2ms2ms Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 a co oznacza ten niebieski kolor ? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2011 Teamkiller, miałem już parę razy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Wczoraj grałem PzIV i wrzuciło mi leichttraktora do teamu. Dziś podobnie tylko wskoczył MS-1. Swoją drogą takie malutkie czołgi są waleczne wyskoczyły na Lowe myśląc że mają szansę urwać mu parę % ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Co to znaczy dobra artyleria 14/15 kills, aczkolwiek ilość mocno przesadzona :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Arty party ;) Jak to mowia tipsy przed kazda bitwa: "Artillery is your primary fire-power" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Jak widzę dobrą artylerię w przeciwnej drużynie, to od samego początku staram się trzymać ścian i dużych kamieni. Strasznie wkurza, jak po jednym strzale leci większość hp (czasem/często wszystko), albo nie wiadomo co najpierw naprawiać (wieża, działo, silnik uszkodzone, połowa załogi wybita, etc. - wtedy praktycznie czekam biernie na dobicie). Co do mieszania tierów, to jakaś żenada jest. Kupiłem sobie pz38nA, i ciągle trafiam na walki, gdzie jest mniej-więcej tak - kv-3, lew, tygrys II, tygrys, jagdtygrys, su-152, t-34-85, ferdek, czasem pantera, potem tier-dwa przerwy i samotnie ja + a-20, a czasem coś lżejszego. W a-20 już się przyzwyczaiłem i przynajmniej się przydaję na skauta. Ale to cholerstwo jest po prostu zbyt wolne na cokolwiek innego, niż stanie w rogu bazy za artyleriami, tudzież za dużym kamieniem... i czekanie na trafienie przez pierwszego, który mnie wypatrzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Ciężka arty jest mocna - najlepsze zadają 2 000 - 2 250 DMG na strzał przy przebijalności 100+ mm ( T92 czy niemieckie GW Tiger i ten ostatni GW ) , ruskie są nie wiele gorsze , oba Okiekty zadają 1700+ dmg na strzał . KT ma 1 400 HP , w praktyce jak dostanie pociskiem z T92 czy GW Tiger nie ma z niego co zbierać . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Co do mieszania tierów, to jakaś żenada jest. Kupiłem sobie pz38nA, i ciągle trafiam na walki, gdzie jest mniej-więcej tak - kv-3, lew, tygrys II, tygrys, jagdtygrys, su-152, t-34-85, ferdek, czasem pantera, potem tier-dwa przerwy i samotnie ja + a-20, a czasem coś lżejszego. W a-20 już się przyzwyczaiłem i przynajmniej się przydaję na skauta. Ale to cholerstwo jest po prostu zbyt wolne na cokolwiek innego, niż stanie w rogu bazy za artyleriami, tudzież za dużym kamieniem... i czekanie na trafienie przez pierwszego, który mnie wypatrzy. On ma losowania jak Leopard ;) Swoja droga wytlumacz mi jaki jest sens sterczec w bazie jak i tak nikogo nie zabijesz ? To juz lepiej suicide scouting zrobic i miec bitwe z glowy po 60 sekundach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie ma żadnego, dlatego właśnie tak robię- jadę jak najbliżej ich bazy, chowam za kamieniem i czekam aż is-3 zajedzie z prawej, tygrys II z lewej, a artyleria dokończy od góry :lol: Olałem go... kupiłem od nowa pzIV (miałem wyszkoloną załogę :twisted:) i odblokowuję vk3001 + hummela. Nie miałem ochoty tego robić, aż nie dojdę do tygrysa 2, ale mam żyłę złota (w postaci m4a3e8), tygrysem też ostatnio rzadko wychodzę na minus, a i pzIV fajnie zarabia (ostatnia walka to wydatki 3k i 21k przychodu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 1869 walk i 3000 zniszczonych czołgów przekroczone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Nie ma to jak przesiadka z T-46 na T-28... Nie dosc ze teraz ciagle losuje mnie do bitew gdzie jestem na koncu ukladu pokarmowego, to jeszcze gorzej sie niz gra niz T-28 ktorym mozna bylo na polu walki niezle poszalec, a tutaj jeszcze ponad 13k expa na kolejny tier zbierania :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 chore. lepszy czolg jest gorszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 1869 walk i 3000 zniszczonych czołgów przekroczone ;) Ty chyba zartujesz :P ja przy 1878 walkach mam zniszczonych 1429 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) 1846 walek, 1079 czołgów. 651k damage i 478k expa. chore. lepszy czolg jest gorszy ;] Z niektórymi tak jest. Czegokolwiek byś nie robił, są do bani (patrz moja ruska arta :/ ). Hmm... to mi uciekło jakoś: Wczoraj grałem PzIV i wrzuciło mi leichttraktora do teamu. Tutaj musiał mieć gość dopiero traumę. Ochrzciliśmy go naszą maskotką :] Niedawno nie mogłem spać w nocy, bo zdjąłem Tygrysem Cunninghama :lol: Źle się z tym czułem... ale sam się wplątał między gąsienice :D Edytowane 22 Lipca 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 chore. lepszy czolg jest gorszy ;] W sumie to czolg do niczego sie nienadaje. Tiery na rowni z nim klepia go jak chca :/ Na scouta tez nie za bardzo, bo go taki Pzk4 go wyprzedza. Wszystko w niego wchodzi jak chce. Moze juz uzbieram te 4k expa na 85mm to cos sie zmieni, bo ta 76mm f32 jest do nieczego :/ A jak sie wkurze to sprzedam ten szmelc i dozbieram do kupna Pzk3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 niestety taki jest WoT. dla mnie to troche niezrozumiale. i tak jest ze wszystkimi pojazdami. jedyne co dochodzi do hp i pancerz. a reszta tak samo syfiasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 Staty na dzis: 17 walk, 4 wygrane. Dzisiejsza perelka: Zgarnalem z 10-12 szlagow od Pantery a trzy debile z mojego teamu w tym czasie minely mnie z tylu i.... pojechali dalej :| kwiatki jakie odprawiali w tej bitwie nie mieszcza sie we lbie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 W sumie to czolg do niczego sie nienadaje. Tiery na rowni z nim klepia go jak chca :/ Na scouta tez nie za bardzo, bo go taki Pzk4 go wyprzedza. Wszystko w niego wchodzi jak chce. Moze juz uzbieram te 4k expa na 85mm to cos sie zmieni, bo ta 76mm f32 jest do nieczego :/ A jak sie wkurze to sprzedam ten szmelc i dozbieram do kupna Pzk3 Olej 85mm, szkoda kasy i expa. 57mm is the way to go. Trzymasz się trochę z tyłu i kosisz. Robi się zupełnie inny czołg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 22 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2011 (edytowane) No mi się jeszcze w becie T-28 z 85mm całkiem miło latało. KW nie trawiłem i nie potrafiłem nim grać, dopiero KW-3 polubiłem. Na razie gram tylko niemieckim drzewkiem więc nie wiem jak po kolejnych paczach tam leci u sowietów. Myślałem, że jestem kompletną ciotą jeśli idzie o balans, ale widzę, że aż tak źle nie jest. Choć przy waszych ilościach bitew to ja jestem amator. - 663 bitwy - 885 zniszczonych pojazdów Moim ulubieńcem jest StuG. Już w becie kochałem tą pchełkę i miałem sporo lepszy balans, ale ostatnio mi ją osłabili :( - 164 bitwy - 275 zniszczonych pojazdów Najgorzej jest z darmowym Shermanem 17 bitew i 4 wygrane LOL Doczłapałem się do VII poziomu i uważam to za koniec drzewka niszczycieli niemieckich. Już JgdP jest dla mnie za wielki i mułowaty, więc co tu mówić o Ferdku czy JgdT. Strach się bać tych szaf. Trzeba iść tylko w czołgi. Edytowane 22 Lipca 2011 przez Lancer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Trzeba iść tylko w czołgi. Wysuwając wnioski z moich doświadczeń: Trzeba iść tylko w ciężkie czołgi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Zdecydowanie ciężkie lub średnie, gram jeszcze Wolverine i tu już nie jest tak różowo, słaba wytrzymałość i kiepskie działo, bardzo często odbijam się od KV, wprawdzie jak dobrze pójdzie to zniszczę KT lub inny ciężki ale tylko z boku lub tyłu. Stug czy SU w tym samym tierze ma zdecydowaną przewagę, dopiero T25 pokaże ząbki. Mam już exp i kasę na IS4 ale miejsca w garażu brak :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Najgorzej jest z darmowym Shermanem 17 bitew i 4 wygrane LOL Doczłapałem się do VII poziomu i uważam to za koniec drzewka niszczycieli niemieckich. Już JgdP jest dla mnie za wielki i mułowaty, więc co tu mówić o Ferdku czy JgdT. Strach się bać tych szaf. Trzeba iść tylko w czołgi. sherman az tak zly nie jest. wazne ze i tak zarabia mimo przegranych. i mozna sobie na nim hamerykanow do 100% podszkolic a potem przerzucic na innego hamburgera. widac powinienes wybrac ruska linie TD. one sa zwinniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 W sumie latwo powiedziec dozbieraj do 55mm tyle ze ja za bitwe w najlepszym razie dostaje 200expa, a przewaznie po 20-30 <_< Jestem takim miechem armatnim co nie moze nawet malej ryski zrobic... Jedyne co zostaje to kamp i zabawa w TD, tyle ze jak mnie ktos wykryje to od razu koniec zabawy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Rób tak jak ja. Różne drzewka na raz i jak brakuje expa na coś, to ratuję się free exp. Już tak parę czołgów odblokowałem i masę sprzętu. I tak teraz zbieram na su-8, bo 5 to masakra. Chyba, że wcześniej dozbieram do hummela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Doczłapałem się do VII poziomu i uważam to za koniec drzewka niszczycieli niemieckich. Już JgdP jest dla mnie za wielki i mułowaty, więc co tu mówić o Ferdku czy JgdT. Strach się bać tych szaf. Trzeba iść tylko w czołgi. Ferdek jest zajebisty na swoim poziomie a z 128mm to już totalnie ;D Lowe czy Inne IS-3 powinny się bać jeśli nie to duży błąd z ich strony. Ferdek mając 200mm z przodu i ustawiając się pod katem jest nie do przebicia dla nich :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Rób tak jak ja. Różne drzewka na raz i jak brakuje expa na coś, to ratuję się free exp. Już tak parę czołgów odblokowałem i masę sprzętu. I tak teraz zbieram na su-8, bo 5 to masakra. Chyba, że wcześniej dozbieram do hummela. Narazie ide w HT niemcow i ruskich, ale chyba jeszcze rusze z jakas odnoga TD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Ns5 - z mojego punktu widzenia nie za bardzo. Czołg ma zaletę ruchliwości i obrotowa wieża. Niszczyciel powinien być zwrotny, tak aby szybko zmieniać pozycję i możliwość przerzucenia ognia na inną stronę i mieć dobre maskowanie. Ferdek nie jest ani za bardzo zwrotny, ani kamuflażu nie ma. Dla mnie to taki czołg ciężki, tyle że bez wierzy. Pancerzem nie góruje nad takim IS-3, jest większy, wolniejszy i mniej zwrotny (ledwie 21 stopni/s) choć armatę to faktycznie ma ostrą. Wolę jednak jeździć czołgiem 8 poziomu niż tym Ferdkiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 No ja wlasnie zakupilem dluga 88 do panthery i musze powiedziec ze w koncu sie jakos tym gra... Teraz jeszcze 2 silniczki i radio i bedzie maks ;] Moze sie pokusze o panthere II tylko jak bysle ze znowu mam jezdzic z tym smiesznym dzialkiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Panthere 2 dostaniemy za free w ramach kolejnego patcha ( posiadacze panthery 1 ). Na 9 tier wchodzi E50, a panthery spadają. Jak dobrze przeczytałem to zostanie jeszcze w garażu panthera 1 i w ten sposób mamy dodatkowe miejsce za free. No chyba że źle przeczytałem, to poproszę o poprawkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 23 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2011 Mam dość k*rwa tego balansu, władują Ci do przeciwnej drużyny 2 leopardy a później walcz z większą ilością na wyższym tierze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...