costi Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 To sa bzdety noworoczne... Ruscy jeszcze prawoslawnych swiat nie mieli, a Dziadek Mroz i ubieranie drzewka na Nowy Rok to pamiatka po komuchach i ich walce z religia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Idzie... 23MB i tyle czasu serwery off? Dziwne A ty ile czasu choinke na swieta ubierasz? Edytowane 29 Grudnia 2010 przez goldenSo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Czy tylko u mnie jest cos nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 to juz bylo po poprzednim patchu. nie dzisiejszym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Mozecie powiedziec czy do Mardera warto kupowac dzialo 7,6? obecnie ma 7,5 tamto jest troszke lepsze kosztem nieznacznego spadku szybkosci ladowania. Ta lufa nie jest wymagana do Hetzera chyba. Edytowane 29 Grudnia 2010 przez Eclipse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 76mm jest genialne w porownaniu do 75mm bo przebijalnosc przekracza 100mm pancerza :) a ten czas przeladowania jest praktycznie niezauwazalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 Te całe P1500 wcale nie są takie super ultra hiper mocne . Owszem 800 armata robi wrażenie ale ten pojazd ( bo czołgiem to bym go nie nazwał ) ma więcej wad niż zalet . Bazując na info jakie można znaleźć w sieci, to Ratte mógł stacjonować na wybrzeżach i zatapiać statki. Zresztą jego wieża była wzorowana na tych z pancerników - trudno sobie wyobrazić inne zastosowanie. Konstrukcja ciekawa ale podobnie jak Monster - niepraktyczna i nierealna. Idealny cel ćwiczebny dla lotnictwa :) Już nie wspominając o WoT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 No, wreszcie udało się dobić exp do 107mm w KV, zagrałem jedną rundkę z nia, w której dość szybko padłem ale jak na razie jest dobrze, Tigera ugryzłem nią dość mocno a taki PzIII na 1 strzał. Szkoda tylko, że ten KV taki wolny, może te 60 koni więcej da później lepsze efekty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 (edytowane) Bazując na info jakie można znaleźć w sieci, to Ratte mógł stacjonować na wybrzeżach i zatapiać statki. Zresztą jego wieża była wzorowana na tych z pancerników - trudno sobie wyobrazić inne zastosowanie. Konstrukcja ciekawa ale podobnie jak Monster - niepraktyczna i nierealna. Idealny cel ćwiczebny dla lotnictwa :) Już nie wspominając o WoT ;) Bo miał być używany do kontrolowania wybrzeży Francji przed desantem Aliantów, miała być przygotowana specjala platforma, która pozwoliła by mu się poruszać w miare szybki sposób. IS-3 zakupiony <wee> ;). Edytowane 29 Grudnia 2010 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2010 U nich swieta sa pozniej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Mmm, KV z tą 107mm'ka jest po prostu genialny. Właśnie miałem rundę, za która dostałem 2900 expa z premium (bez doubla). To chyba mój rekord. Ubity prawie cały tygrys, fredi mi zabrał killa, do tego drugi dziabnięty dość mocno i to chyba wszystko. Swoja drogą zabawne jest to jak praktycznie dawałem radę odbijać niektóre pociski tygrysa z odległości ~100m. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Kacimiierz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Szkoda tylko, że ten KV taki wolny, może te 60 koni więcej da później lepsze efekty. Nie ludz sie... 30 osiagnie po plaskim, ale pod gorke i tak bedzie zadyszki dostawal. A expa pogratulowac, jeszcze mi sie taka partyjka nie zdarzyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kikas Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 T29 to potęga. Muszę sobie jednego sprawić kiedyś. Przed chwilą była gra - koleś zdobył top gun, defender, steel wall i sniper jednocześnie. Uratował całą grę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 raczej zbugowany hamburger. ktory po patchu nadal ma uber armor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 na takie mutanty to są odłamkowe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 dziesiejsze HE odbijaja sie tak samo jak AP :lol2: czasami jednak w ferworze walki zapominam o HE, a czasami przeladowanie w celu zmiany trwa zbyt dlugo. zwlaszcza gdy taka krowa jedzie na ciebie. a tu tylko ding dong. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Po nowym patchu gra upodobała sobie RAM na mojej karcie graficznej i korzysta z niego bardzo chętnie... Dopóty nie skończy się - wtedy sama zmienia detale, a ziemia robi się czerwona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 U mnie odwrotnie, przed patchem gra zjadała cały dostępny RAM i zmniejszała detale, teraz jest OK. T29 nie jest taki mocny, jedynie z przodu jest twardy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) nom, gorzej jak sie widzi go od przodu, sie dostanie plombe, nie mozna sie poruszać i tylko sie odbija od niego. Choć dobrze przycelowanie na recznym siedzac w tigerze przebija z przodu. Z drugiej strony tym lepszym 88 na tiger 1 nie bylem wstanie ugryźć od przodu VK4501, co mnie bardzo zdeprymowało... Na KV3 wlasnie zamontowalem wczoraj 122, to cholera dopiero gniecie...w t34 grzmotnelem to jeden na strzała padł, 2 zostal po 1 strzale z 17%... Z innych dziwnych rzeczy - raz, z Tygrysa, strzelając na wprost też w tygrysa, zdjełem mu jednym strzałem z krytykiem połowe hp...a drugie polowe stracił już po moim zgonie, bo ten 1 strzał go podpalił. 1 strzał, 1 kill :D Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Właśnie o co chodzi z tym manaul aiming, może ktoś wyjaśnić bo nie do końca rozumiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) no nie uzywasz prawego klawisza na celu by zalockować(ustawić aim auto) tylko na snajpie (shift) celujesz gdzie chcesz, ja najczęsciej wale w tyl, w boki(na gąsienicach, a od przodu w czolgi ktore jak tygrys maja prostopadły pancerz. Z racji napotykania zwiadowców na full speedzie wygląda to inaczej, celujesz w miejsce gdzie taki delikwent znajdzie się za sekunde czy dwie nawet i strzelasz, jak wyczaisz sposób to z cięzkiego zdejmiesz mu od polowy do całego hp, przy pechu tylko zarwiesz gąsienice i kto inny dobije. Podobnież gdy jesteś w ruchu i strzelasz do nieruchomego celu - jak jestem na prostej (nawierzchni) nie ma bata, 80% strzałów trafiam, a że przeładowanie trwa parę sekund do parunastu(jak w przypadku 122mm, 4.6strzała na minutę...) - istotne też gdy np jedziesz na arty i widzisz ze się ustawia by cie puknąć, moja połowa kili w arty to na full speedzie, bo zatrzymanie się często oznacza śmierć. Autoaima używam tylko przy jeździe na wprost przy małej prędkości i nieruchomym celu. Wczoraj miałem niezły run, leopardem bokiem na Wyschniętej Rzece, zdjełem 3 arty ciągle w ruchu, jeden ruski med(t28 zdaje sie), podrapalem KW z tylu po pancerzu i coś jeszcze zdjełem, nie pamiętam co, ale - druzyna przeciwnika kompletny nieogar team, bo zrobilem 5 kili i straciłem 30% hp tylko. W dodatku przez 3 minuty z przerwami oczywiście okupowałem baze póki sie nie zaczeli cofać, ale jak sie zaczeli cofać dostawali plomy od tylu od mojej druzyny więc to była jedna z najkrótszych rozgrywek w jakich bralem udział a przeżyłem (tier 8 max) Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Gregu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 To w ogóle nie wiedziałem, że coś tam jest z jakimś lockiem, zawsze celowałem w 'zoomie' pod shiftem. :P A ten KV podoba mi się coraz bardziej, mam nadzieję, że KV-3 będzie tak samo dobry albo i lepszy bo inaczej ciężko będzie mi się rozstać. Tak jak wcześniej każda runda była wrzodem na tyłku tak teraz praktycznie każda runda zalicza 1000-1500 expu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UgliBiBagli Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Właśnie miałem rundę, za która dostałem 2900 expa z premium (bez doubla).eeee... chyba jednak 1900 Oo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) KW w pełni zrobiony to bardzo miły czołg. Z ostatnim silnikiem wcale nie taki wolny, chociaż mocy nie ma większej. Kw3 z 122mm to też niezły killer, IS również. Gram cały czas cięzkimi ruskich i muszę powiedzieć że od KW do IS gra mi się cały czas bardzo miło. Zawsze coś ubiję. Is-em mam na 70 bitew 63 kille na razie ;) Bardzo dobre drzewko ogólnie. Edytowane 30 Grudnia 2010 przez zul22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 (edytowane) Jesli to Ty Kacimiierz: Player Page: kacimierz :: World of Tanks: "World of Tanks" , to: Maximum Experience per Battle: 1 873 A mam pytanie, Warto przechodzic z dlugiej 88mm (Gun 8,8 cm PaK 43 L/71) na 105mm (Gun 10,5 cm K 18 L/52)? Edytowane 30 Grudnia 2010 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 a do czego chcesz to wsadzic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Dzisiaj miał bym zaczynać to chyba szedł bym w isa-7 ;) Wkurzający przeciwnik Taks woją drogą jest opis tego co dodali w patchu? Coraz dziwniejsze czołgi i td jakieś eksperymentalne widuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eclipse Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Wstyd sie przyznac ale ja o tym shifcie nie wiedzialem ;) walilem i zawsze zastanawialem sie czemu mimo tego ze celuje w inne czesci wszystko idzie w gruby kadlub. Wroce z pracy to potestuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 Po nowym patchu gra upodobała sobie RAM na mojej karcie graficznej i korzysta z niego bardzo chętnie... Dopóty nie skończy się - wtedy sama zmienia detale, a ziemia robi się czerwona. Mam to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 30 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2010 bo przedswiateczny patch zawieral pojazdy. na forum wota jest changelog. ale oczywiscie niepelny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...