KaszaWspraju Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Ja załodze dałem 2 razy gaszenie, 3 razy naprawa. Kamuflaż średnio sprawdza się w czołgach, gdyż obrót wieży ( podobno) już go anuluje. Z tego co czytałem na forum WoT najbardziej opłacalne jest zestawienie 1-2 naprawiaczy i reszta w camo. Gaszenie warto dać dopiero 1-2 kolesi przy wyborze drugiego specjal skilla.To każdy załogant może mieć po 2 skile ? Drugi możemy wybrać po 100% pierwszego ? Do tego podobno kolesiowi od gaszenia wolnie rośnie skill level. Wolniej rośnie bo może ma mniej punktów doświadczenia w skutek zgonu w czasie bitwy Edytowane 14 Grudnia 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 (edytowane) Przy każdej umiejętności, jest taki dopisek: Liczy się średni poziom całej załogi. Czy to jest źle przetłumaczone? [ ; A co do ilości umiejętności dla danego czołgisty, to pewnie można zrobić wszystkie 3, ja przynajmniej lecę już z drugą. A tak w ogóle, to system detekcji jest naprawdę ostro spier... nie do pra co wa ny, chrzanić już balansowanie bitew, najpierw niech coś zrobią z tą detekcją, bo to jest dla mnie największy minus tej gry. Edytowane 14 Grudnia 2010 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 Z tego co czytałem na forum WoT najbardziej opłacalne jest zestawienie 1-2 naprawiaczy i reszta w camo. Gaszenie warto dać dopiero 1-2 kolesi przy wyborze drugiego specjal skilla. Do tego podobno kolesiowi od gaszenia wolnie rośnie skill level. ja bym raczej wybieral skille pod pojazdy. dla TD, wazna jest szybka naprawa gasienic. Tiger lubi sie zapalac, wiec gaszenie. skill camo=siatka maskujaca. podobno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 14 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2010 To każdy załogant może mieć po 2 skile ? Drugi możemy wybrać po 100% pierwszego ? Kazdy moze miec po 3 skile nawet po zrobieniu poprzednich na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^mobo* Opublikowano 16 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2010 Jakby ktoś szukał ludzi do Plutonu czy pogrania. To można śmiało pisać - nick - mobo. W grze najlepiej albo PW na forum :wink: . Gram obecnie TD(niemieckie). Po soft wipe pewnie pogram HT(niemieckie bądź ruskie [dziwnie zresztą dopalone... devs są z Rosji to i czołgi ich muszą być zdeka lepsze niż konkurencji :rolleyes: - na tle historycznym to nie bardzo się trzyma całości :-| ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Czytam i czytam wypowiedzi szanownych forumowiczów to wam podpowiem co wiem, bo też "trochę" gram. Jak macie złą passę z losowaniami do bitew i właśnie jesteście w takiej (nisko w drabince na danej mapie), to dobrze jest odczekać chwile przed następną walką tym samym pojazdem. Często bywa tak że do następnej bitwy wpadają Ci sami ludzie (da się nawet połączyć do tej samej bitwy z kimś naciskając w tym samym czasie przycisk "bitwa" bez większych problemów). Ktoś pisze że jest problem z nabiciem mamony na Tigerze. To 8 tier więc niestety tak już będzie. Im dalej tym gorzej. Polecam zostawić sobie pierwsze KW u ruskich w razie braku monet. KW zarabiam średnio ~18k na bitwę wydając ~3 na naprawę. I tak od siebie dodam że najlepszym rozwiązaniem jest grać w plutonie we trzech + TS. Gramy w 7 na kanale i większość bitew wygrywamy z racji zgrania drużyny + podobny tier czołgów (tiger,tiger II, IS-3, T32), więc naprawdę polecam znaleźć sobie kogoś do pogrania. Co do expa to nie liczą się tylko Kille(które często są mało punktowane za np. dobicie czy zabicie tigerem jakiegoś hetzera), ale np krytyki, różnica tierów przy zadawaniu obrażeń, wykrycia oczywiście, capowanie flagi i wiele innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zrobiłem furorę Tigerem I z zamontowanym krótkim 105mm :D Egzotyczny widok, ale przynajmniej amunicja tania. Dało się zarobić na tej konfiguracji, przydatnej w mieście. Jest to mój pierwszy ciężki czołg i jest naprawdę fajny, ale na jego utrzymanie pomimo premium musi zarabiać Hummel :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanczu Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jeśli tiger to raczej lepsze działo 88mm. Świetny zasięg + ponad 200 penetracji daje rade nawet przebić is-7 z 400m! polecam. Żanet Kaleta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jeśli tiger to raczej lepsze działo 88mm. Świetny zasięg + ponad 200 penetracji daje rade nawet przebić is-7 z 400m! polecam. Żanet Kaleta :P Musiałem najpierw nazbierać expa na 88mm. Teraz wreszcie mam snajpera do porządku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 A jakie moduły do KT? Ja chyba wybiorę wiatrak, stabilizator i szybsze ładowanie. Ogólnie Tajger I to fajny czołg ale do wspracia, załoga na 100% i 88 długa( ma niedobór dmg moim zdaniem zasadniczy) fajne razem grają, ale też absurdalne pudła się zdarzają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Właśnie napotkałem KT z PPancernym w środku (metal) :) 5 killi zdobył i wygrał mecz. Ja w Tigerze nie miałem szans, a drużyna tym razem była słabo zgrana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) A ja sie przerzucilem ze stockowego 152mm. dziala w SU152 na 122mm D-25 mod. 1944., kosztowalo mnie to bagatela prawie 50k. expa... Ale chyba bylo warto, teraz moge troche postrzelac w przeciwienstwie do 152'tki gdzie 1 miss mogl wiele kosztowac. :-P Btw. Mozna juz korzystac z sygnaturek ze statystykami, wyglada to tak: click Info jak sobie cos takiego zrobic tutaj. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Na święta dostaniemy prezent w postaci 500 gold/doba, cały proces będzie realizowany od 20.12.2010 do 02.01.2011 r. Tylko się cieszyć! :razz: Info - http://game.worldoftanks.com/news/general_news/holiday_gifts_world_tanks P.S. Podobno ma być coś jeszcze, oby to były nowe tanki i mapki. Trzymam kciuki. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Pacz w nowym roku tak samo jak split serwerów, nie wyrobią się do 24-tgo jak wcześniej napisali. Ja się zastanawiam czy kasę dostanę 3.01.2011 bo mi kase dodaje ok 1 w nocy czyli od 21-go będzie naliczało. Dziś nic nie dostałem, podobno ludzie się zgłaszają z tym, Ci którzy byli zalogowani z 19 na 20-go. -Server Split is Delayed. Sadly it looks like we'll not see the server split until after the new year. Official announcement of it will be posted soon. Note: Coming patch and the Server Split are not a linked, once more info for the next patch coming up is available we'll have that posted asap. Klik - 6 news. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Kazdemu nalicza o 1. w nocy (tzn. nalicza o polnocy GMT), wiec pewnie 3. stycznia juz dostaniemy po staremu. Zadna strata, i tak sie bedzie w goldzie plywac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Monotnnie, ale może poprawią balans. Strzelanie hetzerem z 10,5cm do Tigerów II i IS-4 mija sie z celem.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Już wiadomo, jak zwykle bałagan u nich. Ci co nie dostali kasy dziś, są w plecy. For players who were online at the time the daily gold amount was raised to 500 a day, until the gold was issued, did not have their new daily gold gift amount updated. This resulted in the receiving of the normal beta gold gift of 150 gold being incorrectly applied. This unfortunately affected approximately 1000+ players so it is not possible to correct this problem manually. We apologize for this, but you will receive the correct Xmas bonus of 500 gold per day as of tomorrow and daily up until the 2nd January. Have fun in game, and have a nice Xmas break.. Locking this thread now that the official release is out. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) znaczy, ze w ogole nie dostaną zaleglej? //ok wszystko jasne. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Monotnnie, ale może poprawią balans. Strzelanie hetzerem z 10,5cm do Tigerów II i IS-4 mija sie z celem.. Hetzer z racji małej masy i bycia TD jest doskonałym spotterem. Nie można tylko poruszyć się. Ma dobre radio i w połączeniu z artylerią potrafi nieźle namieszać, o ile dojedzie do miejsca campera na czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Na święta dostaniemy prezent w postaci 500 gold/doba, cały proces będzie realizowany od 20.12.2010 do 02.01.2011 r. ja juz dostalem dzisiaj okolo 13... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 a ja nie dostalem i nie dostane. bo za dlugo wczoraj gralem :lol2: przeciez to jest kpina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Bardzo fajna sprawa z tym goldem ;) Za 2 dni bedzie mnie stac na konto premium miesieczne ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Ja też nie dostałem złota, tzn. dostałem, ale tylko 150 / ; A wczoraj odpaliłem sobie konto premium na tydzień czasu, heh. Ale, złoto złotem, ja tam wolałbym w końcu patch & serwery europejskie [ ; i niech w końcu poprawią tą detekcję, bo mnie to zaczyna naprawdę irytować :evil: Gdzieś czytałem, że to ma niby poprawić dynamikę rozgrywki, a według mnie jest zupełnie odwrotnie :? Swoją drogą, jeśli chodzi o wynik końcowy bitwy, to nie powinno być remisu gdy jedna z drużyn ma większą ilość zniszczonych jednostek wroga, ot co, taki tdm, który sam w sobie by się pewnie nieźle sprawdził w tej grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 dodatek dosylajacy pocisk - czy jak zmienie wieze/lufe to sie niszczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Przekonasz sie gdy zmienisz ;D @metal pewnie i poprawia dynamike ale musial by byc caly tem zgrany , lekkie , badz srednie ladnie by przeszukiwaly teraz a arty i inni by ich zgarniali ale zgranie jest praktycznie zerowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) no nie stac mnie na zabawy, doczlapalem sie tygrysa i chcę wiedzieć czy jak zamontuje na 2 dzialo to przejdzie na next(a to sie wiąze tez ze zmianą wiezy poźniej) Nie stać mnie na pomyłki za bardzo.... Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 dodatek dosylajacy pocisk - czy jak zmienie wieze/lufe to sie niszczy? Nie. @metal pewnie i poprawia dynamike ale musial by byc caly tem zgrany , lekkie , badz srednie ladnie by przeszukiwaly teraz a arty i inni by ich zgarniali ale zgranie jest praktycznie zerowe. Ale mi chodzi o takie kwiatki, jak znikające czołgi na otwartej przestrzeni / ; i np. te, które wyjeżdżają za rogu budynku i pojawiają się jak zdążą nas namierzyć [ ; albo jak zaczynają do nas napier..., kilka czołgów i żadnego nie widać / ; Sam wystrzał powinien już demaskować czołg, tym bardziej ciężki, który jest w zakresie naszego pola widzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Te niewidoczne czolgi tez mnie denerwuja , ladnie sobie kamie a tu nagle ktos do mnie strzela kilkanascie razy a ja nikogo nie widze i zaraz umieram wtf :mur: Ostatnio mi sie zdazylo ze tylko kawalek wystawilem czolgu nawet nie do dziala i zaraz cala fala strzalow i po 2 sekundach ded ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 A o artylerii, to nawet... ... [ ; Celowanie powinno się opierać o powiększenie mapki mapy ; ) a nie kur... de widok jak z UAV ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Co do strzelających nie widzialnych czołgów . W grze mamy coś takiego jak zasięg widoczności . TD czy Arty mają z reguły zasięg do 450 m , limit to 500 m ( nie pamiętam który powerup to daje ) . Czołgi mają z reguły mniejszy - 350-400 m , tak samo tutaj - możemy mieć max. 500 m Jak masz mniejszy zasięg to nie wiesz gdzie jest przeciwnik . Tak jest w grze - a że ten system jest mocno przegięty to nie poradzę nic . Do tego dochodzi jeszcze łączność radiowa - jak ktoś odkryje przeciwnika to wszystkie sojusznicze czołgi / TD / Arty znajdujące się w zasięgu komunikacji radiowej mają też go odkrytego . Z czego skrzętnie Arty korzysta . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...