wreq Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2010 (edytowane) Jakoś tematu na forum nie zauważyłem, a premiera właśnie dzisiaj... Wyobrażałeś sobie kiedyś Polskę od morza do morza? Nasz kraj jako Wielkie Imperium Polskie? Jest to możliwe w grze strategicznej Polskie Imperium: Od Krzyżaków do Potopu. Już dziś zmień bieg historii! Własnoręcznie zbuduj potęgę państwa polskiego i przywróć Rzeczypospolitej należne jej miejsce w dziejach Europy. Akcja gry trwa przez 3 wieki, od 1350 do 1650 roku. Możesz wziąć udział m.in. w Bitwie pod Grunwaldem i podpisać Unię Lubelską. Abyś miał pewność, że gra dobrze odwzorowuje realia epoki poprosiliśmy o wsparcie merytoryczne Jacka Komudę, historyka i twórcę gier! Charakterystyczne cechy - Długa i pasjonująca kampania koncentrująca się na budowie potęgi Rzeczypospolitej - Mnóstwo postaci znanych z kart historii, jak chociażby Kazimierz Wielki - Typowo polskie jednostki bojowe, w tym niepokonana przez wieki husaria - Wiernie odwzorowane realia historyczne Rzeczpospolitej szlacheckiej (konsultacja Jacek Komuda) - Ekskluzywne dodatki w formie cyfrowej: - Pierwszy rozdział powieści „Krzyżacka Zawierucha” Jacka Komudy w formie audiobooka - Obszerny fragment powieści Roberta Forysia „Początek nieszczęść królestwa” - Pełnometrażowy film historyczny „Dawno temu w Iłży” - 5 zwycięskich zdjęć z konkursu Fotogrunwald.pl - Spot telewizyjny zapowiadający 600-lecie bitwy pod Grunwaldem w reżyserii Tomasza Bagińskiego w wersji HD - Gra w polskiej kinowej wersji językowej from Cenega... Ktoś zamierza w to grać, lub może już gra (ja dopiero partyjkę rozegram jutro) ? Wiadomo, że w starciu z nowym Codem szans ta gra nie ma żadnych, ale może ktoś ten typ gier lubi... Edytowane 10 Listopada 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Scieranie jej z nowym Codem jest lekko nie ma miejscu, bo to kompletnie inny typ gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 źle to ująłem - chodziło mi o to, że teraz wszyscy grają w Cod'a i nie mają czasu na inne gry które właśnie wyszły... :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlikos Opublikowano 7 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Obawiam się, że ta gra nie powala, ale chyba zaryzykuję i sprawdzę. Od kiedy zawiodłem się na Empire Total War szukam odmiany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom@sho Opublikowano 9 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2011 grafika jest słaba ale fabuła z pewnością fajna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...