Skocz do zawartości
Assassin_Silent

Komputer - cały zestaw za 3tys.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czas na nowy komputer:

Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 - 499 zł

Płyta Główna : MSI 870-C45 - 235 zł

RAM : GoodRam 1x2GB 1333MHZ - 115 zł

Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX 460 768MB - 559 zł

Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN - 169 zł

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 139 zł

Napęd : Samsung SH-223C SATA - 90 zł

Obudowa: I-Box Piano 3393 / Tracer Hummer TRO-405 ok.150zł

Karta Dźwiękowa: Asus Xonar DS ok.160zł

Głośniki: Genius 6000 200watt 5.1 ok.500zł

Klawa+mysz: A4Tech EVO XGame Set ok.100zł

Monitor: Benq G2222HDL (22") 515 zł

Oprogramowanie: Windows 7 Home 350zł

Zrezygnowałem z dodatkowego chłodzenia procka, bo na razie nie będę go kręcił. Ewentualnie później dokupię :-) I na ścięcie kosztów na razie wybieram 2gb ram.

Jeśli chodzi o obudowę to kierowałem się głównie stylistyką, bo to co dobre to albo brzydkie, albo drogie ;||

Komputer będzie używany do gier, internetu, drobne prace z programami biurowymi, dużo muzyki, filmy i czasem podłącze elektryka. Na zestaw mam ok. 3 tysiące i im mniej tym lepiej ;-) Komp jest, że tak powiem "przyszłościowy"? Chciałbym no trochę czasu z niego korzystać :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Pudeleczko

Nie rozumiem czemu chcesz kupić tylko 2gb ramu. Sam windows zużywa 1gb a jak włączysz kilka programów: przeglądarke,winampa,kilka folderów to już masz 1.6 zajęte, i każda nowa gra wymaga do normalnego grania na full detalach wymaga min. 3+gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak

I zobacz 1 punkt.

No, ale jak się uda to może i kupię w przeciągu 7 dni :]

Nie rozumiem czemu chcesz kupić tylko 2gb ramu. Sam windows zużywa 1gb a jak włączysz kilka programów: przeglądarke,winampa,kilka folderów to już masz 1.6 zajęte, i każda nowa gra wymaga do normalnego grania na full detalach wymaga min. 3+gb

Chciałem przyoszczędzić, ale jak tak sprawa wygląda to jednak dołożę do kolejnych 2gb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro zamawiam kompa w morele.net. Tak na razie wygląda mój zestaw:

Dołączona grafika

Niestety, nie ma zasilacza Corsair co podał Andrew77 więc jaki w zamian kupić? Aa i chyba rezygnuję karty od xonara, ponieważ płyta główna ma ponoć bardzo dobrą zintegrowaną dźwiękówkę i podłącze głośniki więc te 160zł mam na przetracenie :D I nie wiem na co wydać... Może na chłodzenie procka? :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie procesora jest bardzo głośne, nie do zniesienia... Mam wrażenie, że chodzi cały czas na pełnych obrotach?

Jakie kupić chłodzenie, które oferuję ciszę, niską cenę i w razie podkręcenia procka dawało sobie rade?

Mam zestaw:

amd phenom II x4

gigabyte gtx 460 1gb

770 extreme3

asus xonar ds

500gb

nagrywarka asus

4gb ram

Czy zasilacz Corsair 500W da radę w razie podkręcenia ?

Edytowane przez Tlen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi