Pawelek69 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam, mam sprzęt z sygnaturki i chcę zrobić update do najnowszych gier:) Czy opłaca się wsadzić w tą płytę AMD Phenom II X4 945 i sprzedać na allegro mojego 6000? Czy to starczy? GIGABYTE GA-M56S-S3 (Rev. 1.x) | Płyty główne - Obsługa Procesorów (Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the Częstotliwość of AM2+ CPU will not be impacted. Czy nie będzie dużego spadku wydajności? I czy taki Phenom będzie pobierał mało mocy w idle? Q’n'C Będzie działał w 3 trybach jak teraz (1000, 2000 i 3000MHz)? Bo moja płyta nie obsługuje split power planes AM3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Z tą kartą graficzną co masz teraz, nie ma najmniejszego sensu kupować 4 rdzeniowego Phenoma. Lepiej coś pokombinować: sprzedać stare, dorzucić to co chciałeś do X4 i pomyśleć nad większą zmianą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Właśnie czy ten 9600GT jest w miarę dopasowany do procesora który mam? A czy warto zrobić upgrade samego proca na tańszy np.: http://www.x-kom.pl/p/56419-procesor-athlon-ii-x4-am3-amd-x4-640-2mb-box.html http://www.x-kom.pl/p/56417-procesor-athlon-ii-x3-am3-amd-x3-445-15mb-box.html Czy wstrzymać się na razie i za jakiś czas kupić całą nową platformę? P.S. Bo szczerze powiedziawszy chodzi mi na tym sprzęcie wszystko, nawet GTA IV się da przejść, tylko ten najnowszy COD :mur: Edytowane 12 Listopada 2010 przez Pawelek69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asturas Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Zazwyczaj trzeba się raczej martwić, czy nie marnuje się potencjału karty graficznej za słabym prockiem. Wg mnie obecnie masz dopasowane dobrze. Natomiast jeśli zmiana jakaś, to niestety zarówno procesora jak i karty. Inaczej to ma sens jeśli z jakiegoś powodu koniecznie potrzebujesz 4-rdzeniowy CPU. COD to pewnie robi problemy, bo karta jest zdecydowanie za słaba. Edytowane 12 Listopada 2010 przez Asturas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek69 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Bo rozumiem że zamiana na Athlona 6400+ za 349 zł z Allegro nie miała by najmniejszego sensu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) 2 takie procesory nie są tyle warte. Rożnicy byś praktycznie nie zauważył. Kup na razie PII, a później pomyśl o wymianie karty na GTX 260. Edytowane 12 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...