Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pograłem parenaście rund IS-7'ką znajomego i muszę przyznać, że 10 tier nie zawsze jest w ilości 1-2 na mapie, jak to się wydaje grając niższymi.

Najwięcej w rundzie trafiłem chyba 11 czy 12 czołgów 10-tego tieru, z czego zdecydowanie przeważają właśnie IS-7.

Także zbyt prosto nie jest, ale to dobrze bo IS daje radę. Szybki praktycznie jak Pantera, dużo pocisków na nim po prostu się odbija. W zasadzie jedyną wadą jaką zauważyłem jest wolno przymierzające działo.

Po jakimś wipie... chętnie go zakupię :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Poki co chyba moj rekord jesli chodzi o expa/kredyty za 1 bitwe. :-P Na dodatek z tym shitowym dzialem 90mm, ale powoli zbiera sie na T5E1. :wink:

Do tego wpadlo odznaczenie, bodajze Snajper.

@Maciem tak premium.

Edytowane przez kelcior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chwalimy się? Ok :D :wink:

Mój max (doświadczenia) według statystyk z profilu, bez premium, to:

Dołączona grafika

A z premium... choć nie wiem, czy to max, ale ogólnie udana bitwa, mimo tylko 1 zniszczonego czołgu:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika

: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój full Tiger I póki co 1704 expa, średnio 548. Dopiero jak nauczyłem się dobrze kampić to takie mam wyniki:) Wyszukuję najlepsze miejsca do snajpienia i co raz częściej jestem zabijany na końcu. Poprawiły się też statystyki zwycięstw, ale w porównaniu do T29 Tiger gorzej wypada pewnie jako dodatek do drużyny, bo łatwiej go ubić w bezpośrednim starciu. Coraz częściej ode mnie zależy los bitwy. Jak ich nie popędzam to się często lipa robi :) Zdarzają się zabójcy własnego teamu, leszcze w VK4502 i cała masa innych indywiduów. Najgorzej, jak artyleria nie wie jak grać - od nich zależy z reguły los bitwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tygrys bardzo nierówny jest...

moj rekord poki co to 30k kasy na nim, już więcej strzeliłem na vk3601, no ale jeszcze nie mam tej lepszej 88mm ;/

kurde nawet pzkwIV po 25 potrafi kroić jak dobrze pójdzie, tygrys z wtopieniem bitwy i zniszczony nawet na premium spore straty przynosi, więc...kampa wskazana

niestety ruskie ISy sa lepsze po prostu mocniejszy pancerz czołowy i pochyłość robi swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tygrys bardzo nierówny jest...

moj rekord poki co to 30k kasy na nim, już więcej strzeliłem na vk3601, no ale jeszcze nie mam tej lepszej 88mm ;/

kurde nawet pzkwIV po 25 potrafi kroić jak dobrze pójdzie, tygrys z wtopieniem bitwy i zniszczony nawet na premium spore straty przynosi, więc...kampa wskazana

niestety ruskie ISy sa lepsze po prostu mocniejszy pancerz czołowy i pochyłość robi swoje

ISów się nie boję, tylko T29, bo mają twardy łeb :) I tak atakuję głównie z daleka. Na wydmach ciężko ruszyć T29 za górką. Długie 88mm jest już lepsze, ale i tak czasem się pudła zdarzają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Załoga 100%, wentylacja = 116%, spall liner i rammer. Zabójcza konfiguracja. Wszystko na full i wreszcie mogę jeździć prawie jak medium. Przekraczając rzekę spadło tylko z 30 do 25km/h. Jak miałem 80% załogi (89 efektywnie) i silnik 650KM to spadało do 12-14. Teraz Tiger rządzi, miód z gry płynie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wreszcie KW :) Fajna zabawka, aczkolwiek podstawowe dzialo to lekka porazka (szczegolnie, ze glownie laduje w bitwach z wysokimi tierami). Coz, zbieramy na 107mm.

Szkoda, ze wszystkie dodatki sa tak koszmarnie drogie... wentylacja kabiny 600k? Do PzIV kosztuje 150k. :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wiem, ze Medium to nie Heavy, ale jednak az taka dysproporcja wsrod czolgow tego samego tieru jest zaskakujaca, szczegolnie w wentylacji (150k->600k), bo jeszcze wzrost ceny rammera z 200k do 500k moge latwo zrozumiec (szczegolnie patrzac na staty dziala 107mm).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy poruszając się wolniej jest sie mniej zauwazalnym niz na full speed?

tak sie tylko zastanawiam..

na 1 gwizdku poruszając sie tygrysem moge z 95% trafić w ruchu w co chcę nawet w nierównym terenie, na 2 to po równym z 80% gdzieś a zasuwając na max to często co prawda trafiam, cza było sie nauczyć, ale to jednak nie med i jak zarzuci lufe to...

dziś znów 500golda, w sumie chyba se zostawie i zbierać będę na next premium czy cos, bo wymiana expa i tak slabo wychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja odkrywam utoki grubej berty.

Po co komu ta penetracja ;)

10,5 cm działo + odłamkowy i bywa że średni tank jest na 1.5 strzału, na spółę z kimś to isa3 czy tygryska można już schrupać ;)

Niestety ale Panzer to beznadzieja w grze- wielkie bydle, wieża obraca się jak w ciężkim pooowoli, a pancerz jeszcze cienki ;)

Miałem zachciankę i przezbroiłem i Panzera IV i Szturmgeshutz III w działo. ładuje się koszmarnie wolno, ale kopa na odłamkowym ma...

Ogólnie dość późno odkryłem przydatność tego typu pocisków.

Podkablowy bywa fajny na słabsze wozy, ale ugryźć od czoła coś cięzkiego bywa frustrujące.

Kurde zrobili by soft wipe, to ja idę w ruskie tanki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie co robić z goldem?, w co inwestować?, mam jeszcze 14 dni premium i nie wiem czy załadować kolejne. To złoto przepadnie czy przejdzie po tej zmianie?

Za 2500 bierzesz 30 dni premium, a co zrobisz z reszta to juz Twoja wola... Teoria mowi, ze zloto powinno zostac, ale kto ich tam wie...

A propos odlamkowych i krotkiej haubicy - gram PzIII, bitwa na "Campinowce" (tej mapie z wielkim, pustym polem posrodku), oczywiscie same schaby z wysokich tierow. Jade z Leopardem na zwiad wzdluz flanki. Leo jakos skupil uwage na sobie, ja smigam bokiem. Zauwazylem SU-26 i w pelnym pedzie wypalilem, w mysl zasady ze i tak zaraz umre. A tu niespodzianka - trafienie i kill :) Oczywiscie za chwile skonczyly sie sny o potedze, bo wygladajace na przejezdne miejsce okazalo sie nieprzejezdne i zanim wycofalem, to juz mnie wszyscy mieli na celowniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no p3 taki az zly nie jest z grubasem, jak walnie celnie to nie ma zmiłuj, warunek - w jeździe odleglosc gdzieś z 30-60m max bo inaczej baaardzo cięzko wycelowac - ja pomykałem bokiem do arty i sruuu, bam, kill, dead :)

leo tez potrafi wymiatac, moj rekord to 4 kile(w tym 2 arty) na zwiadzie i 28k expa :D

ale najgorzej jak sie trafi nieogar team, czy to jest sie w zwiadzie, czy jako med/hvy, i każdy w swoją strone a tam banda 3 hvy u przeciwnej plus 2 arty zmiatają wszystko...nawet is-3/7 nie wytrzyma dlugo jak dostanie w ciagu 20sek plomby z 7 stron, a trafiaja sie tacy co myslą ze na szpicy mozna powymiatać

Ogólem to giera bardzo cierpi na brak balansu, raz z tigerem sie trafia jako najmocniejszy tier, a raz przeciw/z 6 tier 10, porażką jest też mouse z cloakiem, przedzierający się przez puszcze i widoczny dopiero na 3 dlugosci czołgu=smierc na miejscu zwlaszcza jak ma obstawe

Niby mam te lornete polową ale g to daje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi