Skocz do zawartości
piotrek89

telewizor z tv cyfrową

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. w bliskiej przyszłości mam zamiar kupic telewizor i sie powoli rozglądam, orientuje w cenach i modelach. ostatnio w sklepie zapytałem pana sprzedającego co poleca a on mi pokazuje taki jak chciałem LCD, ale za chwile pokazuje mi droższy telewizor LED-owy i mówi że on ma wejście na telewizje cyfrową która ma wejść w 2012 roku. Niepodoba mi sie obraz tv LED-owych może to przez to że jestem przyzwyczajony do starego typu obrazu, poza tym cena tych telewizorów jest wyższa. Czy moge kupić LCD z wejsciem na tv cyfrową?? Jak fachowo nazywa sie wejście i przystosowanie telewizora do odbioru Tv cyfrowej??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze słyszę o jakimś wejściu. O ile mi wiadomo, to telewizja cyfrowa naziemna (jak rozumiem: DVB-T) nie potrzebuje żadnego specjalnego wejścia.

Nie dalej jak wczoraj kupowałem antenę do TV i bez problemu złapałem cyfrowe kanały z Suchej Góry (widocznie nadawane testowo, bo planowany start jest 31 grudnia).

TVP1 i TVP2 chodziły jak żyleta na antenie za 50 PLN wpiętej w najzwyklejsze złącze antenowe.

Poza tym poczytaj te wątki:

TV LCD 32 cale do 1500-1600 PLN - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

Telewizor LED 40-42 cale. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne (od tego postu w dół).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi