Skocz do zawartości
Hesos

TV pod PC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Z wyczytanych, przegooglowanych, przemielonych informacji wybrałem 2 modele TV LCD które będą robić w 90% za monitor.

A dokładnie to : samsung LE40C650 oraz sony 40EX500

Który z tych?? Jak z jakością obrazu? Szybkość przy graniu itp.

Chyba, że ma ktoś inną alternatywę i do tego pewne poparcie "dlaczego" do 2500zł

Zaznaczam, że bajery typu LED, jakieś tam odtwarzanie mkv i inne bzdety do mnie nie przemawiają, gdyż tego nie biorę pod uwagę. Komp działa prawie non stop, więc... sami wiecie :)

Pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Samsung = lustereczko, oczy wysiądą szybciej niż się spodziewasz :P

Na identycznym Soniaczu próbowałem trochę "popracować" - poza grami, filmami, itp za długo nie dałem rady. Przeglądanie netu po pewnym czasie stawało się katorgą (od razu zaznaczam że zjechałem z jasnością i kontrastem). Skoro to ma być głównie monitor to kup jakiś LCD 24" 1920x1200 non TN z małym InputLagiem i zrobisz lepiej. A jak będziesz chciał pooglądać TV dokupisz sobie tuner zewnętrzny adekwatny do sygnału który chcesz odbierać (analog, DVB-T)... Analogowe stand-alone można już kupić za 80 PLN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

24' mało. Teraz mam TV 27' który się już psuje i jest mały. Siedzę jakieś 2-2,5 metra. A poza tym jak bym chciał sobie zrobić dobrze to bym wziął po prostu monitor ale żona jeszcze jest ;) która potrzebuje obejrzeć czasem jakiegoś "taśmowca"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi