Win XP Pro + SP3. System nie wstaje tryb awaryjny również nie chodzi aby coś zdziałać muszę się "pobawić" konsolą do której nie mogę wejść - jak rozwiązać problem ? Na pewnym forum znalazłem taką poradę ale jakoś tego nie "skapczyłem" "Dla sytuacji, gdy system w ogóle nie startuje, a jest potrzebne wejście do Konsoli. Zamiast z konsoli zainstalowanej na dysku, zastartuj z 6 bootdisków instalacyjnych, gdyż one są już uaktualnione pod tym kątem. Bootdiski trzeba przygotować oczywiście na jakimś innym dostępnym komputerze. " Może ktoś pojaśnić ? -W kompie nie mam FDD -Mogę tworzyć botowalne płyty Format i inne podobne rozwiązania nie wchodzą w grę; mój ~5 letni system jest fajnie skonfigurowany i nie chciałbym nic stracić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Konsole masz po zbootowaniu z płyty instalacyjnej i nie potrzeba zadnych dyskietek. Hasła systemowe mozna zresetować http://pogostick.net/~pnh/ntpasswd/ Edytowane 10 Listopada 2010 przez ZlyUser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Uzyj konsoli z Windows 2000, tam nie trzeba wpisywac hasla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yzihs Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Wydaje mi sie, ze haslo trzeba wpisac jak chcesz sie po uruchomieniu z plyty z windows dostac do isniejacej na dysku instalacji i ja naprawic.Polecenia dostepne w konsoli powinny byc dostepne bez hasla (jak pamietam np. fixmbr i inne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ZlyUser Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Zle Ci się wydaje. Wyjątkiem jest jak wspomniał Kolobos płyta win2000, zawierająca błąd, którego MS nigdy nie naprawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Uzyj konsoli z Windows 2000, tam nie trzeba wpisywac hasla. A ma ktos moze ta konsole na botowalnej CD ? - jak znajde takie cos bez systemu to to bedzie legalne ? Znalałem link niestety który nie działa już: http://www.nerdlabs.org/bootdisks/index.php http://www.fixitpc.pl/topic/48-archiwalny-konsola-odzyskiwania-w-2000xp2003/ tutaj wszystko ładnie oppisane Ktoś poratuje konsolą z Win 2000 ?? EDIT: Znalazłem dyskietki startowało wszystkich systemów MS i jest to co trzeba Win 2000 tylko że wersja na 4 dyskietki a ja nie mam FDD czyli nadal klops; potrzebuje to samo tylko w wersji iso lub instrukcję jak te 4 pliki exe przerobić tak aby dało się to wypalić na 1 płycie. http://freepctech.com/pc/002/files010.shtml Edytowane 10 Listopada 2010 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Jakikolwiek program do gmerania w SAM database. Po resecie hasło jest puste, SAM jest wyczyszczone i nie będzie żadnych kwiatków. Jest tego trochę do znalezienia w necie... http://www.password-.../sam-select.htm "We will grant you a registered copy of Active@ Password Changer for your review absolutely free" Używałem, działa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spookie Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Dziękuje za zainteresowanie tematem; na innych forach nikomu się nie chce odpisywać jak trzeba trochę pomyśleć ;) Siedzę nad tym od wczoraj i nadal mimo licznych prób nie mogę się dostać do tej %$#@$#@$#@$@ konsoli... ;/ Active@ Password Changer - spróbowałem;nawet działa w większości przypadków ale nie zawsze... Jak widać na załączonym obrazku wszystko ładnie, pięknie hasło Administratora usunięte :] (foto 1) Tutaj już inny system i również mamy hasło administratora + dodatkowe konta użytkowników stworzone przez oprogramowanie Paragon... które chyba blokuje dostęp do plików SAM ?(foto2) (5) czyli partycja z interesującym mnie systemem gdzie jest niestety zainstalowane oprogramowanie Paragon i tutaj programik wymiękł - nie rusza plików ;/ (foto3) Programik testowałem na innym systemie gdzie nie mam zainstalowanego Pragona i hasła ściąga jak trzeba ale jak w przypadku wyżej nic nie zrobi ;/ Nie poddałem się i przypomniałem sobie o Live CD które odczytuje hasła (wcześniej wiele razy mi się przydało i zawsze działało) (foto 4 i 5) Z kontami tworzonymi przez program Paragon nie dał sobie rady ale z normalnymi kontami tak; i wyraźnie pisze "EMPTY" = brak haseł czyli teoretycznie do konsoli powinienem wchodzić bez niczego tj. bez hasła - wciskając tylko enter a tam pisze że hasło jest nieprawidłowe ;/ Ładnych pare h mi z tym wszystkim zeszło i dalej nie mam dostępu do konsoli - ktoś ma jakieś inne pomysły ? EDIT: Jestem w trakcie pisania... Edytowane 11 Listopada 2010 przez Spookie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Hasło ? Panie O Czym Pan Mowisz ? Jakie Haslo ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne sproboj to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...