Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Mam wreszcie KW :) Fajna zabawka, aczkolwiek podstawowe dzialo to lekka porazka (szczegolnie, ze glownie laduje w bitwach z wysokimi tierami). Coz, zbieramy na 107mm.

Szkoda, ze wszystkie dodatki sa tak koszmarnie drogie... wentylacja kabiny 600k? Do PzIV kosztuje 150k. :|

Dzisiaj KV ze 152'ka przebiłem od frontu Tigera 1 zabrało mu cale HP jakie miał -> 45% :D po czym podjechał T-44 tez na strzała 60% HP ;p KV to fajna zabawka tylko głownie śmiga się VS Tiger 2, IS 3, T29,T32 itp może poprawia ten balans :) . Czytałem na oficjalnym forum ze soft wipe'a nie będzie przynajmniej tak DEV pisał wiec jeśli się ktoś spodziewa tego to niestety go rozczaruje :) Edytowane przez Ns5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przed chwilą pobawiłem się w Wittmanna :) Campinovka, byłem ustawiony w połowie drogi na górkę, prawie przy drodze znalazłem mały krzaczek. Zdolność kamuflażu 5x74% mocno pomogła. Nie było artylerii i bardzo rzadko ktoś do mnie celował. Wykosiłem połowę natarcia razem z Tigerem II oddalonym o 300m ode mnie. Nie wiedzieli kto strzela, a ja miałem polowanie na kaczki :) W pewnym momencie zostaliśmy sami i zatrzymaliśmy całe natarcie. On 6 killi, ja 4. 1861 expa (premium), nowy rekord.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem po co są krytyczne trafienia w tej grze. PZIII 42% pocisk AP - krytyczne trafienie w kadłub zero obrażeń. IS7 2% mu zostało, AP przeszło wcześniej, zdoiłem mu z parę procent HP. Załadowałem HE, stoi bokiem z zerwanymi gąsienicami, celują troszkę poniżej kadłuba, wchodzi "crytikal" żadnych obrażeń. Wszystko na tygrysku Elit :P.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

critical hit ma buga wlasnie z tym HP. choc ktos raz powiedzial ze zadaje obrazenia wewnatrz pojazdu. ale od tego jest penetracja :blink:

Critical hit oznacza uszkodzenie modulu lub zranienie zalogi.

@Michaelius - rozumiem, ze mowisz o kupowaniu gadzetow w stylu gun rammera itd.?

A z innej beczki, to zastanawiam sie powaznie, czy nie wykorzystac free expa do przeskoczenia Hetzera i przejscia od razu na Stuga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak miałem z krytycznym, grałem 3601, mapka z trzema mostami - zamek, zniszczyłem 5 czołgów i zostałem sam przeciwko IS,Tiger i Hetzer. IS'a dosyć szybko zniszczyłem, ukryłem się na górce, Hetzer zaczął cap'ować, dostał strzała i zostało mu ok 40%, pojawił się Tygrys z 15%, strzał i zostało mu 1%, drugi strzał i nic. Gdybym go tym strzałem zniszczył Hetzer byłby mój i fajny rekordzik 8 kill'sów a tak tylko 6.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz jakis czas temu na oficjalnym forum znalazla sie informacja ze soft-wipe na pewno nie bedzie w tym roku. Nikla szansa na styczen i jesli w ogole to w lutym. Najpewniej soft-wipe bedzie na "moment" przed wipe-totalnym/releasem, wiec na dobra sprawe nic on juz nie zmieni. Wg mnie duzo wazniejsza jest akcja server splita oraz faktu ze ludzie z serwerow EU nie beda mogli grac z ludzmi z US i vice versa...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patch log

Czy mi sie wydaje, czy nie zrobili NIC z wykrywaniem i znikajacymi czolgami strzelajacymi do ciebie z 20M?

W obecnym changelogu nic na ten temat nie ma (choc jest napisane, ze lista zmian nie jest kompletna, zreszta np. wiadomo, ze Maus ma dostac +440 HP), aczkolwiek oficjalne stanowisko brzmi "pracujemy nad tym". Zobaczymy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko ja mam problem z instalacją najnowszego patcha? Mimo tego, że klient pokazuje wersję 0.6.1.5, to i tak odsyła mnie na stronę Download Client :: World of Tanks: "World of Tanks"

Po ściągnięciu patcha i próbie instalacji wywala błąd, że nieprawidłowa wersja do aktualizacji.

edyta. Ech, wiem czemu. Bo najnowsza wersja to 0.6.2.7, głupi ja. Widocznie nie zaktualizowali strony.

Edytowane przez zzizzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy tylko ja mam problem z instalacją najnowszego patcha? Mimo tego, że klient pokazuje wersję 0.6.1.5, to i tak odsyła mnie na stronę Download Client :: World of Tanks: "World of Tanks"

Po ściągnięciu patcha i próbie instalacji wywala błąd, że nieprawidłowa wersja do aktualizacji.

edyta. Ech, wiem czemu. Bo najnowsza wersja to 0.6.2.7, głupi ja. Widocznie nie zaktualizowali strony.

no właśnie czyli czekamy :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.youtube.c...h?v=uAABHvr-yp0

T-54 i inne beta-czołgi na nowej mapie. Ciekawie wyglądają ;)

Pantera II wygląda na sporo zwrotniejszą. 1800HP to też nieźle.

Ciekawe tylko jak z działem... ktoś wie co będzie można tam zamontować?

Edit:

Znalazłem... na ruskiej stronie są już staty nowych czołgów.

Dla ciekawych i niecierpliwych:

Танковедение :: World of Tanks :: «Мир Танков»

Pantera II może mieć 105mm działo bodajże z Tigera II.

T-54 wypada tu gorzej bo ma tylko 100mm o sporo słabszym dmg.

Edytowane przez Dziobak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mają mausa :lol:

Tak serio to ja poproszę leoparda 2 B-)

Którego - Leo 2A4 czy A6 ? :)

Jak już rozmawiamy o MBT to ja poproszę PT-94 .

A wracając do gry - na papierze wygląda to jako tako - no może poza GW-Panther/Gw-Tiger - co to jest ?

Pierwsze słyszę o takim czymś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi