Hesos Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Witam, Z wyczytanych, przegooglowanych, przemielonych informacji wybrałem 2 modele TV LCD które będą robić w 90% za monitor. A dokładnie to : samsung LE40C650 oraz sony 40EX500 Który z tych?? Jak z jakością obrazu? Szybkość przy graniu itp. Chyba, że ma ktoś inną alternatywę i do tego pewne poparcie "dlaczego" do 2500zł Zaznaczam, że bajery typu LED, jakieś tam odtwarzanie mkv i inne bzdety do mnie nie przemawiają, gdyż tego nie biorę pod uwagę. Komp działa prawie non stop, więc... sami wiecie :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Samsung = lustereczko, oczy wysiądą szybciej niż się spodziewasz :P Na identycznym Soniaczu próbowałem trochę "popracować" - poza grami, filmami, itp za długo nie dałem rady. Przeglądanie netu po pewnym czasie stawało się katorgą (od razu zaznaczam że zjechałem z jasnością i kontrastem). Skoro to ma być głównie monitor to kup jakiś LCD 24" 1920x1200 non TN z małym InputLagiem i zrobisz lepiej. A jak będziesz chciał pooglądać TV dokupisz sobie tuner zewnętrzny adekwatny do sygnału który chcesz odbierać (analog, DVB-T)... Analogowe stand-alone można już kupić za 80 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 24' mało. Teraz mam TV 27' który się już psuje i jest mały. Siedzę jakieś 2-2,5 metra. A poza tym jak bym chciał sobie zrobić dobrze to bym wziął po prostu monitor ale żona jeszcze jest ;) która potrzebuje obejrzeć czasem jakiegoś "taśmowca" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...