witucha0 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Witam! Zakupiłem ostatnio zestaw MSI P55-GD65, i5-750 (BOX), G.Skill 2x2GB ECO CL7 i Gigabyte 9400GT 512MB LowProfile. I moje pytanie brzmi - czy taki zasilacz: http://allegro.pl/nowy-zasilacz-atx-500w-modecom-logic-sklep-wwa-i1314131038.htmlMam go już w posiadaniu (został po poprzednim kompie). Wystarczy na taki konfig? Wiem, zasiłka jest masakryczna, ale nie stać mnie teraz na jakiś dobry Be Quiet czy coś takiego :/ Nie będę podkręcał na razie. Pozdrawiam Edytowane 11 Listopada 2010 przez witucha0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Tymczasowo i bez podkrecania to jako tako moze i dala by sobie rade , ale jest jednak pewne ryzyko ze padnie to juz akurat zalezy od Twojego szcześcia. Lepiej by bylo jak bys kupil chociaz jakiegos fortrona/delte na allegro w granicy 50 pln. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witucha0 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Lepiej by bylo jak bys kupil chociaz jakiegos fortrona/delte na allegro w granicy 50 pln. Nie no jak już kupować to porządnie ;) Ale jak zasilacz zdechnie to przy okazji nie uwali mi reszty? Niby ma jakieś zabezpieczenia :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pudeleczko Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Da rade bezproblemowo btw. mozesz kupic forotna 400w na esc za 130 a pozatym zobacz na zużycie prądu procek max 100 a karte 50-80w czyli pracuje na mniej niż 50% swoich możliwości, bo 500w modecoma to sie równa 400w fortona :) Edytowane 11 Listopada 2010 przez Pudeleczko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witucha0 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Jeżeli chodzi o Waty to wiem że jest ok, ale gorzej jest chyba z linią +12V (od proca), ma tylko 18A (to chyba mało :-/ ). Kiedyś używałem tego zasilacza z GA-EP45-UD3LR AHCI, 4GB RAM, GF9600GT 512MB ZOTACA (z multimum wyjść - dwupiętrowa) Pentium E5300 2.6Ghz i nie było żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Da rade bezproblemowo btw. mozesz kupic forotna 400w na esc za 130 a pozatym zobacz na zużycie prądu procek max 100 a karte 50-80w czyli pracuje na mniej niż 50% swoich możliwości, bo 500w modecoma to sie równa 400w fortona :) Kolejna bzdete piszesz. Nie ma nawet co porownywac mocy fortrona a ligica , bo gdybys zajzal na aukcje to jest to logic a nie modecom , on nic z nim nie ma wspolnego. Jest to totalny shit , a nie zasilacz. I nie pisz ze bezproblemowo da rade , bo nie mozesz mu tego zapewnic przy wyrobie zasilaczopodobnym. Co do zabrania czegoś przez ten zasilacz przy jego umieraniu , to nie mozesz byc niczego pewien czasem zabieraja cos ze soba a czesem nie. Ja na Twoim miejscu z takim sprzetem nawet bym nie probowal uruchamiac go na tym zasilaczu , chyba ze lubisz adrenaline ;D Jak nie masz kasy to kup choć coś takiego: http://allegro.pl/fortron-fsp350-60-mdn-reva-wroclaw-i1279474748.html I potem jak dozbierasz kase jakiś nowy , pożądny zasilacz. Edytowane 11 Listopada 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witucha0 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Hmmm.......no powiem szczerze że mam mieszane uczucia co do zasilacza - pracuję u mnie rok, jakieś 8h dziennie bez przerwy, uciągał 9600GT, żadnego restartu, Kernel Panica, czysto! A tu takie opinie słyszę :\ Może jakby się wypowiedziało więcej osób to coś by to dało, bo na razie jest 1/1. Pozdrawiam PS: Moja aktualna grafa nie wymaga dodatkowego zasilania, więc wszystko idzie do procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Wiesz pewnie i by pociagnol , ale istnieje te ryzyko ze moze pasc i zabierze co nieco ze soba . Mozesz ryzykowac ale ja bym tego nie robil , te 60 pln to nie jest duzo a o zasilacz mozesz byc pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...