Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

bobras Do M6 trzeba zmieniać gąski jak chcesz przeskoczyć na 90.

Pytanie za 100pkt czy jak założę dodatkowe wyposażenie (wentylację itd) to:

a) wyposażenie przejdzie do T34 premium tanka

b) zostanie skopiowane i będzie na T34 premium oraz na M103

c) po zastąpieniu T34 prem. przez M103 wyposażenie będzie na M103

Grając T34 już nie ma takiej frajdy jak na T32. Stockowy jest strasznie słaby i do tego losuje średnio przyjemnie. Innymi słowy dajcie mi 100k exp to odblokuję moduły i może coś się zmieni:P

PS. fajna sprawa jak odblokujecie T34 to (jeśli oczywiście tego wcześniej nie zrobiliście) zbadają się silniki w T29 i T32 (ten za 20k exp) i staną się Elite ]:->

Edytowane przez Ram1rez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyposażenie i załoga przechodzi do M103 a T34 premium będzie miał 100% załogę nową bez dodatkowych umiejętności. Tak, że moduły warto odkrywać jak jeszcze nie masz dość ;)

Trochę mam dość, chciałem pocisnąć do IS4 teraz , ale może odpuszczę se ruskie i dokończę dzieła w T34. I wtedy zasłużone wakacje :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi jeszcze 75k zostało i 10 dni premium - akurat się wyrobię, skończę dziada, może coś odkryję jeszcze i gra sruuu na wakacje ;)

Mi zostało 13 dlatego myślałem żeby iść jeszcze w IS4, ale chyba już mnie to nie kręci.

A z dzisiejszej promocji to akurat jak dla mnie fajnie, że jagdpanther połowę taniej,nabyłem gada.

Edytowane przez SilaHD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kadlub jest miekki ( w rozumieniu nie odbija pociskow z amerykanskiej 105 i 88L71 ;))

Dziwne bo moja 105 z T32 ma problem z ugryzieniem tego chinskiego czegos :blink: Przewaznie musze zajezdzac ich z boku. Taka sama taktyka z Tigerem II, tyle ze z nimi to przewaznie na czolowe i zderzak w zderzak przepychanki - z nadzieja ze bedzie walil po wiezy :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeee tam w type 59 wchodzi spokojnie w kadłub z długiej 88mm. Problem w tym że ten czołg jest bardzo niski i szybki. Opancerzenie wieży z przodu to 200mm, do tego wyprofilowana.

EDIT: co nie zmienia mojego zdania że ten czołg jest jakby z innej epoki i zupełnie nie pasuje do WOT. No i jest przegięty po prostu.

Edytowane przez tom256

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlatego właśnie odpuszczam sobie granie T34 - za duże stężenie wysokich tierów, praktycznie nie ma po co AP ładować...

Ja wlasnie gram ostatnia bitwe T32. T34 tylko dlatego ze staje sie premium ;p

W sumie amerykanskie i ruskie tez sa z innej epoki niz niemieckie (niemcy prototypy i czolgi z 45r., amerykanskie nawet z 60)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idę w Amerykańskie czołgi z celem na T34. W godzinę doszedłem do tieru III ;)

No i doszedłem, T34 w garażu :) zajęło mi to 47 dni w tym 10 dni miałem premium konto.

Dołączona grafika

Dzięki Costi i Michaelius za pomoc w nastukaniu brakującego expa ;)

Edit:

No i dla Bobras'a (SkyLine_PL).

Edytowane przez Sławomir Guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja frustracja z M26 chyba się skończyła, zrobiłem sobie parę dni przerwy, odkryłem wczoraj druga 90-tkę i jest już o niebo lepiej, nawet przed chwilą wpadł medal boeltera za rundę. ;)

Tylko trzeba znowu się przestawić, każdym amerykańskim mediumem się gra inaczej.

Niestety dalej jestem rozczarowany tym, że na pershingu już praktycznie nie ma tej przewagi opuszczania lufy w dół, bardzo się to przydawało w T20 w walce na górkach.

Nie wiem, może lepsza wieża to poprawi?

//

Teraz to takie rundy się trafiają :D

Victory!

Battle: Prokhorovka 1 listopada 2011 11:41:04

Vehicle: M26 Pershing

Experience received: 1 041

Credits received: 31 308

Battle Achievements: Top Gun, Master Gunner, Sniper

Edytowane przez Kacimiierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T34 do czasu zmiany gąsienic to czarna rozpacz. Artyleria zdejmuje mnie co drugą walkę, chyba wydam z trudem oszczędzone 16k free na nowe zawieszenie bo już brak mi sił. Tym bardziej, że naprawa kosztuje 15k :]

Wie ktoś czy wyposażenie na przykład wentylacja zostanie w T32 premium czy przedzie do M103?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie powiedzcie mi bo już sam nie wiem a tak się ostatnio zastanawiam.

Czy ta wentylacja faktycznie daje aż tak dużo?

Obecnie mam zamontowane na M26 rammer, wentylacje i vertical stabilizer (to co daje 20% celności w ruchu) ale zastanawiam się czy nie podmienić wentylacji na gun laying drive (czyli 10% szybsze schodzenie się celnownika)

No i czy na pershingu opłaca się odkrywać drugą wieżę? Dodaje 90 HP, ma niby minimalnie lepszą widoczność (20m) i szybciej się obraca (2 stopnie) ale pancerz taki sam, kształt chyba też chociaż mogę się mylić, może to główna zaleta, że lepiej rykoszetuje? Za to jest o chyba dwie tony cięzsza.

Edytowane przez Kacimiierz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylacja dalej +5% do załogi ale jak dowódca ma 105% to załoga dostaje dodatkowo 1% więc poza dowódcom wszyscy mają 106%. Do ciężkich czołgów bardzo dobre.

No i czy na pershingu opłaca się odkrywać drugą wieżę? Dodaje 90 HP, ma niby minimalnie lepszą widoczność (20m) i szybciej się obraca (2 stopnie) ale pancerz taki sam, kształt chyba też chociaż mogę się mylić, może to główna zaleta, że lepiej rykoszetuje? Za to jest o chyba dwie tony cięzsza.

20m dalszy zasięg widoczności to dużo, szybszy obrót wieży w tym czołgu to podstawa. 90HP też nie pogardził bym jak mi nie raz zostaje 3 a było i nawet 1 :P Edytowane przez Sławomir Guzik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień walki T34, na podstawowych gąsienicach nie sposób grać. Czołg tak wolno się zbiera, że arta zdejmuje go z dziecinną łatwością. Wydałem free expa i kupiłem gąsienice. Teraz już lepiej. Mimo to ginę bardo często lub tracę większość HP.

Stąd też ekonomia.

Jeżeli mnie zniszczą to zazwyczaj przy przegranej zysk nie starcza na naprawy. Jestem w plecy 5-15k.

Jeżeli mnie zniszczą ale wygramy to zysk starcza na naprawy i pokrywa część amunicji, albo nawet zostaje kilka koła. Średnio +5 do -5k czyli przy wygranej ze zniszczeniem liczmy zero.

Jeżeli nie zostaję zniszczony i nie stracę zbyt wiele HP a wygramy to zarabiam, pokrycie amunicji o ile nie wsławiłem się wyjątkowym brakiem celności, a rzadko mi się zdarza, i jakieś 5-15k do przodu.

Zazwyczaj jednak trafiają się pierwsze dwie opcje stąd przez jeden dzień grając głównie T34 i odrabiając nieco strat w KW i KW-3 straciłem bagatela 0,1kk. Dokupiłem jeszcze gąsienice, wentylacje, lufę 105mm bo nieopatrznie sprzedałem 90mm z T32 i nie mogłem oddać do magazynu 105mm z T32 :lol:

Czołg na razie wyjątkowo mało atrakcyjny, rzuca go po wysokich tierach choć często jest w pierwszej czwórce lub nawet pierwszy.

Dotrenowanie załogi (mam 94%) poprawi sytuację.

Po zmianie wieży wzrośnie grubość pancerza z tyłu czapki o 101mm, zasięg widzenia i szybkostrzelność.

Po zamianie działa na 120mm koszt amunicji minimalnie wzrośnie, ale zysk poprawi się znacząco, bo pociski mają znacznie większą penetrację i siłę.

Jeszcze pytanie, czy montaż wieży i działa 120mm nie wymaga silnika Continental AV-1790-5?

Jeszcze jedno, mam siatkę maskującą, mam wentylację i zastanawiam się nad osłoną przeciw odłamkową. Różne opinie na jej temat słyszałem, miał ktoś na tierze IX i sprawdzał na ile to jest opłacalne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze pytanie, czy montaż wieży i działa 120mm nie wymaga silnika Continental AV-1790-5?

Afair, nie. Do działa i wieży są potrzebne gąsienice (ja nie mogę np. zamontować 2 modułów, bo na stockowej wieży przekracza mi już dopuszczalną masę.

A silnik to tylko przyspieszenie i prędkość pod górkę.

Losuje Cię w topie, bo to nowy matchmaker - przez pierwszych kilkanaście/kilkadziesiąt walk będziesz w miarę wysoko, dopóki (według twórców) nie ogarniesz czołgu. A dopiero potem zacznie Cię wrzucać do bitew na poziomie "hardcore".

Dla mnie to i dobre, i niedobre, bo praktycznie każdy stockowy czołg dostaje bęcki, a poza tym, zwykle po namierzeniu maszyny z topu listy strzela do niej cała przeciwna drużyna.

Co do zysku:

Pamiętaj, że to tier 9. Po patchu przejdzie do 8, zmienią mu część parametrów i dopiero zobaczymy jak będzie wyglądać zarabianie.

______

Hmm... jakiś tydzien temu kupiłem hummela... Wczoraj przeskoczyłem na nim 100k expa :lol:

Jeszcze niczym tak szybko nie zbierałem expa i kasy jak nim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ciekawą rzecz wyczytałem. Otóż, załoga wyszkolona na 50% daje 25% obniżone parametry, załoga wyszkolona na 75% daje 12,5% obniżone parametry. Wentylacja dając więc 6% do załogi daje realnie 3% do parametrów. Ale jednak T34 ma dwóch ładowniczych i każdy dostaje +6% czyli w sumie +12% czyli czołg dostaje +6% do ładowania.

Możecie to potwierdzić? Bo dedukuję końcówkę sam ponieważ to co czytałem to było o IS-4 i tak jest jeden ładowniczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzień walki T34, na podstawowych gąsienicach nie sposób grać. Czołg tak wolno się zbiera, że arta zdejmuje go z dziecinną łatwością. Wydałem free expa i kupiłem gąsienice. Teraz już lepiej. Mimo to ginę bardo często lub tracę większość HP.

Stąd też ekonomia.

Jeżeli mnie zniszczą to zazwyczaj przy przegranej zysk nie starcza na naprawy. Jestem w plecy 5-15k.

Jeżeli mnie zniszczą ale wygramy to zysk starcza na naprawy i pokrywa część amunicji, albo nawet zostaje kilka koła. Średnio +5 do -5k czyli przy wygranej ze zniszczeniem liczmy zero.

.............

Dokładnie te same przemyślenia i u mnie. Tak się nawet "załamałem", że wczoraj porzuciłem T34 w cholerę na rzecz IS. TO jakiś nightmare jest normalnie. Te 80 tyś exp do lepszego działa to będzie mordęga.

Co do modułów to założyłem roammera i ...... zawsze miałem osłonę, jak dla mnie przynajmniej na KW się sprawdzała.Tu zastanawiam się nad tym stabilizatorem w połączeniu z szybszym o 10% schodzeniem celownika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No warto podyskutować o tych dodatkach.

Zbieżność celownika w ciężkim czołgu ma wg mnie mniejsze znaczenie niż na przykład w w typ59, pantera II lub persching. To dlatego, że w znacznie mniejszym stopniu wykorzystujemy mobilność a znacznie częściej czaimy się ostrzeliwując z za przeszkody terenowej lub wykonujemy atak czołowy, gdzie zbieżność ma mniejsze znaczenie bo cały cel jest w celowniku i trudno chybić.

Dlatego ja nie biorę zbieżności.

Mam już wentylację i siatkę a zastanawiam się nad rammerem i osłoną.

Rammer daje dużo w ataku, osłona w obronie. Na razie wydaje mi się, że lepsza była by osłona, bo tak często dostaję lanie od arty, że czasem nie da się po prostu grać a mój styl gry powoduje, że często wychodzę na pozycje, gdzie jestem narażony na bombardowanie. Rzadko natomiast jestem s sytuacji walki bezpośredniej gdzie kluczowe znaczenie ma rammer.

Jest też opcja zdjęcia siatki i montażu i osłony i rammera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi