Assassin_Silent Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Witam Czas na nowy komputer: Procesor : AMD Phenom II X4 955 Black Edition C3 - 499 zł Płyta Główna : MSI 870-C45 - 235 zł RAM : GoodRam 1x2GB 1333MHZ - 115 zł Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX 460 768MB - 559 zł Zasilacz: Fortron FSP460-60GHN - 169 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F3 - 139 zł Napęd : Samsung SH-223C SATA - 90 zł Obudowa: I-Box Piano 3393 / Tracer Hummer TRO-405 ok.150zł Karta Dźwiękowa: Asus Xonar DS ok.160zł Głośniki: Genius 6000 200watt 5.1 ok.500zł Klawa+mysz: A4Tech EVO XGame Set ok.100zł Monitor: Benq G2222HDL (22") 515 zł Oprogramowanie: Windows 7 Home 350zł Zrezygnowałem z dodatkowego chłodzenia procka, bo na razie nie będę go kręcił. Ewentualnie później dokupię :-) I na ścięcie kosztów na razie wybieram 2gb ram. Jeśli chodzi o obudowę to kierowałem się głównie stylistyką, bo to co dobre to albo brzydkie, albo drogie ;|| Komputer będzie używany do gier, internetu, drobne prace z programami biurowymi, dużo muzyki, filmy i czasem podłącze elektryka. Na zestaw mam ok. 3 tysiące i im mniej tym lepiej ;-) Komp jest, że tak powiem "przyszłościowy"? Chciałbym no trochę czasu z niego korzystać :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Kiedy kupujesz? Zmień płytę na M3A770DE, zasilacz na ten i dołóż do MSI/Gigabyte GTX 460. I zobacz jeszcze CM Elite. Edytowane 12 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_Silent Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Kupić chciałbym jeszcze w listopadzie lub na początku grudnia. Zasilacz 400w da rade ? Czyli te budy co podałem są beznadziejne? CM Elite 430 jeszcze by przeszła.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Tak I zobacz 1 punkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pudeleczko Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Nie rozumiem czemu chcesz kupić tylko 2gb ramu. Sam windows zużywa 1gb a jak włączysz kilka programów: przeglądarke,winampa,kilka folderów to już masz 1.6 zajęte, i każda nowa gra wymaga do normalnego grania na full detalach wymaga min. 3+gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_Silent Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Tak I zobacz 1 punkt. No, ale jak się uda to może i kupię w przeciągu 7 dni :] Nie rozumiem czemu chcesz kupić tylko 2gb ramu. Sam windows zużywa 1gb a jak włączysz kilka programów: przeglądarke,winampa,kilka folderów to już masz 1.6 zajęte, i każda nowa gra wymaga do normalnego grania na full detalach wymaga min. 3+gb Chciałem przyoszczędzić, ale jak tak sprawa wygląda to jednak dołożę do kolejnych 2gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 bo ram mozna zawsze dokupic, a tak lepiej dolozyc np do lepszej karty. :) mialem 2gb na windows 7 i nie ma zbyt duzej roznicy jak piszesz.... wiekszosc gier dziala spokojnie na 2gb :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_Silent Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Jutro zamawiam kompa w morele.net. Tak na razie wygląda mój zestaw: Niestety, nie ma zasilacza Corsair co podał Andrew77 więc jaki w zamian kupić? Aa i chyba rezygnuję karty od xonara, ponieważ płyta główna ma ponoć bardzo dobrą zintegrowaną dźwiękówkę i podłącze głośniki więc te 160zł mam na przetracenie :D I nie wiem na co wydać... Może na chłodzenie procka? :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 (edytowane) Może być Seasonic. Goodram Różnica pomiędzy integrą, a Xonarem/X-Fi jest odczuwalna. Jeśli nie chcesz Xonara to dołóż do lepszej myszki. Edytowane 21 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_Silent Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Zostawiam xonara, a mysz zmienię - może być taka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Myszka to już kwestia indywidualna, zależna od wielkości dłoni i sposobu trzymania myszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_Silent Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Chłodzenie procesora jest bardzo głośne, nie do zniesienia... Mam wrażenie, że chodzi cały czas na pełnych obrotach? Jakie kupić chłodzenie, które oferuję ciszę, niską cenę i w razie podkręcenia procka dawało sobie rade? Mam zestaw: amd phenom II x4 gigabyte gtx 460 1gb 770 extreme3 asus xonar ds 500gb nagrywarka asus 4gb ram Czy zasilacz Corsair 500W da radę w razie podkręcenia ? Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Tlen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Oczywiscie ze da sobie rade . Chlodzenie mozesz ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Zalman Performa , wystarczy do krecenia tego procka na 4GHz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_Silent Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 A SilentiumPC Spartan ? Performy nie ma w morele : | Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Skoro zamawiasz jeden produkt to robi Ci to różnice gdzie zamówisz? Fortis lub Performa lub Flex + wentyl lub Mugen 2 wedle wydajności (granice płynne). Szukaj na ceneo gdzie tanio 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...