maxymili Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Tylko SP nie jeździ jak med, a jak HT, co utrudnia objeżdzanie od boku. Coś za coś. Odbija jak heavy a jest mniejszy czyli trudniej go trafić. Jeździ powoli, więc nie oflankujesz. Też uważam, ze typ był lepszy, ale już go ie ma. może ktoś przypomnieć, ile płaciliście za typa? A że Super Pershingiem grać się da świadczy statystyka serwera. Ostatnie dwa tygodnie dla topowych graczy serwra EU 58% wygranych. Dla porównania na typ59 59%. Więc nie jest źle, różnica na prawdę niewielka a mocny pancerz też da się dobrze wykorzystać w taktyce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Typ59 kosztuje 7500g, być może jeszcze wróci do sprzedaży na krótki czas tak samo KW-5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yearman Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Stanę w obronie T-50ki i powiem, że T-50 to mój ulubiony czołg i na nim miałem najwięcej zdobytego doświadczenia 1400 bez prem (w garażu Kw-1s,IS, T29, SU26 i marderII). Czołg sprawia mi wiele frajdy. Leo nigdy nie grałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 http://worldoftanks.eu/news/4490-spotkanie-ze-spolecznoscia-w-poznaniu/ ktoś się wybiera? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Oczywiście. Wydrukuję sobie blacklistę i będę każdego pytał o nick z gry, po czym - przy pojawieniu się kogoś z listy - będę lał do nieprzytomności za kampy, teamkille, afk i zabawę w łódź podwodną. Blacklista powinna mieć opcję notatek - za co ktoś trafił... ależ by mi to ułatwiło. A całkiem na serio - nie. Nie mam chwilowo kasy na ciach!ły, a MBP odwiedzę kiedy indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 W sumie czemu nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) fajnie się tankuje tym SP... ustawiłem się na zboczu A1 i zaczęli do mnie walić, za mną się schowaly HT , ale cierpliwoscia zdobylem wzgorze (arta mi pomogła), 3/4 shootów rykoszetowało, ale i tak fartem dojechałem z 1% hp boli tylko, że jak na taką krowę to działo jest słabe, bo jak już waliłem to za 100-150... Edytowane 6 Listopada 2012 przez grzechuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Coś za coś. Odbija jak heavy a jest mniejszy czyli trudniej go trafić. Jeździ powoli, więc nie oflankujesz. Też uważam, ze typ był lepszy, ale już go ie ma. może ktoś przypomnieć, ile płaciliście za typa? A że Super Pershingiem grać się da świadczy statystyka serwera. Ostatnie dwa tygodnie dla topowych graczy serwra EU 58% wygranych. Dla porównania na typ59 59%. Więc nie jest źle, różnica na prawdę niewielka a mocny pancerz też da się dobrze wykorzystać w taktyce. Chyba mnie źle zrozumiałeś, ja nie mówię, że się nim nie da grać, wręcz przeciwnie, uważam go za całkiem ciekawy czołg, po prostu tylko stwierdziłem, że penetracja czasem nie domaga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo.k Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Ale mi sie dzisiaj trafia ekipa, jadą lemmingi jedną stroną i oczywiście giną jak lemmingi - po kolei. Nie mogę zbić gwiazdek, pech czysty pech że trafiam na takich współgraczy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 fajnie się tankuje tym SP... ustawiłem się na zboczu A1 i zaczęli do mnie walić, za mną się schowaly HT , ale cierpliwoscia zdobylem wzgorze (arta mi pomogła), 3/4 shootów rykoszetowało, ale i tak fartem dojechałem z 1% hp boli tylko, że jak na taką krowę to działo jest słabe, bo jak już waliłem to za 100-150... 35k bez premium konta z przeciętnej gry, czyli podobnie do znacznie droższych HT. Nie jest źle :) W końcu premium tanki są do zarabiania a nie do rushowania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo.k Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Oczywiście. Wydrukuję sobie blacklistę i będę każdego pytał o nick z gry, po czym - przy pojawieniu się kogoś z listy - będę lał do nieprzytomności za kampy, teamkille, afk i zabawę w łódź podwodną. Blacklista powinna mieć opcję notatek - za co ktoś trafił... ależ by mi to ułatwiło. A całkiem na serio - nie. Nie mam chwilowo kasy na [ciach!]ły, a MBP odwiedzę kiedy indziej. A ja bez żartowania chyba niejednemu dziób bym oklepał. Przede wszystkim za bezmyślność, bo to że nie wszyscy są dobrzy to norma ale za kretynizm to bym za..... Edytowane 6 Listopada 2012 przez pablo.k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 T50 jest uberdopakowany ;) nawet po zmianie losowań :) (bo ze starymi losowaniami to w zasadzie nie zdarzało mi się nim przegrywać ani kończyć bitwy bez minimum 4-5 killi. Teraz jest trochę gorzej ale też nieźle. A jak wylosuje z niższymi tierami to bajka. większość TD i HT można objeżdżać do woli :D Mi się o niebo lepiej i dużo agresywniej gra T-50 niż Leo.. Leo był fajny kiedyś dawno dawno temu zanim weszły nowe lekkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Z kumplem wybieram się do Poznania. Gdyby ktoś potrzebował transportu z Krakowa to walcie na PM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Jak grać panie premierze jak grać? Porażka Bitwa: Smocza Grań 6 listopada 2012 20:19:55 Czołg: T34 Doświadczenia: 1 326 Kredytów: 133 249 Osiągnięcia w walce: Stalowa ściana, Snajper Co wziąć na czwartą umiejętność do T34? Mam naprawę , szósty zmysł i BIA. Warto kamuflaż czy jakieś sokole oko czy coś takiego? Edytowane 6 Listopada 2012 przez ShaoLee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 IMO kamuflaż ;) miałem przed przeszkoleniem załogi i grało się bardzo przyzwoicie na mapach typu malinówka i wszelkich miejscach gdzie możesz się zakitrać w krzaczorach. Dostał ktoś potwierdzenie udziały w tym spotkaniu? Widzę, że jak zawsze w WG coś poszło nie tak... Od cholery ludzi wysłało maile ok 12 (ja wysłałem ok 14.10) i nie dostali się (brak potwierdzenia w tym i mojego) a ludzie co wysyłali o 16 dostali się... "Kto pierwszy, ten lepszy!" oczywiście... Tak samo jak z tymi wierszami itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Jak grać panie premierze jak grać? ... Co wziąć na czwartą umiejętność do T34? Mam naprawę , szósty zmysł i BIA. Warto kamuflaż czy jakieś sokole oko czy coś takiego? Moja opcja: -zwiad -strzał z biodra -gładka jazda -rozpoznanie w sytuacji -gaszenie pożary -gaszenie pożaru mam już po 61% 4 perka i minimalne wrażenie, że czołg jest nieco lepszy. Szału nadal nie ma a do tego więcej gram medami i zaczyna i przeszkadzać ociężałość T34. Ale liczy się możliwość zarabiania a zasięg widzenia szybkość celowania to kluczowe umiejętności załogi które mogą zwiększyć zadawane uszkodzenia więc też zysk. ---------------- W końcu mam dylemat. T-54 po założeniu wieży ma do wyboru dwa podobne działa. Działo: 100 mm D-54 pen: 219/350/50 7,32 strzałów 0,39 Celność na 100m (m) 2,9 czas celowania VS Działo: D-10T2C 100 mm pen: 201/350/50 7,32 strzałów 0,35 Celność na 100m (m) 2,3 czas celowania No i teraz co lepsze na medzie 9 tieru, penetracja czy szybkość celowania szybkostrzelność i celność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 Szybkostrzelność to mają oba taką samą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 (edytowane) Pierwsze 7,32 drugie 7,69.Oba działają tylko z drugą wieżą i tylko na T-54 więc nie ma możliwości by były dla innych parametrów. Edytowane 6 Listopada 2012 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2012 To się waść rąbnąłeś przy pisaniu ;) Do meda wziąłbym chyba to szybsze, raczej nie masz czasu przystanąć i celować, a bardziej zależy Ci na oflankowaniu celu i zadaniu jak najwięcej obrażeń w jednostce czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 flankowanie jest ok, ale myślę, że i tak większość czasu nie możemy tak zrobić bo gracze się wzajemnie osłaniają. tylko ta celność :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Zwycięstwo! Bitwa: Murowanka 7 listopada 2012 11:46:36 Czołg: Jagdtiger Doświadczenia: 1 906 (x2 za 1. zwyc. każdego dnia) Kredytów: 34 159 Osiągnięcia w walce: Specjalista, Snajper, Rozpruwacz 15k naprawa 16k ammo 3k zarobku ;) Fun z rozwalania przeciwnika (po tym jak cały team padł w 5min i zostałem z isu i hummelem) 100k :) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Ja bym poszedł w działo z którego jest wyjście na T62. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 (edytowane) Zakupiłem pierwszy VIII tier IS-3, w jakiej kolejności badać gąski, wieże i działo? Oraz jakie moduły kupić oprócz rammera? Edytowane 7 Listopada 2012 przez demon92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 BL-9 w pierwszej kolejności. Z modułów obowiązkowo rammer i stabilizator, na trzeci, wentylacja albo GLD(szybsze celowanie) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 działo, gąsienice, wieże ewentualnie, ja kupiłem, modły obowiązkowo, wentylacja i rammer, trzeci to już zależy od stylu gry, ja używam na is-8 który jest podobny w stylu gry lornet, o mogę je a friko przekładać, jak bym miał no limit kasy kupił bym osłoniętą optykę abo stabilizację. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Jak chce odbijać wieżą lepsze działa to chyba warto zwiększyć sobie armor ze 150 na 220.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Działo: D-10T2C 100 mm pen: 201/350/50 7,32 strzałów 0,35 Celność na 100m (m) 2,3 czas celowania To weź, szybkie skupianie celownika i celność to duży atut tego działa, wcześniej miałem D-54 ale po wprowadzeniu D-10T2C od razu na nie zmieniłem. Walcząc tym czołgiem nie możesz za długo czekać aż celownik się skupi, walisz i odchodzisz, dużo trzeba być w nim ruchu i wtedy ten czołg wymiata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Zwycięstwo! Bitwa: Bezdroża 7 listopada 2012 19:48:46 Czołg: T34 Doświadczenia: 2 080 Kredytów: 156 097 Osiągnięcia w walce: Stalowa ściana, Wsparcie Szkoda że tylko trzy dni premki dali, ale i tak 7,5mln kredek się nabiło ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Dobrze kojarzę, że ktoś z WG wypowiadał się, że nie będzie więcej darmowych prem tanków tak jak to było z T34? Bo zasłyszałem plotkę, że E-75 mógłby być czołgiem premium. Tylko 2 rzeczy mi nie pasują, po pierwsze to był by trochę strzał w stopę dać ludziom za darmo kolejnego prem tanka, a po drugie zasłyszałem to na forum WoT'a, a tam troli nie brakuje, więc trochę to mało wiarygodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Dobrze kojarzę, że ktoś z WG wypowiadał się, że nie będzie więcej darmowych prem tanków tak jak to było z T34? Bo zasłyszałem plotkę, że E-75 mógłby być czołgiem premium. Tylko 2 rzeczy mi nie pasują, po pierwsze to był by trochę strzał w stopę dać ludziom za darmo kolejnego prem tanka, a po drugie zasłyszałem to na forum WoT'a, a tam troli nie brakuje, więc trochę to mało wiarygodne. A co miałaby wskoczyć za E-75 ? i do tego 9 tier jako premium hehehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...