Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

O dopiero zauważyłem , ze mozna sobie obejrzec statsy wszystkich graczy:

Players :: World of Tanks: "World of Tanks"

Swoja droga nie sadzilem ,ze gram az tak agresywnie a tak niskiego survival ratio i takiej dysproporcji w base capture do base defense prawie nikt nie ma ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj przezywam straszna nerwice z ta gra , nie dosc ze pelno lagow i zabil mnie vk3601 ktory mial 24% hp a ja 100. To gdy juz nie ma lagow zabije 4 tanki kilka wykryc i uszkodzen to dostaje 13k kredytow wtf ? I jak tu mam na co kolwiek zarobic ? Sama naprawa tigera to ok 8 k + amunicja. A gdy jest normalna bitwa z 2 kile i troche uszkodzen to nawet mi na naprawe nie starcza. Gdzie przy vk3601 bez problemu przy dobrej bitwie dalo rade zarobic ze 25k.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tier 8 to juz czolgi pod konta premium. na KT jest jeszcze gorzej.

teraz nie liczą sie kile, ani wybicie calego teamu. nie warto nawet wybijac wszystkich. lepiej capowac. 

w pelnej wersji bedzie pewnie jeszce gorzej. trzeba bedzie mediumami zarabiac na ammo i naprawy tierow 8-10. jezeli w ogole bedzie to mozliwe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tier 8 to juz czolgi pod konta premium. na KT jest jeszcze gorzej.

teraz nie liczą sie kile, ani wybicie calego teamu. nie warto nawet wybijac wszystkich. lepiej capowac.

w pelnej wersji bedzie pewnie jeszce gorzej. trzeba bedzie mediumami zarabiac na ammo i naprawy tierow 8-10. jezeli w ogole bedzie to mozliwe :)

To jest wbrew pozorom sensowne bo inaczej mielibysmy po 6 miesiacach bitwy gdzie King Tiger robil by za scouta dla druzyny samych Mausow.

PS. Tylko 4k expa i bedzie JagdPanther :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja tigera kupie dopiero jak premium bedę mieć aktywne, juz tera przez naprawy 3601 mam srednio tylko 4k na plusie po bitwach ;/ ammo drogie, naprawa droga....dobrze ze zostawilem se pzkwIV to nim ładnie trzepie sie kase, zwłaszcza jak się trafi na równy tier i zdejmie sie 2-4 sztuki wroga i dmg na paru innych zaliczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gregu

to coś słabo przędziesz tym 3601 , ja przy wygranej walce zarabialem nim z 10 do 20 k po odliczeniu kosztow napraw i ammo.

ps. jednak czasem i tigerem da sie zarobic , 33k po odliczeniu kosztow ;D

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka passa to niestety złe losowanie, czyli słaby team, ewentualnie granie w nocy kiedy wychodzą myszy pohasać. VK3006(H) wszystko co najlepsze zamontowane przyzwoity czołg, 100% ( jeszcze tylko 10% i przesiadka do tygryska) załoga, miewa przebłyski do ok 1000exp.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też to ostatnio mam jak próbuje wyexpić td. Doexpiłem do lepszego działa i taka różnica że zamiast KV mam ISY i Tygrysy i dalej nie idzie tego otworzyć w żaden sposób przeciwpancernym, w efekcie exp zaprawdę górnolotny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę przesadzacie.

Przegrindowałem obie linie amerykańskich tanków od tier 2 do tier 5 i 6 i nie bylo jakos strasznie zle (no moze poza M3 stuartem z 37mm i M5 zanim dostalem haubice).

Dwie podstawowe zasady:

1. Nie marnować golda na duperele (poza powiększeniem hangaru ewentualnie) póki nie uzbieracie na miesięczne premium.

2. Czas to exp - jak wylosuje nam bitwe gdzie jestesmy na dole drabinki i widzimy , ze nie jestesmy w stanie sie sensownie przebic przez pancerze to odczekujemy chwilkę na starcie a potem gaz do dechy i jedziemy scoutować przed dużym zgrupowaniem naszych czolgów licząc , że coś okryjemy zanim nas snajperzy z 500m odstrzelą ;)

Acha i jak levelujecie to starajcie się nie wydawać free expa na kadłuby, lepiej zachować go na moment gdy kupimy nowy czolg i musiy wszystko odkrywac od nowa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na przegrane nie narzekam chociaż też zdarzają się 4-5 pod rząd ale na losowość jak najbardziej, teraz jak nawet mam lepszy team to zdarzają się takie osoby w dobrych czołgach, że szkoda gadać, niestety ranga czołgu nie świadczy o poziomie gry tego gracza i co najgorsze to jest zaraźliwe. Kilka razy zdarzyło się, że najlepsza czołówka czołgów jechała razem i dostała baty bez żadnego kill'a, po prostu marnotrawstwo potencjału. To się tyczy też artylerii, która mimo scoutów nie potrafi ustrzelić nikogo w ciągu całej bitwy.

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale masakra. wczoraj skonczylo mi sie premium. zrobilem jedna bitwe Tygrysem II. zniszczony IS-3 i A-20. wygrana poprzez okupacje bazy. 646 expa i 10 346 kredytow. naprawa 10 017 doliczyc do tego 4 wystrzelone pociski po ~1 000 za sztuke i wychodzi minus. co by bylo gdyby czolg w ogole zostal rozwalony. koszty jak cholera :/ bez premium jest tragedia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj miałem dziwną sytuację, bitwa na pustyni i walka 6 vs 6, jakoś tak pusto było ;), na premium jednak ładnie sypie, trafiła mi się bitwa gdzie zdobyłem ponad 1,8k exp i 48k kasy.

Miałem zapytać, po zdobyciu 100% wybiera się szkolenie załogi, jest ich pięciu i myślę żeby dać 1x kamuflaż, 2x naprawa i 2x gaszenie, jest jakaś różnica komu te umiejętności się przypisuje?

Edytowane przez Banzai

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dzisiaj miałem dziwną sytuację, bitwa na pustyni i walka 6 vs 6, jakoś tak pusto było ;), na premium jednak ładnie sypie, trafiła mi się bitwa gdzie zdobyłem ponad 1,8k exp i 48k kasy.

Miałem zapytać, po zdobyciu 100% wybiera się szkolenie załogi, jest ich pięciu i myślę żeby dać 1x kamuflaż, 2x naprawa i 2x gaszenie, jest jakaś różnica komu te umiejętności się przypisuje?

Z tego co czytałem na forum WoT najbardziej opłacalne jest zestawienie 1-2 naprawiaczy i reszta w camo. Gaszenie warto dać dopiero 1-2 kolesi przy wyborze drugiego specjal skilla.

Do tego podobno kolesiowi od gaszenia wolnie rośnie skill level.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem falę przegranych, chociaż jedną grę udało mi się uratować przed porażką. Zostałem z moim VK3001(H) ostatnią 88ką na mapie i zacząłem krążyć po piaskach i wyjeżdżać w niespodziewanych miejscach zadając obrażenia Ferdinandowi. Potrafiłem pół mapy objechać po to tylko, aby zadać jeden strzał. Ostatecznie udało się, dobiłem też KV-3 po drodze. Reszta graczy w jakichś małych czołgach i artyleria czekała tylko w bazie i nic nie robiła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi