Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Oj, tak - krótkie 7.5, napchane HE po brzegi, w PzIII to rewelacja. Polecam, ubaw po pachy.

Nowe głosy załogi to jakaś porażka...

HE to jak rozumiem "7,5cm kumulacyjny Gr 38 HL A"? Jest możliwość pozyskania go bez golda?

Szkolenie daje odpowiednio:

Dowodca czolgu - wiekszy bonus dla reszty zalogi, wiekszy zasieg widzenia

Kierowca - wieksza predkosc i przyspieszenie czolgu

Radiooperator - wiekszy zasieg radia

Ladowniczy - wieksza predkosc ladowania

Celowniczy - wieksza dokladnosc strzalow i szybsze celowanie

Praktycznie dowodca moze osiagnac 105% max (100% + 5% z wentylacji), natomiast reszta moze osiagnac 116% (100% + 5% z wentylacji + 11% od dowodcy).

Pamietajcie ze wszystkie parametry czolgow podawane przy ich opisie zakladaja 100% wyszkolenie zalogi!

Gdzie wentylacja jest do kupienia/zbadania? I kiedy można to zrobić (szukałem w grze ale niczego takiego nie znalazłem :/)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ram1rez, W garazu, na dole, tuz ponad lista swoich czolgow znajdziesz liste kolejnych modulow: dzialo, wiezyczka, silnik, gasienice i radio. A potem masz trzy wolne miejsca w ktorych mozesz wlozyc miedzy innymi wentylacje. Pamietaj tylko, ze nie wszystkie czolgi umozliwiaja montaz takowej! Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HE to jak rozumiem "7,5cm kumulacyjny Gr 38 HL A"? Jest możliwość pozyskania go bez golda?

Nie, HE (High Explosive) to odłamkowy/burzący (ten ostatni na liście). Zanim zaczniesz się pukać w czoło, patrząc na penetrację, zwracam uwagę - HE zadaje obrażenia zawsze (jeśli nie przebije, to mały ułamek, ale zawsze to coś), do tego ma dużo większą szansę uszkodzić moduły lub zranić załogę. A jeśli cel jest otwarty od góry, to jego żywot będzie krótki i bolesny. Zresztą, w tym dziale penetracja pocisku przeciwpancernego jest tak żenująca, że przesiadka na HE to w sumie żadna strata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku moich zmagań przy T-46 używałem tych HE i dziwiłem się, że nie mogę nikogo uszkodzić... Później zrozumiałem co jest ważne ;) Idę teraz drogą niszczyciela czołgów w niemcach Hetzer kusi :P A poza tym zbieram exp na PzKpfw IV

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszszszszszsz kanal PurePC.pl stworzony :)

Jeszcze jeden i jeszcze raz...

EDIT: czy tylko ja dostaje za wygrana bitwe jakos tak wiecej exp? :| wlasnie wygralem stockowym VK3001P, oddalem dwa strzaly zanim padlem, jeden wszedl i dostalem 1850 expa..

EDIT2: zaliczylem crash to desktop podczas ladowania planszy. W koncu sie dostalem i co widze?

post-117050-0-86185000-1309597150_thumb.jpg

What on earth?

EDIT3: stupid me.. http://game.worldoftanks.eu/news/general_news/kursk_operation

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie za 100pkt mam PzKpfw III z załogą po 80-85% czy jeśli sprzedam czołg będę mógł w PzKpfw IV zarekrutować czołgistów z III czy muszę ich odesłać do koszar i później zrobić rekrutację? Szkoda tego doświadczenia ;)

Trawienny ja od rana miałem po 200exp :/ za to wczoraj jakoś podobnie jak Ty 2k exp za nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw musisz ich odesłać, jednak doświadczenie każdego załoganta zostanie pomniejszone o 10%, ale minimalnie do 75% jeśli zapłacisz 20k za osobę. Na tym etapie już opłaca się ich wytrenować, bo prawdopodobnie będziesz nim często grał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz ich odesłać do koszar i przeszkolić do PZ4 więc ze skilla załogi nici. Ja wczoraj kupiłem załogę do T40 za 80k i zrobiłem błąd bo za krótko będzie się nim grało i szkoda kasy. Dopiero tak od 5+ tieru warto kupić załogę na 75% bo wtedy może dobijesz 100% zanim uzbierasz na kolejny tier.

btw

Gra ktoś na premce bo myślę nad kupnem, przydałaby mi się dodatkowa kasa bo obecnie zostało mi 40k :D Jak wy to robicie że zarabiacie ja grając T40 + arty dostaje średnio 6-10k za grę tylko :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Średnio 6-10k? Też tyle chcę ;) U mnie średnia oscyluje w granicach 4-6k.

Co do kupowania załogi to ja zrobiłem ten sam błąd na SU-85B, dociągnę ich pewnie nie wyżej niż 85% zanim dojdzie do przesiadki (zakładając, że kasę uzbieram, bo z tym u mnie też słabo, a SU-85 360k kosztuje :( ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za pierwszą wygraną walkę każdym czołgiem dostajemy EXP x5 od 1-8 lipca ;)

Victory!

Battle: Himmelsdorf 2 lipca 2011 10:13:44

Vehicle: IS

Experience received: 11 705 ()

Credits received: 54 565

Battle Achievements: Top Gun, Wittmann's Medal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj sie zalilem Borysowi - od godziny 20 do 23 rozegralem rowno 20 bitew z czego przegralem rowno 20 a najszybsza trwala 2min 49sek - 15:0

EDIT: dzisiaj 5 bitew wygranych 27 przegranych. Konto moga skasowac administratorzy nie? :[

Edytowane przez Trawienny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wczoraj sie zalilem Borysowi - od godziny 20 do 23 rozegralem rowno 20 bitew z czego przegralem rowno 20 a najszybsza trwala 2min 49sek - 15:0

EDIT: dzisiaj 5 bitew wygranych 27 przegranych. Konto moga skasowac administratorzy nie? :[

Mogą ci da perm bana jak np: poślesz im na supporcie, bardzo ładna wiązankę, jak już jedną posłałem kiedyś to mnie tylko postraszyli.

Nie pamiętam takiego drugiego dnia żebym tyle meczy w plecy miał. Może od ostatniego patcha, maja fory ci co płacą a ci co nie są wrzucani do gorszych teamów, wiem że brzmi to jak teoria spiskowa ale inaczej nie mogę tego wytłumaczyć...

Jeszcze ten cały support jest godny pożałowania. Za głupie "fucing noob" dają bana na miesiąc, a jak wysyłam im screeny z AFK'ami (tego nienawidzę najbardziej) to ci tylko odpiszą że się zastanowią nad jakąś karą. W 80% nic nie robią :mur:

Edytowane przez scratix

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi