Liquid Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Czy jest jakaś możliwość abym mógł skopiować dane z dysku który po podłączeniu cały czas cyka i komp z nim nie wstaje. Są to dla mnie bardzo ważne rzeczy. Może w serwisie coś poradzą wystarczyło by żeby chociaż raz wstał i bym skopiował wszystko :( :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polii Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Istnieja firmy które sie trudnią odzyskiwaniem danych nawet ze spalonych dyskow ale wiem ze duuuzo każą sobie bulić. innego wyjścia nie widzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Free5tyler Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Easy recovery potrafi odzyskać dane z tykających dysków. No ale najpierw musi wstać system. Podłącz ten dysk jako slave odpal z innego systemu i spróbuj ER. Mnie się udało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 mozesz zrobic inaczej - jesli sprawa polega na elektronice (to tez czasem powoduje tykanie) to szukasz innego dysku (ten sam model) i zamieniasz elektroniki zgrywasz dane i spowrotem podmieniasz jesli to naped mozesz sie pokusic o zrobienie tego samego z podmienieniem talezy - powinno dzialac na tyle lugo zeby zgrac z dysku - operacja BARDZO niebezpieczna i kosztuje cie to utrate drugiego dysku (co i tak wychodzi duuuuuuuuuuuuuuzo taniej (jak sie uda) niz w firmie) koszty takiej operacji w jednym z krakowskich srvisow (przy zalozeniu ze to elektronika) to 60zl/h pracy servisanta w czas wlicza sie poszukiwanie danego modelu na gieldachi takie tam wymiana talezy zajmuja sie baaardzo specjalistyczne firmy ale masz 90% szans ze dane odzyskasz o ile sam nic nie kombinowales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipny Opublikowano 1 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2003 Jak sa to BARDZO wazne dane to zobacz na wyszukiwarce ONETu. Tam jest masa specjalistycznych firm. Jest jeszcze taka inna dosc smieszna mozliwosc : odwroc dysk do gory "nogami" albo postaw go na boku! Czytalem kiedys o tym w necie. Niekiedy o dziwo pomaga! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Odwrócenie dysku na plecy pomogło, system ruszył i wsio ok. Teraz nawet działa cały czas tak na plerach :wink: , ciekawe tylko jak długo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szogo Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Jesli dziala to ja bym radzil mimo wszystko zrobic backup i to jak najszybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus Opublikowano 2 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2003 Jesli dziala to ja bym radzil mimo wszystko zrobic backup i to jak najszybciej.A ja bym radził kupic nowy dysk jak najszybciej :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Easy recovery potrafi odzyskać dane z tykających dysków. No ale najpierw musi wstać system. Podłącz ten dysk jako slave odpal z innego systemu i spróbuj ER. Mnie się udało...jesli padla glowica, to juz nie wstanie :> mialem to samo, a teraz mam problem z gwarancja, czekam juz 2 miesiace, zeby mi w ogole przyjeli, ech... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...