kiisiio Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 A przy zmianach w drzewku USA jest szansa na jakieś bonusowe czołgi i sloty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Jest wszystko na stronie i na blogu Overlorda, trzeba poszukać (nawet chyba tu się pojawiały linki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Kurde myślałem ze nowe drzewo ruskich niedługo wejdzie. Do tej pory grałem na T29, ale w 2 dni nabiłem od zera KV, w closed beta miałem IS-3. A tu się okazuje ze dopiero w 2012 :sad: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Na blogu nie widzę, a 87 stron przeszukać nie jest łatwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Kurde myślałem ze nowe drzewo ruskich niedługo wejdzie. Do tej pory grałem na T29, ale w 2 dni nabiłem od zera KV, w closed beta miałem IS-3. A tu się okazuje ze dopiero w 2012 :sad: . Skąd to info o 12r? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Fajna bitwa. Ktoś w KV-3 schował się za artą, bo... drugi team miał jednego tygrysa. Dodam, ze był jedynym ciężkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Albo był stockowy, albo trafił w bitwie (bitwach) wcześniej na tygrysiarzy, którzy te czołgi ogarniają. Sam tak miałem w przypadku kv-5, jak zaczynałem zabawę z KT. A wczoraj miałem akurat w teamie lamera w tygrysie, który przegrał z IS i 3001h... gdzie startowe HP wyglądały tak: - IS: 17%, - Tygrys: 100% (kampił w bazie całą grę) - 3001h - 30% Nie wpadł na pomysł, żeby wyjechać zza kamienia i zdjąć IS, który stał całkowicie bokiem (!) do niego, tylko wachlował lufą na prawo i lewo i obrywał to od jednego, to od drugiego... wystawiając zza kamienia każdemu z nich kawałek tyłu :mur: Nie pomyślał nawet, żeby ustawić się do któregokolwiek z nich pod kątem. Wyśmialiśmy go solidarnie i przegraliśmy - zostały nam tylko małe czołgi, które wybili zaraz potem. Edytowane 1 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Zależy jaki gracz - dobry gracz to sobie w praktycznie w każdym czołgu poradzi ( jak mówi pewne przysłowie - dobry pilot to nawet na drzwiach od stodoły poleci ) , jak trafi się noob to nawet jak by miał Lowe / Mysz / IS-7 / T34 to i tak dostanie bęcki . W sumie też to samo odnosi się do składu teamów - jeden dobry gracz pośród zgrai noobów nie wiele zdziała . A rodzaj czołgu to też nie jest wyznacznik potęgi - vide KV vs. Pz IV . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Jak jest marny gracz, to Tygrysem robi tak: Tak, mówiliśmy mu. Konkretnie "im", bo nie był jedynym ciężkim czołgiem, który pojechał na górę :mur: Jak jest dobry gracz, to T-54 robi tak: T-54 pojechał pierwszy, znalazł 4 wrogie artylerie, z czego dwie zdjęły od razu nasze arty, a jedną już po utracie widoczności lucky shotem. Zaraz po nim pojechał T-44, odkrył pozostałe działa, nasze SPG zrobiły resztę. Potem wystawialiśmy im wrogów i ewentualnie dobijaliśmy, jak któryś przetrwał ostrzał (stąd moje dwa {łał} kille). Po drodze 100% komunikacji i pełna kontrola nad mapą- ktoś pisał "help", za moment miał pomoc w postaci gromu z jasnego nieba, albo jakichś czołgów. Ta bitwa ma u mnie oznaczenie "epicka", tudzież "nie mieli szans". A gdyby ktoś był ciekawy, dlaczego tak lubię Shermana E8, znalazłem w screenach takie coś: To nie jest konto premium. .:.:edit:.:. @niżej: Tej przewagi by nie było, gdyby nie pojechał górką. A sprawa ma się tak, że jak wróg jest w jednej z baz, a ty na samym szczycie, to nie dasz rady zdążyć nigdzie - ani bronić swojej bazy, ani atakować wrogiej. Przynajmniej Tygrysem. A ten pojechał razem z masą innych, zostali zablokowani przez mądrze grających przeciwników... i finito. Zanim się z nimi uporali, my na dole mieliśmy pozamiatane. Edytowane 1 Września 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 1 fota. przy takiej przewadze sam bym nie zjechal do bazy. pomijam fakt glupoty HTankow jadacych tam. jednak fajnie sie stamtad snajpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 To zależy, sam kiedyś jechałem na wzgórze Is'em 4 bo mieli przewagę w medach, zniszczyłem T44, pershinga, osłabiłem Pattona, na dodatek wróciłem do bazy i dostałem obrońce a kilku naszych w tym czasie capowało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) ale arta tam to juz chyba przegiecie. zwlaszcza jak jest zapatrzona we wlasny celownik. i nawet klikanie w mape jej nie rusza. a potem jest buum. Edytowane 1 Września 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Czy ulepszenie silnika do najlepszego w KT daje tylko przyspieszenie czy zmienia się też prędkość maksymalna ? Przy zmianie ze standardowego na drugi tygrys zyskał na przyśpieszeniu ,ale i tak max prędkość to 28km/h. Nie bardzo chcę wywalać ciężko zarobione xp na trochę więcej przyśpieszenia, ale gdyby tak jechał 33-35km/h po tym, to bym się skusił na niego. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2011 Jak ja jeszcze grałem to z tego co pamiętam silnik zwiększał przyspieszenie i pokonywanie nierówności, a zawieszenie prędkość maksymalną i zwrotność. Ale mogło się coś zmienić od tego czasu. ;-) Sent from my HTC Pyramid using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Nadal tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Czy ulepszenie silnika do najlepszego w KT daje tylko przyspieszenie czy zmienia się też prędkość maksymalna ? Przy zmianie ze standardowego na drugi tygrys zyskał na przyśpieszeniu ,ale i tak max prędkość to 28km/h. Nie bardzo chcę wywalać ciężko zarobione xp na trochę więcej przyśpieszenia, ale gdyby tak jechał 33-35km/h po tym, to bym się skusił na niego. pzd Vmax Tygrysa to 30 km/h. Ostatni silnik robi z niego ślimaka na sterydach - lepiej przyspiesza, lepiej się wspina, bez trudu przyspiesza do tych 30 km/h. Vmax KT to 28 km/h i masz w nim te same silniki, co w Tygrysie 1. Co śmieszniejsze- już na starcie odblokowane, więc to kwestia założenia któregoś z nich od razu po zakupie. Nie pamiętam już, ale w swoim przełożyłem chyba nawet silnik z Tygrysa 1 do KT przed sprzedażą tego pierwszego. I nie wyobrażam jazdy na stocku. Szczególnie jak ktoś uszkodzi mi silnik, a nie mam już narzędzi (albo trzymam na coś innego). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Jest beta patcha 6.7. Z opisu zmian nie ma dodatkowych slotów za nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Tygrysa 1 przeszedłem po najmniejszej lini oporu, więc nie miałem silników od niego :( Z drugim silnikiem nie gra mi się źle KT, więc chyba zostawię i zakupię tylko ostatnie działo przed e75. Miałem wczoraj sytuacje, gdzie na 3 trafienia w 3 różne czołgi zostało im po 1-3% życia,więc przy lepszej lufie nie będzie już niedobitków :) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Tylko licz się z tym, że o ile przy 88mm koszt amunicji jest znośny i daje się wyjść na plus grzejąc bez przerwy, tak przy przy 105mm będziesz na jednym pocisku AP ponad 1000 cr do tyłu (HE to chyba 850- nie pamiętam). Przeskok finansowy jest taki, że po którejś z pierwszych wygranych bitew z nowym działem zamiast zarobku 10-15k (co było do tej pory jeszcze normalne) miałem 20k straty :lol: Nie pomogło ani steel wall, ani sniper, ani 5 killi :s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 No wlasnie o tym pisalem ;] zeby wyjsc na plus trzeba miec chyba ze 6 killi i ze dwie odznaki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Już zakupiłem i wreszcie przestałem się odbijać od IS-3 :) Co do ceny to wiem, ale zrobiłem inwestycję w KV-5, więc o kase nie problem, KT gra się dla przyjemności :) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 No 105 jest milutka ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulik_ Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Pograjcie sobie w teście tymi nowymi ruskimi czołgami - t50. Zabawa przednia, od razu po ruszeniu 30kmh, skręca świetnie vmax ~60kmh. Działo 57mm i można grać ;) Nowy postrach Leoparda się szykuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 W teście jest już VK2801 aka Leopard 2? Ile na niego potrzeba expa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) Taki maly OT. Trafilem przypadkiem na calkiem fajny cykl artykulow o artylerii: Ultima Ratio Regum [cz.1] (4 czesc nie jest jeszcze zlinkowana, wiec Ultima Ratio Regum [cz. 4]) Kiedys niewiele bym z tego zrozumial, ale majac odniesienie do WoT niektore z tych kalibrow robia wrazenie... Szczegolnie przypadlo mi do gustu porownanie pocisku z artylerii kolejowej Gustaw do znanego z WoT czolgu T-34/85: Strach pomyslec co by bylo przy trafieniu bezposrednim, ktore zreszta wymagalo by pewnie niezlego farta, bo nie sadze, zeby to arty mialo rozrzut rzedu 0,5m (notabene kaliber 800mm :o). Edytowane 2 Września 2011 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) FiDO arty jak arty ale w szaleństwie Adolfa doszło do tego, że projektowali czołg Landkreuzer P. 1500 Monster, który miał mieć właśnie to działo (działo kolejowe Dora). "Czołg miał ważyć około 1500 ton i mieć długość około 42 m. Była to samobieżna wersja działa kolejowego Dora o kalibrze 800 mm. Projekt uzupełniony został dwoma 280 mm działami 15 cm s.FH 18 używanymi w krążownikach liniowych, pojedynczym 128 mm, dwoma przerobionymi działkami 150 mm i ośmioma, mogącymi służyć jako broń przeciwlotnicza, wielkokalibrowymi karabinami maszynowymi MG 151/15." Zresztą młodszy braciszek Ratte też niczego sobie :lol: Powyżej porównanie Ratte-> Maus -> Tiger Edytowane 2 Września 2011 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 Problem z tego typu konstrukcjami jest taki że z taktyczno-strategicznego i ekonomicznego punktu widzenia są kompletnie nie opłacalne . Na budowę idzie masa stali i innych materiałów - P 1500 miał ważyć 1 500 t - za tą ilość można było zbudować ~ 20 Tygrysów Królewskich , biorąc pod uwagę koszty i czas to pewno jeszcze więcej . Samo paliwo zużywane przez P 1500 starczyło by pewno dla plutonu czołgów . Armata z punktu psychologicznego wygląda dobrze , olbrzymi kaliber i amunicja o kosmicznej wadze ( 4,8 t dla HE i 7,1 t AP ) - ale to broń raczej do niszczenia bunkrów i innych umocnień stacjonarnych niż szybko przemieszczających się wojsk . Do tego długi czas ładowania - Dora aka Schwerer Gustav wystrzeliwała 2-3 pociski na 1 h , P 1500 miał by podobną szybkostrzelność lub może trochę większą . Kolejny problem to zasięg minimalny tego działa - wątpię aby działo było w stanie trafić w coś co się znajduje 1-2 km od jego pozycji . To była tylko mrzonka Hitlera i każdy kto miał choć trochę rozumu w III Rzeszy to wiedział . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 W teście jest już VK2801 aka Leopard 2? Ile na niego potrzeba expa? 56230 po drugim silniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 (edytowane) Ech.. oslabiaja mnie takie walki.. Szlo wszystko ladnie na poczatku, od momentu zajecia pozycji ciagle kogos mialem, nie nudzilem sie i nie kampowalem. Ale nasi zostawili jedna strone pusta, czego przeciwnik nie omieszkal nie wykorzystac. Probowalem wrocic i ich zresetowac (jak juz sie odgonilem od czolgow, ktore mialy na mnie ochote), ale mnie zniszczyl "niewidzialny" TD, moja druga ulubiona rzecz w tej grze...i szansa na fajnego expa zmarnowana :/ Edytowane 2 Września 2011 przez FiDO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2011 56230 po drugim silniku. oO oni chyba szaleni są... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...