piotrek89 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Witam. w bliskiej przyszłości mam zamiar kupic telewizor i sie powoli rozglądam, orientuje w cenach i modelach. ostatnio w sklepie zapytałem pana sprzedającego co poleca a on mi pokazuje taki jak chciałem LCD, ale za chwile pokazuje mi droższy telewizor LED-owy i mówi że on ma wejście na telewizje cyfrową która ma wejść w 2012 roku. Niepodoba mi sie obraz tv LED-owych może to przez to że jestem przyzwyczajony do starego typu obrazu, poza tym cena tych telewizorów jest wyższa. Czy moge kupić LCD z wejsciem na tv cyfrową?? Jak fachowo nazywa sie wejście i przystosowanie telewizora do odbioru Tv cyfrowej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Pierwsze słyszę o jakimś wejściu. O ile mi wiadomo, to telewizja cyfrowa naziemna (jak rozumiem: DVB-T) nie potrzebuje żadnego specjalnego wejścia. Nie dalej jak wczoraj kupowałem antenę do TV i bez problemu złapałem cyfrowe kanały z Suchej Góry (widocznie nadawane testowo, bo planowany start jest 31 grudnia). TVP1 i TVP2 chodziły jak żyleta na antenie za 50 PLN wpiętej w najzwyklejsze złącze antenowe. Poza tym poczytaj te wątki: TV LCD 32 cale do 1500-1600 PLN - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Telewizor LED 40-42 cale. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne (od tego postu w dół). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 Złącze jest zwykłe, ale kryje się za nim tuner z MPEG-4, to jest cała tajemnica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...