Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Te całe P1500 wcale nie są takie super ultra hiper mocne .

Owszem 800 armata robi wrażenie ale ten pojazd ( bo czołgiem to bym go nie nazwał ) ma więcej wad niż zalet .

Bazując na info jakie można znaleźć w sieci, to Ratte mógł stacjonować na wybrzeżach i zatapiać statki. Zresztą jego wieża była wzorowana na tych z pancerników - trudno sobie wyobrazić inne zastosowanie. Konstrukcja ciekawa ale podobnie jak Monster - niepraktyczna i nierealna. Idealny cel ćwiczebny dla lotnictwa :) Już nie wspominając o WoT ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, wreszcie udało się dobić exp do 107mm w KV, zagrałem jedną rundkę z nia, w której dość szybko padłem ale jak na razie jest dobrze, Tigera ugryzłem nią dość mocno a taki PzIII na 1 strzał.Dołączona grafika

Szkoda tylko, że ten KV taki wolny, może te 60 koni więcej da później lepsze efekty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bazując na info jakie można znaleźć w sieci, to Ratte mógł stacjonować na wybrzeżach i zatapiać statki. Zresztą jego wieża była wzorowana na tych z pancerników - trudno sobie wyobrazić inne zastosowanie. Konstrukcja ciekawa ale podobnie jak Monster - niepraktyczna i nierealna. Idealny cel ćwiczebny dla lotnictwa :) Już nie wspominając o WoT ;)

Bo miał być używany do kontrolowania wybrzeży Francji przed desantem Aliantów, miała być przygotowana specjala platforma, która pozwoliła by mu się poruszać w miare szybki sposób.

IS-3 zakupiony <wee> ;).

Edytowane przez OCM4n14k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mmm, KV z tą 107mm'ka jest po prostu genialny. Właśnie miałem rundę, za która dostałem 2900 expa z premium (bez doubla). To chyba mój rekord. Ubity prawie cały tygrys, fredi mi zabrał killa, do tego drugi dziabnięty dość mocno i to chyba wszystko.

Swoja drogą zabawne jest to jak praktycznie dawałem radę odbijać niektóre pociski tygrysa z odległości ~100m. Dołączona grafika

Edytowane przez Kacimiierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda tylko, że ten KV taki wolny, może te 60 koni więcej da później lepsze efekty.

Nie ludz sie... 30 osiagnie po plaskim, ale pod gorke i tak bedzie zadyszki dostawal.

A expa pogratulowac, jeszcze mi sie taka partyjka nie zdarzyla.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom, gorzej jak sie widzi go od przodu, sie dostanie plombe, nie mozna sie poruszać i tylko sie odbija od niego. Choć dobrze przycelowanie na recznym siedzac w tigerze przebija z przodu.

Z drugiej strony tym lepszym 88 na tiger 1 nie bylem wstanie ugryźć od przodu VK4501, co mnie bardzo zdeprymowało...

Na KV3 wlasnie zamontowalem wczoraj 122, to cholera dopiero gniecie...w t34 grzmotnelem to jeden na strzała padł, 2 zostal po 1 strzale z 17%...

Z innych dziwnych rzeczy - raz, z Tygrysa, strzelając na wprost też w tygrysa, zdjełem mu jednym strzałem z krytykiem połowe hp...a drugie polowe stracił już po moim zgonie, bo ten 1 strzał go podpalił. 1 strzał, 1 kill :D

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie uzywasz prawego klawisza na celu by zalockować(ustawić aim auto) tylko na snajpie (shift) celujesz gdzie chcesz, ja najczęsciej wale w tyl, w boki(na gąsienicach, a od przodu w czolgi ktore jak tygrys maja prostopadły pancerz.

Z racji napotykania zwiadowców na full speedzie wygląda to inaczej, celujesz w miejsce gdzie taki delikwent znajdzie się za sekunde czy dwie nawet i strzelasz, jak wyczaisz sposób to z cięzkiego zdejmiesz mu od polowy do całego hp, przy pechu tylko zarwiesz gąsienice i kto inny dobije.

Podobnież gdy jesteś w ruchu i strzelasz do nieruchomego celu - jak jestem na prostej (nawierzchni) nie ma bata, 80% strzałów trafiam, a że przeładowanie trwa parę sekund do parunastu(jak w przypadku 122mm, 4.6strzała na minutę...) - istotne też gdy np jedziesz na arty i widzisz ze się ustawia by cie puknąć, moja połowa kili w arty to na full speedzie, bo zatrzymanie się często oznacza śmierć. Autoaima używam tylko przy jeździe na wprost przy małej prędkości i nieruchomym celu.

Wczoraj miałem niezły run, leopardem bokiem na Wyschniętej Rzece, zdjełem 3 arty ciągle w ruchu, jeden ruski med(t28 zdaje sie), podrapalem KW z tylu po pancerzu i coś jeszcze zdjełem, nie pamiętam co, ale - druzyna przeciwnika kompletny nieogar team, bo zrobilem 5 kili i straciłem 30% hp tylko. W dodatku przez 3 minuty z przerwami oczywiście okupowałem baze póki sie nie zaczeli cofać, ale jak sie zaczeli cofać dostawali plomy od tylu od mojej druzyny więc to była jedna z najkrótszych rozgrywek w jakich bralem udział a przeżyłem (tier 8 max)

Edytowane przez Gregu
  • Upvote 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To w ogóle nie wiedziałem, że coś tam jest z jakimś lockiem, zawsze celowałem w 'zoomie' pod shiftem. :P

A ten KV podoba mi się coraz bardziej, mam nadzieję, że KV-3 będzie tak samo dobry albo i lepszy bo inaczej ciężko będzie mi się rozstać. Tak jak wcześniej każda runda była wrzodem na tyłku tak teraz praktycznie każda runda zalicza 1000-1500 expu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KW w pełni zrobiony to bardzo miły czołg. Z ostatnim silnikiem wcale nie taki wolny, chociaż mocy nie ma większej. Kw3 z 122mm to też niezły killer, IS również. Gram cały czas cięzkimi ruskich i muszę powiedzieć że od KW do IS gra mi się cały czas bardzo miło. Zawsze coś ubiję. Is-em mam na 70 bitew 63 kille na razie ;) Bardzo dobre drzewko ogólnie.

Edytowane przez zul22

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli to Ty Kacimiierz: Player Page: kacimierz :: World of Tanks: "World of Tanks" , to:

Maximum Experience per Battle:  		     1 873

A mam pytanie,

Warto przechodzic z dlugiej 88mm (Gun 8,8 cm PaK 43 L/71) na 105mm (Gun 10,5 cm K 18 L/52)?

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi